Natuur

8 x knisperende boswandelingen

Een stevige boswandeling doet altijd deugd.  Aan de Kust kun je niet alleen heerlijk wandelen op het strand maar kun je ook schitterende bossen ontdekken. Verborgen stukjes groen waar je helemaal tot rust komt. 

1. Calmeynbos - De Panne

55 ha bos in de duinen van De Panne. Een heerlijk bos  om te wandelen, fietsen, mountainbiken of paard te rijden.  Een ideale bestemming voor wie bos en zee wil combineren. 
Meer informatie.

2. Kerkepannebos - De Panne

Het droge duinlandschap van de Houtsaegerduinen behoort tot de best ontwikkelde van de hele kust en het Kerkepannebos is één van de oudste bosjes aan de kust. Je kan dit ingesloten stukje natuur ontdekken aan de hand van 3 korte wandelpaden.
Meer informatie.

3. Hannecartbos - Oostduinkerke

In het Hannecartbos vind je naast een variëteit aan bomen ook graslanden.  Deze graslanden worden afgegrazen door Shetlandpony's in afgebakende gebieden. Ideaal voor een leuke wandeling.
Meer informatie.

4. Geuzenbos - Oostende

Waar je nu het Geuzenbos vindt, stond tot in de 17de eeuw een kasteel. Enkele boomstammen geven nog aan waar het kasteel zich bevond. Een bos met een geschiedenis, waar je aangenaam kan wandelen!
Meer informatie.

5. Vicognebos - Oostende

Het Vicognebos is iets meer dan 10 ha groot en bestaat voor de helft uit jong bos en voor de andere helft uit polderweiden. Hier en daar heb je zicht op een open poldergrasland. En voor de vogelkijkers is de Schietbaanstraat een ideale locatie!
Meer informatie.

6. Duinbossen - De Haan

De Duinbossen strekken zich uit tussen Wenduine en Bredene, zijn goed voor 152 hectare en veel wandel- en ontdekkingsplezier. Je doorkruist immers een afwisselend duingebied met bos, duinstruweel en duingraslanden. De Duinbossenwandelroute (10,3km) toont je de weg.
Meer informatie.

7. Zeebos - Blankenberge-Zeebrugge

Het provinciedomein Zeebos ligt tussen Blankenberge en Zeebrugge net achter de kustlijn. Het provinciedomein Zeebos is een jong bos met open ruimte dat erg bloemenrijk is en waar men diverse vogelsoorten kan waarnemen. Naast wandelen kun je ook via de doorgaande fietsroute van de naar het hinterland.
Meer informatie.

8. Koningsbos - Knokke-Heist

Het bos bedekt een rug van de Blinckaertduinen, een hoge duinrug die het zonlicht weerkaatst en vandaar een ‘blinker’ of ‘blekker’ wordt genoemd. Het centrale deel van dit duinbos is sterk golvend door de vele duinruggen en duinvalleien. Een ideale exploratie-site voor de kinderen.
Meer informatie

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF