Doen

5 tips voor mei

Genieten aan de Kust
Mei heeft weer heel wat in petto, ook aan de Kust. De natuur komt weer helemaal tot leven, de eerste echte lentedagen kondigen zich aan en de knipoog naar warmere en zomersere dagen kijkt om de hoek. Extra leuk zijn de snipperdagen en verlengde weekends die zorgen voor wat rust. En dan is de Kust de ideale bestemming om er even helemaal uit te zijn. Er is heel wat te doen, maar wie begint met deze 5 tips heeft alvast enkele toppertjes bij de hand!

TIP 1 DE STALEN ROS MAG WEER VAN STAL

Ideaal, in mei is een fietstocht sowieso een aanrader. Lekker trappen langs zee en strand door gezellige badplaatsen en het hinterland. Met het Fietsnetwerk van de Kust trap je kilometers op eigen maat en ritme. We geen zin heeft om zelf routes uit te stippelen, moet zeker even kijken naar de vele suggestieroutes die we maakten.

Zelf fietslussen maken met het Fietsnetwerk

Liever suggestieroutes volgen

fietsen aan de Kust
Een initiatie watersport aan de kust volgen en rechtstreeks reserveren

TIP 2 EEN INITIATIE STRAND- OF WATERSPORT

In heel wat strand- en watersportclubs kan je een initiatie volgen. Of je nu wil leren kiten, surfen, ... , er zijn heel wat momenten waarop je kan intekenen om zelf eens aan de slag te gaan. Niks voor jou denk je? Ga gewoon eens langs één van de clubs. Je kan er ook vanaf het terras genieten van de actie op het strand en de zee. Wie weet wil je toch nog aan de slag...

Alles over strand- en watersport aan zee

Meteen een initiatie boeken

Picknick aan de Kust

3. EEN PICKNICK OP HET STRAND OF IN DE DUINEN 

Genieten van de lente voel je tot in je botten wanneer je ook buiten kan eten. Heerlijke tijden gaan we tegemoet. Meer nog, als je buiten kan picknicken en dan ook geniet van de gezonde zeelucht. Kies voor een uitgebreide picknick en vul je mand met lekkere streekproducten. Daarna te voet of met de fiets op pad gaan en het juist plekje uitkiezen om je installeren...

Leuke picknickplekjes aan zee

Lekkere streekproducten voor in je mand

Men, het kunstwerk met paarden van Nina Beier in Nieuwpoort voor Beaufort 2018

4. KUNST EN CO

Soms denkt men wel eens 'oh nee, kunst; zo saai'... MAAR... Als je kunst in het unieke decor van de Kust kan spotten, dan is die saaiheid toch ver te zoeken! Aan de Kust vind je overal prachtige werken terug op het strand, in de duinen, langs de zeedijk of in de gezellige badplaatsen. Het zijn werken van nationale en internationale kunstenaars die permanent een plekje kregen na de verschillende edities van Beaufort.
Nog een kunstige tip? In Oostende moet je zeker eens een tocht maken langs de installaties van de 'Crystal Ship'. Dit street art-evenement in de Stad aan Zee biedt ook bijzondere werken op heel wat gebouw in de stad. Je ogen de kost geven... da's de kunst op zich!

 

5. BLIJVEN PLAKKEN

Het leukste is als je gewoon even kan blijven plakken aan de Kust. Een echt uitje om er eens helemaal tussenuit te zijn en echt te genieten van wat de Kust te bieden heeft. Ontwaken met het ruisen van de zee en het krijsen van de meeuw. Wat moet een trip nog meer hebben? 
Extra tip! Ga vanaf je voordeur al helemaal in vakantiemodus en laat je rijden. Dankzij Happy Trip reis je extra voordelig met de trein naar de Kust. Ter plaatse biedt de Kusttram je alle nodige vervoer of kies je voor een fiets, vespa,...

Met Happy Trip naar zee

Tips voor 48 uur aan de Kust

Logeren aan de Kust met zicht op zee
Regen aan de Kust
EXTRAATJE!

Minder goed weer? Geen probleem! Ook hiervoor heeft de Kust heel wat leuke tips en activiteiten. Ga voor een indooractiviteit of een gezellige wandeling onder moeders paraplu.

Tips voor als het weer eens wat minder goed is.

EXTRAATJE!

Familiespelletjes aan de Kust! Met de Uitwaaier ontdek je samen met de kinderen heel wat leuke spelletjes om aan de Kust te spelen; op het strand of op restaurant je kan ze overal spelen. Gratis te vinden bij de diensten toerisme aan de Kust.

Meer over de Uitwaaier!

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF