Bredene duinen

Met de hond naar... Bredene!

In Bredene zijn honden over het algemeen toegelaten op het strand en in de duinen, mits rekening gehouden wordt met een aantal beperkingen. 


Wandelen, waar mag het (niet)?
Voorzieningen
Honden toegelaten: logeren en eetgelegenheden

En dan nog dit...
Nuttige adressen

 

Wandelen, waar mag het (niet)?

Op het strandHond in water
Van 1 juli tot 31 augustus zijn honden tussen 10.30 uur en 18.30 uur niet welkom op het strand  en in de duinen, uitgezonderd op de verharde paden. Voor 10.30 uur en na 18.30 uur zijn honden wel toegelaten, mits aangelijnd

Wandelen met de hond mag tussen 1 juli en 31 augustus evenwel de hele dag in de strandzone tussen de concessiezone van de surfclub Twins en de grens met Oostende, en de strandzone tussen reddingspost 6 (strandtoegang Hippodroom) en de grens met het naaktstrand. Maar ook dan moeten de honden aan de leiband. 
Goed nieuws voor de hondenbaasjes die richting Bredene trekken: de viervoeters mogen tussen 15 oktober en 15 maart, met uitzondering van de surfzone aan de Twins, op het strand en in het strandwater wel vrij rondlopen.

Andere plaatsen
De toegang met honden is verboden op begraafplaatsen, gemeentelijke sportcomplexen (met uitzondering van de cafetaria’s daar en de toegangswegen ernaartoe) en andere openbare gemeentelijke gebouwen. Op het openbaar domein moeten honden aan de leiband.

De viervoeters kunnen dan weer vrij ravotten op twee hondenweides in de gemeente: aan de Brouwerijstraat en bij het gebouw Creatuur in Bredene-Dorp. 

 

 

VoorzieningenHondenpoepbuis

De gemeente plaatst tijdens het hoogseizoen tal van vuilnisbakken op het strand. Bij de strandingangen blijven ze het hele jaar staan. Hondenpoepzakjes kunt u in de verschillende hondenpoepbuizen en vuilnisbakken, verspreid over het grondgebied, kwijt. 

 

Honden toegelaten: logeren en eetgelegenheden

Ook wanneer je wat langer aan de Kust wil verblijven met je viervoeter zijn er heel wat mogelijkheden. Er zijn heel wat logies en restaurants aan de Kust waar je welkom bent met huisdieren. Sommige adresjes geven dit specifiek aan op hun site maar vraag dit best even na wanneer je je boeking maakt.

We geven je enkele tips:

Voor meer logeeradresjes, klik hier.

Voor meer eetgelegenheden waar je met je hond welkom bent (selectie maken "honden toegelaten"), klik hier.En dan nog dit...

Het gemeentebestuur lanceerde vorig jaar een opgemerkte hondenpoepcampagne met stand-up comedian Piv Huvluv als trekker. De hondenbaasjes konden een charter ondertekenen waarbij ze zich onvoorwaardelijk engageerden om de hondenpoep van hun viervoeters consequent op te kuisen. Maar die leuke campagne was meteen  ook de aanzet voor een tweede luik. Na het preventieve wordt namelijk ingezet op een repressieve aanpak, waarbij het de bedoeling is om met gemeentelijk personeel – de gemeenschapswacht en de GAS-ambtenaar systematisch controles te houden op plaatsen waar hondenpoep wordt aangetroffen. Deze controles worden aangekondigd via ‘sandwich’-borden in de te controleren zones. Overtreders kunnen een boete tot 250 euro krijgen. Wie met z’n hond gaat wandelen moet overigens steeds in het bezit zijn van hondenpoepzakjes.


Nuttige adressen

Dierenartsen
- B. HANSSENS, Keerweg 40 – 0485-38.19.70 – barbara.hanssens@gmail.com - www.dierenarts-hanssens-bredene.be
- Dierenartsenpraktijk DE DUINEN, Duinenstraat 227 – 059-43.40.88 – 0479-69.39.90 – dapbredeneduinen@hotmail.com - www.dierenartsenpraktijkdeduinen.be 
- P. VERSYCK, Noordlaan 6 – 050-42.96.01 – 0499-74.12.60 – info@dierenartsversyck.be - www.dierenarts-versyck.be
- N. DEPAPE, Groenendijkstraat 47 – 059-33.35.94
- M. LOIC, Sluizenstraat 119 – 059-32.58.71
 
Dierenspeciaalzaken
- POUPA PETS, Kapelstraat147 – 0478-01.85.95 – poupapets@skynet.be - www.poupapets.com
 
Hondentoilettage
- LASSIE Hondentrimsalon, Kapelstraat 56 bus 003 – 059-43.76.82
- CANICHOU, Hendrik Consciencelaan 2 – 059-32.58.10
 
Hondenschool/hondentherapie
- HONDENWELZIJN, Derbylaan 26 – 0499-46.30.79 – hondenwelzijn@telenet.be - www.hondenwelzijn.be