Eten & drinken

6 x Foodshoppen aan de Kust

Wie shoppen zegt, hoeft niet noodzakelijk aan kledij en schoenen te denken. ER zijn ook heel wat foodshops waar je delicatessen en lekkere producten en bereidingen kan vinden. Zo zijn er aan de Kust ook heel wat adresjes om U tegen te zeggen en gewoon duimen en vingers van af te likken.
Weekend Knack pikte er 6 adresjes uit:

Slagerij Dierendonck in Sint-Idesbald
SLAGERIJ DIERENDONCK
Vlees van eigen kweek

De enthousiaste Hendrik Dierendonck is altijd op zoek naar topproducten. Deze topslager volgde zijn vader Raymond op. De hoevekippen ne het rundvlees zijn producten van eigen kweek. De kwaliteit van het vlees is superieur, waardoor fervente vleesliefhebbers van ver komen. In de koelkamers rijpt het vlees van de beste runderrassen. Hier verkopen ze vleeswaren zonder bewaarmiddelen, zoals rillettes, grootmoederspastei, pastei van varkenswang,...

Leuk! Wist je dat Hendri Dierendonck ook een restaurant opende? Carcasse is een topadresje waar je echt lekker kan genieten.

Slagerij Dierendonck - Strandlaan 331, 8670 Sint-Idesbald
Atelier Dierendonck - Albert I-laan 106, 8260 Nieuwpoort

Verse koffiebonen
SANTOS PALACE
Perfecte koffie

Jean-Louis Blondeel is koffiebrander van beroep. In zijn winkel Santos Palace in Koksijde is 'Imperial' - een mengeling van verschillende arabica's - de meest verkochte koffie. Jean-Louis verkoopt er ook de prlines van broer Frederic. De 'Dent du Midi' - een praline gevuld met praliné en de 'Truffon Cafe' met karamel zijn geliefd langs de hele kustlijn. Minder bekend zijn de pralines met kruiden zoals wasabi of karamel met rozenextract.

Santos Palace - Zeelaan 306-333, 8670 Kokijde

snoep
VEREECKE
Ouderwets snoepen

De ideale winkel voor zoete mondjes... Filip De Meulenaere nam de suikerwinkel over in 1989 en bredie het reertoire verder uit. Zwarte rekkers, matten babelutten, spek of meisjesvlees en anijsklompen brengen beelden en smaken uit de kindertijd terug. Maar Vereecke is er ook voor een rijk aanbod aan pralines, mokken, Grieks brood, nougat, confituur, exclusieve whisky's, oude maderawijnen...

Vereecke - Leopoldlaan 59, 8430 Middelkerke

Kaaswinkel Haspeslagh in Oostende
KAASWINKEL HASPESLAGH
Gerijpt zoals het hoort

Christoph Haspeslagh nam in 1994 de Oostendse kaaswinkel over van zijn ouders en specialiseerde zich in het rijpen van boerenkazen. De affineur bouwde in het achterhuis een rijpingskamer met de juist temperatuur en vochtigheid om een optimale smaak van de kazen te verkrijgen. De voorkeur van Christophe gaat naar kazen van rauwe mek, afkomstig van kleine boerderijen. Graaf van Buchegg en Bernerkäse zijn twee minder bekende, langgerijpte Zwitserse kazen.

Kaaswinkel Haspeslagh - Wittenonnenstraat 29, 8400 Oostende

Kersenbier van de Zoete Polder in Knokke-Heist
ZOETE POLDER
Heerlijke zoetigheden

Niets zo heerlijk als een onvervalste boerderijwinkel. En soms vind je die op de gekste plekken. In de Zoete Polder worden dikke, donkere kersen gekweekt en wat 's morgens vroeg geplukt wordt, kan je even later al aankopen. De kersen die de kwaliteitstest niet doorstonden, worden op artisanale wijze tot confituur verwekt, tot sap geperst of omgetoverd tot friszoet kersenbier. En na de kersen volgen de zoete pruimen, frisse frambozen, zoete mirabellen om half novemer de fruitkorf af te sluiten met herfstappeltjes. Een boomgaard boordenvol vitaminen.

Zoete Polder - Hazegrasstraat 85, 8300 Knokke-Heist

Geitjes bij 't Reigershof in Klemskerke
'T REIGERSHOF
Grazende geitjes

In en rond 't Reigershof lopen maar liefst 250 geitjes in mekkeren; een fotogeniek schouwspel. De geitjesbrigade wordt twee keer per dag gemolken en het biologische reslutaat kan je in het kaaswinkeltje op de hoeve aankopen. Van jonge geitenkaas over oude en belegen geitenkaas, halfharde geitenkaas of zachte paterkaas tot en met verse geitenkaasjes en feta.

't Reigershof - Polderstraat 4, 8420 Klemskerke (De Haan)

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF