Najaarsplezier op het strand met de kindjes om uit te waaien
Doen

10 keer nieuw aan de Kust te beleven en ontdekken

Er is aan de Kust altijd iets te beleven. Nieuwe adresjes en activiteiten zien er vaak het licht, maar soms is het nog wat moeilijk om die te ontdekken. Op deze pagina ontdek je alvast 10 nieuwkomers aan de Kust die absolute aanraders zijn. Hou onze pagina's zeker in het oog, want er zullen geregeld nog adresjes volgen.

Nieuw bezoekerscentrum Duinpanne in De Panne
  • Duinpanne

Het nieuwe bezoekerscentrum opent op 24 oktober 2018 zijn deuren. Ideaal adres om de pracht van de natuur te ontdekken. Je kan zowel binnen als buiten alle facetten van het unieke kust-, duin en zeeleven ontdekken. 

Meer weten over Duinpanne

Virtual Reality in Adbijmuseum Ten Duinen in Koksijde
  • Virtual Reality in het Abdijmuseum van Koksijde-Oostduinkerke

In het museum kan je nu dankzij deze virtuele technologie in het leven duiken van 1490. Zodra je de VR-bril op zet reis je terug in de tijd en ontdek je hoe het er in de Middeleeuwen aan toe ging. Je ziet de prachtige architectuur, maar ook de handschriften,... Meer nog, er is niet alleen een traject in het museum, ook buiten op de abdijsite kan je met een Google Cardboardbril virtuele realiteit ontdekken.

Meer informatie

De Wasserette in Nieuwpoort
  • De Wasserette in Nieuwpoort

Dit nieuwe, maar voral trendy en hip adresje in Nieuwpoort is een aanrader. Tafelen op een andere manier met de filosofie van 'een maaltijd moet een ervaring zijn'. Nog voor je het restaurant binnen komt, kan je al de juiste sfeer opsnuiven door de New York'ish look van de voorgevel. Meteen zit je helemaal in de juist 'mood'. Of je nu kiest voor een aperitief, fingerfood of een heerlijk diner.

Meer weten!

Jus de Mer
  • Jus de Mer in Middelkerke-Westende

Wat moet je meer hebben dan een heerlijk fris streekbiertje van de Kust? Meer nog, een biertje dat ook echt aan de Kust is gebrouwen? In Middelkerke-Westende vind je zo'n hemelse bierdrank: Jus de Mer. Op een boogscheut van het strand vind je de gelijknamige brouwerij gehuisvest in de oude gebouwen van brasserie 'Le Lion d'Or'. Leuk om weten: het biertje wordt gebrouwen met 100% Belgische hop!

Meer weten

Mommy's Bastards in Oostende
  • Mommy's Bastards in Oostende

Nog zo'n leuk nieuw adresje waar je heerlijk en ongedwongen kan genieten van lekkers. Mommy's Bastards oogt lekker stoer, vintage en industrieel. Ook hier vind je de New Yorkse knipoog. je vindt er onder andere wereldgerechtjes en een wijnrek tot aan het plafond gevuld. Terwijl je beneden bijvoorbeeld aan de bar kan zitten, is er boven een ontspannende lounge. Leuk en origineel; hier kan je gerechtjes delen met je tafelgenoten.

Meer weten!

Heerlijk bier en gin bij Brouwerij Betsy in Bredene aan de Kust
  • Betsy Brunette en Gin Betsy in Bredene

Bredene heeft een nieuw streekbiertje en een eigen Gin! Bredenaar Jürgen Tavernier creeërde deze lekkere drankjes in zijn eigen brouwerij Bram's Brewery in Bredene.
De Betsy Brunette is een donker biertje. Zijn volle smaak dankt het biertje aan 4 verschillden speciaalmouten met toetsen van banaan, koffie en chocolade. 
De lekkere Gin Betsy moet je ook proeven. Het recept van deze Gin is gebaseerd op de blonde Betsy (het bonde biertje van de brouwerij). Jeerlijk met een neutrale tonic gecombineerd met een zeste van sinaasappel als garnituur.

Meer weten!

Bakkerij Bruut in De Haan
  • Picknicken met de bakfiets van Bakkerij Bruut in De Haan-Wenduine

Wat is er heerlijker dan tijdens een fietstrip onderweg halt houden voor een lekkere picknick... En als je die picknick dan niet nog zef helemaal moet in elkaar steken, dan lijkt het alsof je gewoon je voetjes onder tafel moet schuiven. En meer hoeft dat echt niet te zijn om lekker te genieten tijdens een fietstochtje aan de Kust.
Dankzij het gloednieuwe concept van Bakkerij Bruut kan je nu heel makkelijk de bakfiets huren en lekker picknicken.

Meer info!

escape home & travel in Blankenberge
  • Escape Home & Travel

Shoppen en je ondertussen op reis wanen? In deze shop vind je reisgeïnspireerde interieurs en home deco, reisgidsen en -koffers, leuke gadgets voor op vakantie of on-the-go. Maar er is nog meer, zo vind je er ook fairtrade producten en smaken van over de ganse wereld die ze hier samenbrengen op een hedendaagse wijze. Een leuke nieuwe winkel in Blankenberge waar je zeker even naar binnen moet.

Meer info!

Rooftoprestaurant Njord in Zeebrugge
  • Rooftoprestaurant Njord in Zeebrugge

Lekker genieten met daarbij een kader van het machtige zicht op de haven van Zeebrugge. Dit unieke adresje opende recent zijn deuren en oogt zeer hip en trendy. Vanaf 40 meter hoogte heb je een prachtig zicht op de omgeving en dit zorgt voor een totaalbeleving tijdens je etentje. Je kan er proeven van lokale gerechten en specialiteiten. Heel wat visgerechten sieren de kaart

Meer weten!
 

Thais restaurant Boo Raan in Knokke-Heist
  • Restaurant Boo Raan in Knokke-Heist

Eventjes vreemd gaan in de keuken kan nooit geen kwaad. En als het dan nog een topadresje is, dan is dat helemaal een topidee. Zo'n heerlijk nieuw plekje vind je in Knokke-Heist met het restaurant Boo Raan. Dit traditionele Thai Food adresje staat voor traditie (en dat is meteen ook wat de naam Boo Raan wil zeggen). Je eet er volgense de Thaise tradities, met stokjes en zonder volgorde van voor- en hoofdgerechten. Want, in Thailand eten et met stokjes en een lepel en worden alle gerechten samen op tafel gezet. Zo is sharing food hier ook een leuk gegeven.

Meer info!

Nog meer leuke en nieuwe shopadresjes

Nog meer nieuwe shopadresjes aan de Kust ontdekken? Deze vijf opende recent hun deuren.