Doen

Angus Wittevrongel van Julia


Een beetje gastvrijheid bestaat niet! Je bent gastvrij of je bent het niet
 

Gastvrijheid is het warme, diepmenselijk gevoel voor de andere. Gasten doorzien direct het fake, het commercieel gedoe. Deze straffe quote komt uit het hart van Angus Wittevrongel.

Angus is in de eerste plaats een vismarchand en droomt reeds sinds de kindertijd van een eigen restaurant. Na enkele sublieme stages in sterrenzaken vervoegt Angus de viswinkel van zijn ouders. Sinds generaties staat de familie Wittevrongel synoniem voor dagverse vis.
 

Vader Freddy leert Angus het visserslatijn. Alles start natuurlijk bij de aankoop van je vis. Wie is de visser en uit welke wateren komt de vangst. Extreem belangrijke informatie waar een leek niets van begrijpt. Met deze kennis koopt Angus ’s morgens voor dag en dauw zelf zijn vis. Dit is live te volgen op zijn Instagram account ‘marenostrum_baaldje’. Zeker een aanrader!
 

Zijn droom ten tijde van de hotelschool om ooit een eigen restaurant te starten, was nooit veraf. Vaak hoorde ik hem bedenkingen maken bij de hedendaagse gastronomie. Te veel handelingen voor een visje, te ingewikkelde keuken, oorspronkelijke smaak is totaal weg, enz. Dit was de start van restaurant Julia, genoemd naar zijn overgrootmoeder.

Het concept van Julia is eenvoudig samen te vatten.  Dit is namelijk een restaurant waar gastvrijheid een beleving is. Gasten kunnen hier van dagverse vis genieten, puur zoals het moet zijn. Gevraagd naar zijn topgerechten komen volgende suggesties: Booiebusse met dikke pladijs, gegrilde tarbot, zonnevis en Nieuwpoortse garnalen.

Virtueel even watertanden kan op Istagram ‘julia_fish_and_oysterbar’. Niet schrikken als je hier bereidingen ziet van vissen die ’s morgens nog in de vismijn te bewonderen waren.
 

Julia Fish and Oysterbar, A. Vanhouttelaan 2, 8670 Koksijde. Info: 058 62 66 65 en http://www.julia-baaldje.be/nl/

TAKE AWAY @ MARE NOSTRUM OR ENJOY YOUR DINER @JULIA

De keuken van Julia proeven kan zowel bij u thuis als in het restaurant zelf. De gerechten zijn te bestellen en af te halen bij Mare Nostrum. Genieten van het diner in de Julia kan natuurlijk ook.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF