Doen

9 zomerse Kusttips

Net als andere jaren, bruist de Kust ook dit jaar als nooit tevoren. Er valt weer vanalles te beleven, voor jong en oud, actief of iets minder actief, iedereen vindt er zijn gading... En net dat maakt het zo leuk! Toch nog wat inspiratie en ideetjes nodig? Laat je verleiden door de zomertips van de Kust:
Beste van België - Beaufort 2018 Men in Nieuwpoort

Beaufort 2018

Beaufort2018 vindt plaats van 30 maart tot 30 september 2018, onder leiding van curator Heidi Ballet. Zij werkt als onafhankelijk curator vanuit Brussel en Berlijn.
18 kunstenaars brengen 19 topwerken in de negen kustgemeenten (Blankenberge niet).
De werken in Beaufort2018 gaan volgens Curator Heidi Ballet op zoek naar het vrijdenkende karakter van de Kust. De sterke en unieke kwaliteiten van Beaufort2018 zijn het unieke decor van de zee, de laagdrempeligheid van het project, de spreiding over de kustlijn en de uitbouw van een kwalitatief beeldenpark op termijn.

Meer weten!

 

CHILLEN OP HET STRAND

Genieten van zon, zee en strand... Het hoeft niet altijd vanop het strandlaken, toch? Ga zalig chillen in één van de vele strandbars aan de Kust. Neem plaats en geniet zoals alleen echt genieten gedefinieerd staat!

strandbars, beachbars, terrassen strand, strandterrassen, chillen

GROTE TOPPERS OP DE KUSTAGENDA

Het hele jaar door valt er zeer veel aan de Kust te beleven. Tijdens de zomermaanden is dat nog net ietsje meer. Ontdek hier het aanbod met de grootste toppers op de agenda van de Kust.

Kust, vuurwerk, blankenberge, evenement, agenda

ZELF HET MOOIE WEER MAKEN!

Slecht weer bestaat niet, en dat geldt zeker aan de Kust. Is het al eens een mindere dag wat het weer betreft, dan biedt de Kust nog tal van leuke activiteiten.

EXTRA TIP! Download je gratis Kustpas en geniet van meer dan €300 korting en voordelen bij meer dan 40 attracties aan de Kust. Ideaal voor een dagje uit de zon of uit de regen!

DOWNLOAD NU JOUW GRATIS KUSTPAS

indoor, regenweer, navigo, museum, binnenactiviteit, vissen, kust, zee

HEERLIJKE EN GEZONDE ADRESJES OM LEKKER TE GENIETEN

Aan de Kust vind je tal van lekkere adresjes. En verschillende van die adresjes zorgen ook voor een gezonde gerechtje. Waar je hiervoor moet zijn en welk gezond gerechtje ze in de kijker zetten lijstten wij alvast voor je op:

tomaat-garnaal, streekproduct, kust, zee, gastronomie

FIETSEN MET ZEEZICHT

Tijdens de zomermaanden is een fietstochtje altijd een aanrader. Klim op of huur je stalen ros en verken de Kust al trappend. Knooppunten aan elkaar breien langs het Fietsnetwerk aan de Kust. Zo fiets je à la carte en op eigen maat. Zoek je het liever zelf niet te veel uit? Volg dan één van de suggestieroutes.

Fietsen met zicht op zee

FESTIVALITIES AAN ZEE

Een festival is altijd een goed idee, maar een festival aan zee is een super goed idee. Muziek, sfeer, plezier,... en dat allemaal in het unieke kader van de Kust. De festivalities aan zee deze zomer zijn weer helemaal terug! Ontdek het aanbod en kies jouw ideale festival.

festival kust

ZWIN NATUUR PARK

Natuurgebied het Zwin, en dan vooral het bezoekerscentrum Zwin Natuur Park is een must see deze zomer. Het centrum laat je de wereld van de vogels en hun natuur op een mooie manier ontdekken. Deze zomer ontdek je er ook de tentoonstelling World Wildlife Photographer met adembenemende beelden.

nieuw zwin natuur park, knokke-heist, kust

MARKTEN AAN KUST

Kuieren langs kraampjes en dan eindelijk dat leuke hebbedingetje, accesoire,...  ontdekken. De avond- en rommelmarkten zijn toppers aan de Kust. Vergeet ook de wekelijkse markten niet waar je lekkere verse producten, kledij,... vindt.

markten, rommelmarkten, avondmarkten aan de Kust, zee