Met de hond naar ... Zeebrugge!

Het brede strand van Zeebrugge leent zich uitstekend voor een fikse wandeling. Goed om weten is dat Bobbie er op bepaalde plaatsen zorgeloos zijn ding mag doen.

Wandelen, waar mag het (niet)?

Met de hond wandelen aan de kust

Op het strand

Honden mogen in Zeebrugge op het strand, maar dan moet je wel deze voorwaarden in acht nemen. Het strand is er onderverdeeld in een groene en een rode zone.

 • De groene zone bevindt zich tussen het einde van de dijk en de grens met Blankenberge. Je mag er het hele jaar door met de hond op het strand. Van 15 maart tot 15 oktober moet dat aangelijnd gebeuren. Van 16 oktober tot 14 maart mag de hond er wel op het strand en in het water loslopen.
 • In de rode zone zijn strengere regels van toepassing. Die zone bevindt zich tussen het einde van de dijk tot aan de strekdam (de St. George Daywandeling). Daar mag je van 15 maart tot 15 oktober niet op het strand en van 16 oktober tot 14 maart enkel aangelijnd
 • Ontdek de zones hier

Andere plaatsen

 • Honden moeten op het openbaar domein altijd en overal aan de leiband gehouden worden. Dat betekent dat een hond aangelijnd moet zijn zowel op straat als in de parken en pleinen, op begraafplaatsen, op het strand en in de duinen.
 • Er zijn uitzonderingen voorzien zoals de hondenloopweides in Brugge. 
 • Alle informatie over wat wel en niet mag in Brugge vind je overigens in de folder voor hondenbezitters.
   

Voorzieningen

 
 • Op de website van de stad Brugge kan je – zelfs online - een heuse hondenpoepkit bestellen. Die is gratis en bevat heel wat tools en tips om zelf iets aan het probleem van de hondenpoep te doen zoals hondenpoepzakjes en affiches die je kan ophangen of in de grond bevestigen op plaatsen waar je overlast opmerkt.
 • Het stadsbestuur verkoopt eveneens hondenpoepzakjes tegen aankoopprijs.
 • Op het hele grondgebied zijn afvalkorven voorzien. 
   

Evenementen

Het stadsbestuur organiseert zelf geen evenementen voor honden, maar er zijn wel privé-initiatieven zoals wandelingen.
 

Honden toegelaten: logeren en eetgelegenheden

Ook wanneer je wat langer aan de Kust wil verblijven met je viervoeter zijn er heel wat mogelijkheden. Er zijn heel wat logies en restaurants aan de Kust waar je welkom bent met huisdieren. Sommige adresjes geven dit specifiek aan op hun site maar vraag dit best even na wanneer je je boeking maakt.

We geven je enkele tips:

Voor meer eetgelegenheden waar je met je hond welkom bent (selectie maken "honden toegelaten"), klik hier.

Voor meer logeeradresjes, klik hier.
 

Maatregelen, evenementen en acties

 • De stad investeert volop in sensibilisering, maar ook in toezicht. Het plaatst borden op plaatsen waar hondenpoep niet goed wordt opgekuist. Je hond laten loslopen of hondenpoep achterlaten op plaatsen waar dat niet mag, kan een boete opleveren. Gemeentelijke ambtenaren en de lokale politie houden een oogje in het zeil. 
 • Honden die geneigd zijn te bijten of agressief gedrag vertonen moeten steeds een muilband dragen.
   

Nuttige adressen

Hond aan zee
 
 

Hondenverzorging / toilettage

Hondenschool / hondentherapie

 

Terug naar overzicht