zomer aan de Kust, tip, zomertips, zee, strandbars
Doen

8 zomerse Kusttips

Net als andere jaren, bruist de Kust ook dit jaar als nooit tevoren. Er valt weer vanalles te beleven, voor jong en oud, actief of iets minder actief, iedereen vindt er zijn gading... En net dat maakt het zo leuk! Toch nog wat inspiratie en ideetjes nodig? Laat je verleiden door de acht zomertips van de Kust:

CHILLEN OP HET STRAND

Genieten van zon, zee en strand... Het hoeft niet altijd vanop het strandlaken, toch? Ga zalig chillen in één van de vele strandkroegen aan de Kust. Neem plaats en geniet zoals alleen echt genieten gedefinieerd staat!

strandbars, beachbars, terrassen strand, strandterrassen, chillen

GROTE TOPPERS OP DE KUSTAGENDA

Het hele jaar door valt er zeer veel aan de Kust te beleven. Tijdens de zomermaanden is dat nog net ietsje meer. Ontdek het aanbod met de grootste toppers op de agenda van de Kust.

vuurwerk, evenementen, kalender en agenda van de Kust

ZELF HET MOOIE WEER MAKEN!

Slecht weer bestaat niet, en dat geldt zeker aan de Kust. Is het al eens een mindere dag wat het weer betreft, dan biedt de Kust nog tal van leuke activiteiten.

EXTRA TIP! Download je gratis Kustpas en geniet van meer dan €300 korting en voordelen bij meer dan 40 attracties aan de Kust. Ideaal voor een dagje uit de zon of uit de regen!

DOWNLOAD NU JOUW GRATIS KUSTPAS

indoor, regenweer, navigo, museum, binnenactiviteit, vissen, kust, zee

HEERLIJKE ADRESJES OM LEKKER TE GENIETEN

Aan de Kust vind je tal van lekkere adresjes. Ga je voor een restaurantje met zeezicht en proef van een 'Zee van Smaak'. Lekkere verse producten, recht uit zee en zo op je bord. Of proef van het lekkers dat de Polders je te bieden hebben!

tomaat-garnaal, streekproduct, kust, zee, gastronomie

FIETSEN MET ZEEZICHT

Tijdens de zomermaanden is een fietstochtje altijd een aanrader. Klim op of huur je stalen ros en verken de Kust al trappend. Knooppunten aan elkaar breien langs het vernieuwde Fietsnetwerk aan de Kust. Zo fiets je à la carte en op eigen maat. Zoek je het liever zelf niet te veel uit? Volg dan één van de suggestieroutes op west-vlinderen.be.

Fietsen met zicht op zee

FESTIVALITIES AAN ZEE

Een festival is altijd een goed idee, maar een festival aan zee is een super goed idee. Muziek, sfeer, plezier,... en dat allemaal in het unieke kader van de Kust. De festivalities aan zee deze zomer zijn weer helemaal terug! Ontdek het aanbod en kies jouw ideale festival.

festival kust

ZWIN NATUUR PARK

Natuurgebied het Zwin, en dan vooral het gloednieuwe bezoekerscentrum Zwin Natuur Park is een must see deze zomer. Het centrum heeft een ware metamorphose ondergaan en laat je de wereld van de vogels en hun natuur op een mooie manier ontdekken. 

nieuw zwin natuur park, knokke-heist, kust

MARKTEN AAN KUST

Kuieren langs kraampjes en dan eindelijk dat leuke hebbedingetje, accesoire,...  ontdekken. De avond- en rommelmarkten zijn toppers aan de Kust. Vergeet ook de wekelijkse markten niet waar je lekkere verse producten, kledij,... vindt.

markten, rommelmarkten, avondmarkten aan de Kust, zee