Eten & drinken

Aardbeienplekjes aan zee

Lekker, die sappige zoete rode vrucht. Zet er nog een zonnetje op en het vakantiegevoel is meteen aanwezig. Aan de Kust zijn er ook heel wat adresjes waar van dat lekkers kan smullen. Telers die de rode vruchtjes met passie laten groeien, vers plukken om je ze daarna aan te bieden. Maar er zijn ook tal van plekjes die heerlijke bereidingen maken van die zoete vrucht.

Hieronder enkele plekjes waar een aardbeienfanaat gewoon eens langs moet gaan. Laat het je vooral smaken!!!

Hof ter Meulen

Een toppertje waar je echte lekkere aardbeien kan vinden. Vol passie telen ze hier de aarbei sinds jaren. De topperiode - teeltperiode- is van mei tot juli. De volle grondaardbeien met sublieme smaak zijn mooi, stevig en glanzend rood.

Meer info.
LEUK: Wist je trouwens dat je hier ook kan logeren?

Hoeve Veramme

Een gekend adresje in Nieuwpoort waar je lekkere aardbeien kan vinden. van mei tot september bieden zij de lekkernij aan. Volle grondaardbeien die dagvers geplukt worden met de echte smaak van aardbei. Tijdens het plukken kiezen ze hier immers enkel voor de echte rijpe aardbei.

Meer weten

Noord Gasthuis

Nog zo'n adres waar je die zoetigheid in al z'n smaken kan vinden. Hoeve Noord Gasthuis in De Panne is ook een passionele teler van de aardbeien. Lekkers van het veld om U tegen te zeggen. In hun hoevewinkel vind je ook lekkere confituren van aardbei terug.

Meer weten.

Superwafels met lekkere aardbeien bij Silversand

Silversand is gekend voor zijn ‘Super Wafels’.  Niet alleen super qua formaat (3x zo groot als een Brusselse wafel) maar ook nog eens super lekker, zeker deze met aardbeien. Hun wafels worden beschouwd als driesterrenwafels.

Meer weten

Aardbeiengebak in De Haan-Wenduine

Aardbeien verwerkt in gebak, nog eens zo lekker... In De Haan-Wenduine zijn deze twee alvast absolute toppertjes waar iedere zoetkauw en aardbeienliefhebber eens moet passeren:

  • Avalanche - Kerkstraat 18, Wenduine - Meer info
  • Coqisserie - Koninklijke Baan 29, De Haan - Meer info

Aardbeiencoctails... altijd coctail - o- clock!

Er zijn tal van heerlijke adresjes waar je coctails kan proeven aan zee. Wat dacht je van eentje met lekkere aardbeien in verwerkt? Deze coctailtoppers aan zee van Weekend Knack laten je genieten.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF