Eten & drinken

Bekende cocktailadressen aan zee


Genieten van een zalige en goed geshakete cocktail of mocktail, 's winters of 's zomers, doe je in deze 6 sublieme cocktailadresjes:

 

The Pharmacy in Knokke-Heist

Dit adresje is een must voor iedere coctailliefhebber. Vader Jan en zijn kinderen Hannah en Ran starten enkele jaren terug een bar in een oude antiekzaak. Het originele kader geeft een extra toets aan de mixology van hoogstaande coctails. Geniet... met volle teugen!

The Pharmacy, Elizabetlaan 178, 8300 Knokke-Heist

Pura Vida

Pura Vida is een uitgelezen adresje voor een cocktailliefhebber! Tot enige tijd was deze strandbar gekend onder de naam 'Sonia Beach'. Sonia's kleinzoon Frederik Torreson nam echter de fakkel van haar over en maakte er een cocktailadresje van. De kneepjes van het vak leerde hij bij The Pharmacy. 

Pura Vida, Zeedijk-Albertstrand 542, 8300 Knokke-Heist

L' Apéreau in Blankenberge

Een topadresje in Blankenberge. Jeroen Van Hecke biedt al een tiental jaar heerlijke coctails aan in z'n stijlvolle lounge. Tip: installeer je in stijl en geniet van de tongstrelende drankjes.

L' Apéreau, De Smet de Naeyerlaan 53, 8370 Blankenberge

Akotee in De Haan-Wenduine

Een (geheime) cocktailschat aan de Kust; Café Akotee. Barman 'Bolle' serveert als de beste gin-tonics. Iedere combinatie die hij maakt heeft wel een sappig verhaal. De man is zelf ook gepassioneerd, zo is de kans bijzonder groot dat hij ter plaatse al zag hoe de spirit uit de ketel kwam.

Akotee, Marktstraat 11, 8420 De Haan

Histoires d'O in Oostende

Een adresje met zicht op zee; wat kan je nog meer wensen? Dat zicht-op-zee -adresje met een lekkere coctail in je hand. Welnu dan moet je langs gaan bij Histoires d' O in Oostende. Na de lekkere huisgemaakte garnaalkroket geniet je van Kevin Beirens zijn cocktailtalenten. 

Histoires d'O, Albert I-promenade 53, 8400 Oostende

Sofie's Living Room in Koksijde-Oostduinkerke

Last maar zeker niet least; Sofie Ketels en haar Sofie's Living Room. In haar woonkamer tovert ze de beste cocktails uit haar mouw. Ze stelt haar cockails zelf samen en doet dat met eigen siropen en zelf gekweekte kruiden uit haar tuin. Wist je trouwens dat ze ook een strandbar heeft? Geniet van haar creaties met de voetjes in het zand in Sofie's Sunset.

Sofie's Living Room, Demyttenaerelaan 13, 8670 Koksijde-Oostduinkerke

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF