Eten & drinken

5 keer gezellig picknicken aan de Kust

Je mandje vullen vol lekkers van de Kust en daarna te voet of met de fiets op pad. Als de honger dan komt, kan je zo je lakentje uitstrekken op één van die unieke plekjes. Hieronder geven we een aantal ideetjes, maar er zijn nog zoveel meer van die verborgen parels!

De Hoge Blekker

Via de Zeelaan in Koksijde kom je aan de Panoramalaan. Aan het einde van die weg ligt de Hoge Blekker, een belangrijke blikvanger aan de Kust. Met zijn 33 meter is hij de hoogste duin van de hele kuststrook. Daaraan heeft hij ook zijn naam te danken. Het was een vaste baken voor de zeelui die van ver al zijn witte kruin zagen blinken ('blekken' in het plaatselijke dialect). Wie er gaat picknicken heeft de keuze: ofwel in de luwte, aan de voet van de duin, ofwel op de top waar enkele bankjes staan. Je hebt er ook een heel mooi zicht op het natuurgebied de Doornpanne. Wat niet mag ontbreken op je picknick zijn garnalen, typischer kan niet in Koksijde.

Het Park ‘t Paelsteen - Bredene

In het 10 ha grote park 't Paelsteenveld langs de Kapelstraat is een ideale plek om tot rust te komen. Heerlijk genieten van je mand vol lekker en in de zomers kan je er ook terecht voor vele evenementen, de vlinderbiotoop, het labyrint en de billenkarrenpiste.

 

Natuurreservaat Het Zwin - Knokke-Heist

Het vernieuwde 'Provinciaal Natuurpark Zwin' is het groene topkunstwerk van Knokke-Heist... Historisch en tegelijk opvallend hedendaags: de immens grote zandvlakte die zich elke dag laat overspoelen door het zeewater is tijdloos indrukwekkend. Lunchen with a view?

Maria-Hendrikapark - Oostende

Ideaal om te verpozen op een van de verschillende grasweiden aan de oevers van één van de visvijvers.

Uitkerkse polder - Blankenberge

Een mooi plekje om te picknicken is het bezoekerscentrum Uitkerkse polder: in de zon, uit de wind, middenin het groen en met zicht op een poel.  De cafetaria is er vaak open over de middag maar iedereen mag er vrij komen picknicken.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF