Doen

10 x Staycation aan de Kust

Hou je deze zomer een staycation? 
Groot gelijk!
Kom tijdens je staycation zeker langs aan de kust.  Je vindt er alles: van het strand, tot fietsen en lokale musea. Bovendien zijn vele activiteiten gratis. Perfect dus!  Wij geven je tips om jouw perfecte staycation te plannen:

 1. Ga naar het strand of (open)luchtzwembad
  Keuze aan mooie stranden genoeg. Geniet van een namiddagje aan het strand of liever toch geen zand? Dan kun je vb. ook in Oostende, De HaanKnokke-heist of Oostduinkerke terecht in het openluchtzwembad.
   
 2. Maak een fietstocht
  Keuze genoeg aan de kust voor zalige fietstochten: strand en zee zijn dichtbij en talrijke mooie plekjes om even halt te houden. Je hoeft zelfs je eigen fiets niet mee te nemen. Er zijn verschillende fietsverhuurders aan zee. Ontdek hier alles over fietsen aan zee.
   
 3. Ga een film bekijken
  En daarvoor hoef je niet binnen te zitten in een bioscoop.  Wat dacht je van vb. een film op het strand? Bovendien gratis? In Zeebrugge kun je elke donderdag in juli en augustus terecht voor een film op het strand.
   
 4. Ga een dagje shoppen
  Gezellige straatjes en pleinen. Chique boetieks en hippe shops. Voor elk wat wils. Wist je trouwens dat je aan de Kust ook steeds op zondag kunt shoppen? Ideaal dus!
  Ontdek meer over shoppen aan de Kust.
   
 5. Neem een drankje en relax.
  En waar kun je dit beter doen dan in een hangmat of ligstoel in één van de vele beachbars aan de Kust?
  Bekijk hier het overzicht van de strandbars.
   
 6. Maak een wandeltocht.
  Neem wat water en een picknick mee en je bent klaar voor een dagje avontuur! Je kunt aan de kust niet alleen genieten van lange strandwandelingen maar ontdek ook de vele groene plekjes aan de Kust. Wandelplezier verzekerd!
   
 7. Speel een partijtje golf
  Nog nooit gedaan? Het ideale moment om je te wagen aan een eerste les.  Is het misschien toch niet je ding? Dan hou je het misschien liever bij minigolf.
  Ontdek alle golfmogelijkheden en plaatsen voor minigolf aan zee.
   
 8. Neem veel foto’s aan de Kust.
  Zo heb je nog meer het vakantiegevoel! Deel jouw foto’s met ons op Facebook en Instagram met #dekust.
   
 9. Bezoek een van de vele leuke musea aan de Kust.
  En nog een extra tip: download de gratis kustpas.  Hiermee krijg je korting op verschillende evenementen, activiteiten en musea.
   
 10. Ga uit eten aan de Kust
  Ontdek de topgastronomie aan de Kust en zoveel andere lekkere restaurants.
   

Of toch liever een nachtje blijven slapen?

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF