Eten & drinken

7x heerlijke verse vis

Dagelijks stroomt verse vis de vismijn binnen. Viswinkels zijn met de Kust verbonden als bier met een café. De zaakvoerders zijn al lang geen winkeliers meer, maar echte topchefs die hun klanten steeds opnieuw weten te verrassen.
Hieronder krijg je een selectie van 7 topadresjes:

1. Viswinkel Mare Nostrum
‘Fish for Foodies’ vermeldt het opschrift op de façade. Mare Nostrum wil meer zijn dan een gewone viswinkel en keist voor een topassortiment, bestemd voor hobbykoks die er iets van kennen. De amateurkoks komen voor producten die nergens anders te vinden zijn, zoals roggenlever en roggenbolletjes en in het seizoen een vijftiental oestervariëteiten.
Mare Nostrum, Strandlaan 321, Koksijde-Oostduinkerke

2. Vishandel Westhinder
Op een boogscheut van de haven en de visveiling van Zeebrugge bevindt zich vishandel Westhinder. Deze mooie, grote, open winkel geniet een goede reputatie voor de aankoop van eersteklas verse vis, schaal- en schelpdieren. De bediening is vriendelijk en staat paraat met goede raad. Bij de bereide gerechten treft men klassiekers als in huis bereide garnaalsoep en de lekkerste garnaalkroketten.
Vismijnstraat 20, Zeebrugge
 
3. Vishandel Gaetane
Deze viswinkel geniet van een uitstekend reputatie. Wilfried van Elverdinghe is visser en vishandelaar. Hij stamt uit een oude vissersfamilie en zit reeds 40 jaar in de vis. Hij weet hoe hij vis moet verzorgen, aan boord en op de kade. Klanten kloppen hier graag aan voor een prachtige zeevruchtenschotel, een visfondue of gourmet.
Vishandel Gaetane, Kaai 35, Nieuwpoort

4. Vishandel Depaepe
Met Anneke Van Troyen en haar man Kristoffel trad in 2009 al de vijfde generatie aan bij vishandel Depaepe. Hier ben je aan het goede adres voor verse garnaalkroketten op basis van een zeer oud recept en ander zeebanket zoals kreukels, in huis gekookte wulken en langoustines.
Vishandel Depaepe, Knokkestraat 20A, Knokke-Heist

5. Vishandel Simonne
Dagverse vis is de specialiteit van vishandel Simonne. Zaakvoerder Norman is opgegroeid in de vis. Zijn vader was reder en Norman heeft zelf lang in de vismijn gewerkt. Nu koopt hij zijn vis rechtstreeks in. Specialiteiten zijn Franse wlken en IJslandse riddervis.
Vishandel Simonne, Van Maerlantsstraat 26, Blankenberge

6. Vishandel Luk
Vishandel Luk begon ooit als groothandel maar is ook als vishandel alom gekend. De zaak volgt de seizoenen en garandeert dagelijkse verse vis en zeevruchten. Je kunt er ook terecht voor traiteurgerechten, zoals koude schotels, soep of voor hun ondertussen alom geprezen sushibox.
Vishandel Luk, Groentemarkt 14, Oostende
 
7. De Nieuwpoortse Vistrap
Het enthousiaste team van de Nieuwpoortse Vistrap is elke ochtend vroeg uit de veren om kraak verse vis te verwerken die dagelijks wordt aangevoerd uit alle hoeken van Europa en natuurlijk ook onze eigen lokale visveilingen. We zijn een familiaal gerunde Visgroothandel en -producent en beschikken over alle aanvoerkanalen om ultieme versheid aan een scherpe prijs te kunnen garanderen, daar kunnen de particuliere klanten van de winkel ook van meegenieten.
De Nieuwpoortse Vistrap, Ambachtstraat 13, 8620 Nieuwpoort

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF