Doen

3 X zomers fietsen aan de Kust

Een heerlijk zomerdagje vol fietsplezier... Met deze drie fietslussen trap je langs de kustlijn en doorheen het mooie hinterland van de Kust. Houd onderweg even halt en geniet van de rust en de natuur terwijl je picknickt of vlei je neer op een terras en proef van lekkere streekproducten.

Een zomerse fietstocht aan de Westkust

Trappen aan de Westkust

Op verkenning door De Panne, Koksijde-Oostduinkerke en het mooie hinterland

Deze fietslus neemt je mee langs het mooie hinterland van de Westkust om daarna te trappen langs zee, strand en door duinen. Voldoende afwisseling dus met voldoende mogelijkheden om onderweg even halt te houden. Denk maar een mooie picknickplekjes voor wij zijn mand boordenvol streekproducten heeft geladen. Of, adresjes als Golf Ter Hille, restaurantjes aan de Vismijn in Nieuwpoort of langs de zeedijk. Het gezellige stadje Veurne is eveneens een aanrader om even te stoppen en te genieten van de gezelligheid op de markt. Langs het Kanaal Nieuwpoort-Duinkerke trap je verder richting Koksijde-Oostduinkerke en Nieuwpoort. Op de terugweg is een stop aan Surfclub Windekind ook een aanrader. De actie op het strand en de zee zijn een machtig decor om even op adem te komen. Wie weet komt je er wel eens terug om zelf ook een initiatie te doen? Het fietspad door de Schipgatduinen in Koksijde leidt je dan weer verder naar De Panne richting startpunt.

Trappen richting fietsroute!

 

Zomerse fietslusjes aan de Middenkust - Vitamine Zee

Trappen aan de Middenkust

Op verkenning door Middelkerke-Westende, Oostende en Bredene en het hinterland

Deze tocht neemt je mee van Westende tot helemaal in Bredene en terug. Vertekken doe je ter hoogte van de Calidris. Surfclub De Kwinte ligt er vlakbij, dus de dorstlesser aan het einde van de rit alvast een mooie bestemming. Maar eerst trap je door het mooie achterland van de Kust, een stukje langs het Kanaal Plassendale-Nieuwpoort via Stene richting de Spuikom in Oostende naar Bredene. Daar is de Twinsclub alvast een welkome halte met zicht op zee. Je trapt dan met zeezicht tot aan het overzetbootje in Oostende om langs de zeedijk van Oostende naar Middelkerke terug te keren. De werken van Beaufort in Westende zijn een leuke extra tijdens je tocht.

Trappen naar de fietslus aan de Oostkust!

 

zomers fietsen aan de oostkust tussen Wenduine en Knokke-Heist

Trappen aan de Oostkust

Op verkenning door De Haan-Wenduine, Blankenberge, Zeebrugge en Knokke-Heist

Deze fietstoch vertrekt in Blankenberge en laat je trappen langs Zeebrugge, Heist om daarna door de polders richting Wenduine te rijden en terug naar Blankenberge. Een heel diverse fietstocht; van zeezichten tot havenzichten en de mooie groene omgeving van de polders. In Zeebrugge vind je gezellige adresjes aan de oude Vissershaven en in Heist is Beachclub Anemos een welkome halte om even te verpozen. Ondertussen geniet je van de actie op het strand en zee. En wie weet komt je er wel eens terug om zelf ook een initiatie strand- en watersport te doen. Via Zeebrugge rijdt je terug de Uitkerkse Polders in. Een mooie omgeving met heel wat vogels die er vertoeven. In Wenduine moet je zeker even tot aan het Spioenkopje gaan en er dan genieten van een prachtig zicht op de omgeving. Blankenberge is je ideale eindpunt om deugdoend na te genieten bij iets lekker en/of fris.

Trappen naar de fietslus aan de Oostkust!

Nog meer fietsplezier!

Wil je liever een kortere lus fietsen of zelf aan de slag met knoppunten verbinden? Dat kan!

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF