Doen

5 hippe adresjes om te ontdekken

Kabine-Kantine in Koksijde-Oostduinkerke, de winkel van Eliza De Waele en Aline Averein

Kabine - Kantine

Een nieuw adresje in Koksijde-Oostduinkerke dat zeker de moeite is om eens te bezoeken. Vriendinnen Eliza De Waele en Aline Averein openden onlangs hun nieuwe shop/brunchbar. De winkel - Kabine - die Eliza managet, biedt tal van leuke kinderspullen en interieurideeën. Onder hetzelfde dak vind je dan ook de brunchbar - Kantine - die Aline runt. Shoppen is er bijzonder leuk, want je vindt er een uitgebreide maar toch selecte collectie van Belgische en Scandinavische producten. Een shop waar je de bomen in het bos nog terug vindt. Leuk is dat je er ook lekker kan eten. Beide zaken zijn ook super kindvriendelijk. Kindjes fietsen rond in de shop of zitten in een gezellig hoekje en nog beter, ze kunnen er ook smullen van  fruit- en groentepapjes of gewoon van een stuutje (boterham in het West-Vlaams) met choco!

Hier moet je zijn!

Conceptstore David&Dupont in Nieuwpoort

Conceptstore David&Dupont

In Nieuwpoort vind je de gloednieuwe conceptstore David & Dupont van Marijke Verbrugghe en Frederik David. Je kan er in deze winkel niet alleen shoppen, je kan er ook tot rust komen in de bar met onder andere lekkere biertjes van brouwerij Dupont uit Tourpes. Frederik ontfermt zich over het bier. Maar in die bar kan je ook nippen van fairtrade slow coffee en pure vruchtensappen. Voor iedereen wat wils dus. En wat kan je er shoppen? Interieurartikelen die je al in de winkel doen wegdromen van je thuis. Er is vintage en nieuw, maar Marijke heeft toch wel een passie voor vintage interieur. Daarnaast vind je er ook kamerplanten en Bonsai-boompjes. 

Naar David & Dupont

Bolts

Onder de noemer 'COOL', moet je deze shop zeker eens bezoeken. Bolts is de premium skateshop van Oostende. Hier vind je het walhalla voor de skateliefhebber. Je vindt er niet alleen de pure skateboard merken, maar ook de bijhorende top fashion skate brands. Van kledij, sokken tot schoenen, je vindt ze er in alle maten en kleuren. Uitbater Dave Jadin heeft jarenlange ervaring in de skate scene en kan je zo het nodige professioneel advies geven. Het kader van de winkel is ook leuk met de strakke industriële look en feel: stalen rekken, betonnen toog en een houten vloer.

Skaten naar Bolts!

Skate shop Bolts in Oostende
escape home & travel in Blankenberge

Escape Home & Travel

Shoppen en je ondertussen op reis wanen? In deze shop vind je reisgeïnspireerde interieurs en home deco, reisgidsen en -koffers, leuke gadgets voor op vakantie of on-the-go. Maar er is nog meer, zo vind je er ook fairtrade producten en smaken van over de ganse wereld die ze hier samenbrengen op een hedendaagse wijze. Een leuke nieuwe winkel in Blankenberge waar je zeker even naar binnen moet.

Op reis naar Escape Home & Travel

Le MuZée de L' Amuzette in KNokke-Heist

Le MuZée de L' Amuzette 

Een heerlijke conceptstore in Knokke-Heist waar letterlijk alles te koop is. Het glas waarvan je van je wijn nipt, het bord waar dat lekkers op ligt,... Naast de designmeubelen van o.a. HAY en Delica die je er kan kopen, vind je er ook woonaccessoires, mode, literatuur en vintageartikelen. Uitbaatster Ophélie Van Aerde liet zich voor het eigenzinnige interieur van de shop inspireren door het jaren 70-werk van kunstenaar Gordon Matta Clark. Shoppingtip? Geniet voor, tijdens of na het shoppen van de ruime wijnkaart, tapas of een stukje taart van Julie’s House. Meer hoeft dat echt niet te zijn... Heerlijk!

Hop naar MuZée de L'Amuzette

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF