Wandelen in de winter aan zee
Doen
48 uur
Eindejaar
Kerstmis

48 uur oud en nieuw aan zee

Een topidee; tijdens de eindejaarsdagen gaan we richting zee! Toegegeven, er valt heel wat te beleven en 48 uur krijg je zo gevuld. Maar met wat begin je de uitstap precies? En wat moet je zeker gedaan hebben? Hieronder vind je tips om te genieten aan de Kust. Laten we hier al starten met een ultieme tip: reis naar de Kust en maak even tijd om te kijken naar zee.

Geniet ervan!

DAG 1

Ontbijten aan de Kust

9 uur - Ontbijtje aan zee

Om de dag goed te starten is een lekker ontbijt een echte must. Laat je verwennen in een van de vele adresjes aan de Kust. 

Beaufort 2018 in De Haan-Wenduine

10 uur - Kunst en co

Deze winter moet je voor kunst aan de Kust zijn:

Nog meer cultuur: tips voor 48 uur Cultuur.

48uur Kust - garnaalkroket

12 uur - Garnaalkroketjes!

Een lekkere garnaalkroket; dat moet je gewoon aan de zee eten. Knack Weekend verklapte ons 5 adresjes waar je die heerlijkheid kan smullen.

Wandelen

13 uur - Uitwaaien aan zee

Na de lunch is uitwaaien aan zee een leuk idee. Ideaal om het hoofd helemaal leeg te maken en de batterijen op te laden. Geniet van de gezonde lucht en het zeezicht in zijn winterjasje. 

TIP! Wil je meer dan gewoon wandelen langs het strand? Ontdek dan de vele wandelroutes aan de Kust.

Koffie drinken

15 uur - Opwarmen met een lekkere koffie

Na een fikse winterwandeling is een lekkere kop warm aangeraden. Of je nu kiest voor een late, een espresso of nog wat anders, aan de Kust vind je topadresjes voor een koffie.

ijspiste

16 uur - Schaatsen en kerstmarkten

En dan is het tijd voor het heerlijke kerstgevoel. Bindt je schaatsen aan en zweef op het ijs. Of kuier je liever langs de gezellige kerstkraampjes vol hebbedingen, zoets en zout? Kerstplezier is in ieder geval verzekerd.

De kerstmarkten aan zee ontdekken.

vuurwerk, evenementen, kalender en agenda van de Kust

22 uur en later - Vuurwerk!

Tel mee af en geniet van het lichtspektakel dat goed vuurwerk je geeft. Tijdens de eindejaarsdagen zijn er heel wat vuurwerken te ontdekken aan de Kust. Waar en wanneer je er moet zijn; dat vind je hier.

DAG 2

Wellness aan de Kust

9 uur - Genieten in de wellness

Laat je tijdens je verblijf aan zee zeker ook eens verwennen in een wellness. Pure ontspanning en genieten zorgen ervoor dat je weer helemaal zen wordt. Ideaal om dag twee op gepaste wijze te starten.

Afkoelen op zee

10 uur - Boottochtje

Scheep in en laat je varen... Een absolute aanrader, want de kustlijn vanaf de zee is toch eens iets anders. Meedeinen op zee en wegdromen met je blik op oneindig, meer moet dat niet zijn.

De Vistrap in Oostende

11 uur - Verse vis

Sla alvast je voorraad verse vis in. Er zijn aan de Kust heel wat topadresjes waar je het lekkers uit de zee kan vinden. Of je nu kiest voor een viswinkel of de Vistrip in Oostende.

Topgastronomie

12 uur - Genieten van het Lekkere Westen

Aan de Kust zijn er heel wat chefs die vol passie werken met streekproducten. Genieten van een lekkere keuken is er gegarandeerd. Ontdek alvast hun verhalen en ga er zeker eens langs!

zin in zee actief billenkar

13 uur - Rondje billenkar

Instant plezier; een ritje met de billenkar. Of je nu jong of wat ouder bent, zo'n tochtje doet altijd deugd. Een kustbezoek is altijd helemaal af met een toertje op zo'n typische kust-go-cart.

Shoppen

14 uur - X-mas shoppen

De Kust is de ideale bestemming om je kerstinkopen te doen. Kerstcadeautjes zoeken, een nieuwe outfit om het oude jaar uit te zwaaien,...
En nog extra leuk! Het kan er altijd op zondag!

Lekkere wafels eten aan zee

16 uur - Warme wafels

Na een shoppingavontuur is het tijd om even de benen te laten rusten en een lekkere wafel te eten. Waar je dat lekkere ruitjesgebak aan zee moet eten, verklappen we je graag.

Laat je ook inspireren door de thematische 48 uur-trips aan de Kust of alle eindejaarsactiviteiten!