Met de hond naar ... Nieuwpoort!

Badplaats Nieuwpoort biedt heel wat mogelijkheden om samen met de trouwe viervoeter mooie wandelingen te maken. Wel onthouden dat honden altijd en overal aan de leiband moeten. Er zijn geen uitzonderingen op de regel.

Wandelen, waar mag het (niet)?

Met de hond wandelen aan de kust

Op het strand

 • Nieuwpoort houdt er inderdaad een eenvoudige regeling op na: honden mogen van 16 september tot 14 juni op het strand, weliswaar steeds aan de leiband. Die leiband mag niet langer zijn dan vijf meter.
 • Vanaf 15 juni tot 15 september mag het bijgevolg helemaal niet

Op andere plaatsen

 • Wandelen met de hond mag uiteraard op de openbare wegen, in de duinen, op de zeedijk in openbare parken en op de wandelwagen, maar steeds aan de leiband.
 • De toegang is dan weer verboden op de speelpleinen, de sportvelden, de sportzalen, het stedelijk zwembad, in het park Zonnebloem in de Albert I-laan en op de begraafplaatsen.
 • Nieuwpoort heeft sinds kort een heel mooie en ruime hondenloopweide beschikbaar, gelegen halfweg de promenade tussen Nieuwpoort-Stad en Nieuwpoort-Bad. Het terrein van 2.500 vierkante meter is uitgerust met hondenpoepbuizen en zitbanken.
   

Voorzieningen

 
 • Het stadsbestuur ging enkele jaren geleden over tot de aankoop van zogenaamde Citydog systemen. Dat zijn palen van 2,5 meter die voorzien zijn van een informatiebord, een toestel voor het verlenen van hondenpoepzakjes en een afvalbak voor gebruikte zakjes. De stad plaatst er regelmatig bij.
 • Langs de zeedijk en de populaire promenade langs de havengeul staan op tal van plaatsen extra vuilnisbakken.
   

Evenementen

 • Verenigingen richten af en toe wandelingen in, waarbij ook de honden welkom zijn.
   

Honden toegelaten: logeren en eetgelegenheden

Ook wanneer je wat langer aan de Kust wil verblijven met je viervoeter zijn er heel wat mogelijkheden. Er zijn heel wat logies en restaurants aan de Kust waar je welkom bent met huisdieren. Sommige adresjes geven dit specifiek aan op hun site maar vraag dit best even na wanneer je je boeking maakt.

We geven je enkele tips:

Voor meer eetgelegenheden waar je met je hond welkom bent (selectie maken 'honden toegelaten'), klik hier.

Voor meer logeeradresjesklik hier.
 

Maatregelen, reglementen en acties

 • Potentieel gevaarlijke of gevaarlijke honden moeten, telkens zij op het openbaar domein komen, een muilband dragen. Onder dergelijke honden wordt verstaan honden die geneigd zijn om te bijten of agressief uit de hoek kunnen komen of reeds iemand aangevallen hebben.
 • Gemeenschapswachten voeren regelmatig controles uit. In de zomer worden zij bijgestaan door jobstudenten, verbonden aan de stedelijke dienst Veiligheid en Preventie.
 • Ook hier loopt men, zoals in alle kustgemeenten overigens, bij een overtreding het risico op een fikse GAS-boete.
   

Nuttige adressen

Hond aan zee

Dierenartsen

Hondenverzorging / Hondentoilettage

 • Sonia Pylyser, Marktstraat 15, Gsm: +32 (0)475/ 35 58 99

Hondenscholen

 • Hondenmanieren: Gedragstraining & Advies www.hondenmanieren.org 0471 57 15 14, bij Vets For Pets, Albert I laan 107
 •  

 

Terug naar overzicht

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF