Doen

11x lekker


Van zeeverse vis uit onze Noordzee tot een tuinrestaurant tot een heuse wine and dine beleving. Onze ondernemers stelden een nieuw, tongstrelend aanbod samen om jullie deze zomer te verrassen. 
 

Het aanbod op de kaart:

 


Overzicht van het aanbod:

   Ontdek het kraakverse aanbod van onze ondernemers   
 
 Onze ondernemers geven ook hun ultieme doe-tip uit de buurt mee
 

Spermaliehoeve (Middelkerke)

POP-UP OP HISTORISCHE SPERMALIEHOEVE IN DE POLDERS

Genieten van vers gedraaid hoeveijs, vruchtensappen en streekbieren van brouwerij Jus de Mer in een prachtig kader. De Spermaliehoeve uitgebaat door Wies Mehuys is een monumentale vierkantshoeve die exact honderd jaar geleden na de Eerste Wereldoorlog werd heropgebouwd. In de schaduw van de boom op de binnenplaats vind je een ideale pleisterplek na of tijdens een wandeling en fietstocht.

> Ontdek alles over dit aanbod

 Restaurant Storm (Oostende)

"Chef-kok Michiel Rabaey van Storm op de oosteroever in Oostende kan met een paar ingrediënten een heerlijk gerecht maken. Hij is een tovenaar in zijn keuken en zweert bij puurheid, iets waar wij ons als landbouwers maar al te goed in herkennen. Elk bezoek is een culinaire topervaring!"

> Meer info

Restaurant Tijdok (Zeebrugge)

PROEF DE NOORDZEE

Chef Marianne neemt je mee in een ware ontdekkingstocht van visgerechten. Haar verleden in een vissersfamilie proef je in het bord.

> Ontdek alles over dit aanbod

 De Visserskaai (Zeebrugge)

"Wandeling langs de visserskaai : de wandeling brengt je naar het visserskruis, een replica van een vissersboot en het monument voor de slachtoffers van de Herald of Free Enterprise."

> Meer info

Restaurant Kapelle (Middelkerke)

TUINRESTAURANT

Genieten van de lekkere keuken van Evelyn en Ibe in open lucht. De kids kunnen zich uitleven in de ravottuin.

> Ontdek alles over dit aanbod

 Boer Hans van 't Groenselpoortje (Middelkerke)

"Breng een bezoek aan de boerderij van Boer Hans en geniet van de groententeelt. Hier teelt men grove groenten in open veld."

> Meer info

Oh Restaurant (Koksijde)

GASTRONOMIE IN DE ZON

Ontdek de creatieve keuken van Ivan in zijn Oh Restaurant op het zonnig terras. Noordzeevis, onder het label van de North Sea Chefs.

> Ontdek alles over dit aanbod

 Garnaalvissers te paard (Oostduinkerke)

"Unesco werelderfgoed live te bewonderen op het strand van Oostduinkerke. De garnalen worden gekookt op het strand en als proevertje aangeboden aan de toeristen. Helaas zijn alle demonstraties deze zomer geannuleerd."

> Meer info

Restaurant La Coupole (De Panne)

PUUR GENIETEN AAN ZEE

Ontdek het kustrestaurant zoals het hoort te zijn. No nonsens, pure bereidingen, vis en schaaldieren uit de Noordzee, dat is de keuken van Jean-Paul.

> Ontdek alles over dit aanbod

 Het Wit Paard (De Panne)

"Een echt volkscafé waar de local en de toerist elkaar ontmoeten."

> Meer info

Mange Tout (Oostende)

WINE AND DINE

Geniet van een lekker glas wijn bij de sublieme Noordzeekeuken van chef Peter. Meerdere wijnen per glas kunnen gecombineerd worden bij een menu.

> Ontdek alles over dit aanbod

 Ostend Sailing & Phare East (Oostende)

"Toffe surfclub en clubhouse op het strand."

> Meer info

Coffeebar Albrecht (Oostende)

HOTSPOT TAKE OUT

Bestel je ontbijtbox of lunchbox bij Elke van Coffeebar Albrecht. Je krijgt een kaartje mee met hotspots in Oostende waar je heerlijk kunt genieten van je ontbijt of lunch.

> Ontdek alles over dit aanbod

 Koninginnehof (Oostende)

"Iedere inwoner van Oostende praat over het Koninginnehof maar de eigenlijke naam is Maria Hendrikapark. Ontdek dit 56 ha park, geniet van de mooie wandelpaden en de 3 vijvers."

> Meer info

Café Botteltje (Oostende)

BOTTELTJE HOTEL-RESTO-CAFÉ PAKT UIT MET BIERTAPA’S

Gastheer James van Café Botteltje verwent je deze zomer met unieke tapa’s bereid met bier, bestaande uit koude, warme en zoute hapjes, vis, vlees, fruit, kaas. 2 bijhorende bieren worden geserveerd bij de tapa’s.

> Ontdek alles over dit aanbod

 Stadsbrouwerij Oostende 't Koelschip (Oostende)

"Iedereen zou ook een keer Stadsbrouwerij ’t Koelschip moeten bezoeken. Dat is op zich al de moeite waard, maar ook de proefbrouwsels van onze huisbieren Ostensche Strever “blond” en Ostensche Strever “Quadrupel”  werden gebrouwen. Nu brouwt Brouwerij Maenhout in Pittem onze huisbieren in grotere volumes."

> Meer info

The Shelter

The Shelter (Knokke-Heist)

IPAD MENU

Het volledig aanbod van The Shelter vind je terug op een Ipad, kiezen, bestellen, betalen kan in een handomdraai. De bestelling wordt bereid. Gastheer Johan maakt je graag wegwijs in deze nieuwe werking. Zo hoef je enkel nog te genieten.

> Ontdek alles over dit aanbod

 Zwin Natuurpark (Knokke-Heist)

"De internationale luchthaven voor vogels. Zalig genieten van de natuur, gecombineerd met een bezoek aan The Shelter."

> Meer info

Julia

Julia (Koksijde)

TAKE AWAY @ MARE NOSTRUM OR ENJOY YOUR DINER @JULIA

Chef Angus verrast je met lekkere, creatieve en originele gerechten uit de Noordzee.  ’s Morgens in de vroegte wordt de vis rechtstreeks in de vismijn aangekocht.  In het restaurantconcept Julia word je gastvrij ontvangen en kun je in het restaurant proeven van deze heerlijke visgerechten. Liever bij je thuis? Dan kun je deze gerechten bestellen en afhalen bij viswinkel Mare Nostrum.

> Ontdek alles over dit aanbod

 Schipgatduinen (Koksijde)

"Parkeer je auto aan de Normandie en wandel zo door de duinen tot in St-Idesbald."

> Meer info

Bakkerij Petris (De Haan)

 AMBACHTELIJK BAKKER TRISTAN BLAAST STREEKPRODUCT NIEUW LEVEN IN

Naast de als monument beschermde Hubertmolen staat het Molenaarshuys. De geur van vers gebakken brood, pistolets en patisserie waait je zo tegemoet. Ambachtelijk bakker Tristan Liekens (20) maakt van brood bakken een statement. Zijn authentieke stijl wordt duidelijk gesmaakt. Hij maakt van de in de regio bekende vollaards een eigen interpretatie.

> Ontdek alles over dit aanbod

 

 VR in het Molenaarshuys

“Op de zolderverdieping van het Molenaarshuys richtte De Haan een museum in met VR-beleving. Op een bijzonder attractieve manier wordt de hele geschiedenis van de windmolens belicht, te beginnen in het nu en eindigend in 1127 bij de oprichting van de eerste windmolen.”

Meer info

 


Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF