Wandelen

5 x winterwandelen aan zee

Niets is beter dan in je lekker warme jas, muts en sjaal te genieten van een wandeling aan zee tijdens de winter. Met de gezonde lucht en de prachtige omgeving krijg je meteen de nodige energie om er weer helemaal tegenaan te kunnen. 
Wil je meer dan een wandeling langs het strand? Dan zijn deze 5 winterwandelingen alvast aanraders:

  • Zwinwandelroute

Wie dacht dat vogels alleen tijdens de lente te spotten vallen in het Zwin, zit er helemaal naast. Ook tijdens de wintermaanden kan je heel wat van onze gevederde vrienden ontdekken. Denk maar aan de ganzen, eenden, wulpen en tal van andere vogelsoorten die er dan vertoeven. De Zwinwandelroute neemt je mee doorheen de zwinregio. Ga zeker ook binnen bij het Zwin Natuur Park omde gevederde vrienden nog beter te leren kennen.

Hier wil ik meer over weten!

  • Lekker wandelen in Oostende

Met de Zee van Smaak-wandeling in Oostende passeer je de lekkerste adresjes. Van heerlijk lekkere vis aan de Vistrap tot lekkere wisky en zoetigheden. Watertanden is toegelaten en proeven al helemaal!

Hier wil ik meer over weten!

  • Wandelen in de duinen

Ga flirten met de Franse grens in de duinen van De Panne. Je geniet meteen ook van de pittoreske Dumontwijk. Een heerlijke wandeling met voldoende afwisseling. Wie weet kom je wel één van de grazers - Konikpaarden, Hooglandrunderen of de Shetlandpony's - tegen.

Hier wil ik meer over weten!

  • Wandelen in De Haan-Wenduine

Een goeie portie cultuur en natuur, daar kan je tijdens deze wandeling van genieten. Je wandelt doorheen de duinbossen van De Haan en geniet van een winters landschap vanaf de tweede hoogste duin aan onze Kust. Het pittoreske De Haan is sowieso ook de  moeite waard!

Hier wil ik meer over weten!

  • Op wandel langs je striphelden

Pure fun verzekerd! Ga voor een portie nostalgie uit de kindertijd of voor plezier met de kinderen. Tijdens deze wandeling kom je heel wat striphelden tegen. Het ideale moment voor een selfie!

Hier wil ik meer over weten!

De beste wafels aan de Kust

Na een deugddoende wandeling aan zee is een lekker kopje koffie en thee of misschien een warme wafel een topidee. Leuke en vooral lekkere adresjes zijn er overal aan de Kust te vinden. Een greep uit het top-aanbod hebben we alvast voor je geselecteerd!

Ontdek lekkere koffie-adresjes!

De lekkerste wafeladresjes verklappen we je hier!

Nog meer wandelroutes en -inspiratie?

Wil je nog meer wandelmogelijkheden aan de Kust? Dat kan!

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF