Doen

7 x Sublieme waterplekjes aan de kust

De zee kennen we als een grote waterplas. Maar wist je dat er nog veel meer verrassende leuke waterplekjes te ontdekken zijn aan de kust? 

Op die plekjes kun je van alles beleven.  Wat dacht je van een leuke picknick, een wandeling in een heerlijk stukje natuur of misschien een bootje huren? Beleef de kust zo op een andere manier. Er zijn tal van leuke waterplekjes aan de kust waar van alles valt te beleven. We geven je enkele tips:

1. Nieuwpoort - Koolhofput

Deze diepe waterput is ontstaan door de uitgraving van zand voor de aanleg van de A18 (Jabbeke-Veurne-Calais). Spot watervogels en vissen vanuit de observatiehutten of wandelpaden die werden aangelegd.  Of wat dacht je van een picknick aan de oever?
Meer informatie.

2. Koksijde - huur een elektroboot

Geniet van de rust en stilte op het water.  Huur een elektrobootje en ga het water op voor een tochtje langs het kanaal Nieuwpoort-Duinkerke. Je kunt een bootje huren voor een uur of neem je picknick mee en maak er een gezellige daguitstap van!
Meer informatie.

3. Blankenberge - De Fonteintjes

Tussen Blankenberge en Zeebrugge ligt een prachtig natuurgebied: De Fonteintjes.  Maak buitengewone wandelingen in het langgerekt duinengebied en verpoos af en toe aan de verschillende duinmeertjes.
Meer informatie.

4. Oostende - Maria Hendrikapark

Ideaal om te verpozen op een van de verschillende grasweiden aan de oevers van één van de visvijvers. Of wil je liever op het water vertoeven? Dan kun je ook kiezen uit een roeibootje of een waterfiets.
Meer informatie.

5. Zeebrugge en Knokke-Heist - Zeehondenspotting

Met het bootbedrijf Knokke Boat kun je, in kleine groep, zeehonden van dichtbij bewonderen en fotograferen.   Je kunt per boot vertrekken vanuit Zeebrugge of Knokke. 
Meer informatie.

6. Knokke-Heist - Lakeside Paradise

Heb je zin om actief te zijn op het water? In de watersportclub Lakeside Paradise vind je alles om je adrenalinepeil omhoog te halen.  De club is gelegen aan het Duinenwatermeer en je kunt er onder meer suppen, surfen, zeilen, kiten en kayakken.
Meer informatie.

7. Nieuwpoort - Spaarbekken

Ontdek aan het spaarbekken een prachtige omgeving waar er voor elk wat wils is.  Zo zijn er mogelijkheden om te surfen maar je kunt er evengoed een fikse wandeling doen en de boten van de motorjachtclub bewonderen.
Meer informatie.