Doen

5 X actie voor groot en klein

Het is niet altijd gemakkelijk om een activiteit te vinden die voor alle leeftijden leuk is om te doen. Soms is het te actief voor de ene en te soft voor de andere. Met deze 5 activiteiten is er plezier gegarandeerd voor de hele bende. Jong en oud kunnen zich naar hartenlust uitleven:

Fietsen met zicht op zee

Het Fietsnetwerk van de Kust garandeert je uren fietsplezier. Je kan zelf je eigen route samenstellen door knooppunten aan elkaar te rijgen. Zo maak je jouw fietstraject net zo lang en zwaar als je zelf wil. En ben je toch meer fan van het reeds uitgestippelde werk? Je vindt hier tal van suggestieroutes terug. 

Hé, je bent nooit te oud...

Neen, je bent nooit te oud om met de gocart of billenkar langs de Kust te trappen. Met het hele gezin, met opa of oma samen of gewoon elk op z'n eigen karretje. Je kan trappen dat het een lieve lust is. En wie dat dat er niet af en toe een kuitenbijter tussen kan zitten, zit er helemaal naast. Verrassend genoeg gaat het aan de Kust ook soms wat op en neer. Fun gegarandeerd!

En neen, je bent ook nooit te oud om gewoon van de duinen te rollen. Kies een mooi plekje uit en laat je volledig gaan. Ideaal om meteen ook de lachspieren nog eens extra bij te trainen, want plezier is ook hierbij een garantie!

Kustverhalen op maat... vraag een Belgian Coast Greeter

Handig, leerzaam, boeiend, verrassend,... De Greeters aan de Kust zijn gepassioneerde mensen die zot zijn van hun kustgemeente en de zee. Ze  nemen je maar graag mee op sleeptouw om je die unieke en verborgen parels te verklappen. Geen platgetreden paden, maar op maat gebrachte verhalen en weetjes. 
Een Belgian Coast Greeter is een vrijwilliger en neemt groepen mee tot maximum 6 personen. Wil je graag een Greeter-trip plannen? Dan kan je hen hier een aanvraag sturen.

Trappen van Stad naar Strand met de Westhoek KD-fietsroute

In de categorie 'Leuk'; de KD-routes. Dit zijn vijf kindvriendelijke fietsroutes in de Westhoek tussen de 17 en 20 kilometer. En eentje ervan is de route 'Van Stad naar Strand', een tocht die loopt van Veurne naar De Panne. De Westhoek-kinderhelden 'Jaek en Nink' wijzen je de weg via zeshoekige bordjes. De route zelf kan je ook hier terug vinden.

Diertjes en andere pleziertjes

Aan de Kust zijn er heel wat diertjes te ontdekken. Van vissen tot reptielen, vogels en bijtjes. Jong en oud, groot en klein, dieren hebben een positief effect op ieders gemoed.
Vogels spotten doe je bijvoorbeeld in het Zwin of de Uitkerkse Polders. Terwijl het onderwaterleven in SEA LIFE Blankenberge en het Navigo Nationaal Visserijmuseum getoond wordt. En is er nog veel meer. Weet je niet goed waar te beginnen of waar naartoe? Ontdek hier meer over dieren aan zee in alle formaten.

EXTRA TIP: Download de gratis Kustpas en geniet van extra voordelen en kortingen bij verschillende attracties aan de Kust.

Check altijd even het actuele weer aan zee.

Het weer aan de Kust verschilt soms van dat in het binnenland. Dat komt door zijn microklimaat. Zo gebeurt het wel dat de zon aan zee schijnt, terwijl het in het binnenland bewolkt is.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF