Eten & drinken
Bier

Bieradresjes aan zee

De Kust en bier, dat zijn twee handen op één buik. Verrassend? Helemaal niet! In zowat elke gemeente kan je een kustbiertje degusteren. Maar er zijn ook zo van die bieradresjes die je bezocht moet hebben. Zelf wie niet zo'n grote bierfanaar is, ontdekt vast en zeker eentje naar zijn/haar smaak.

Laat je verrassen!

Bier proven op Expiditie Hinterland met Toppezot van Bier in Middelkerke
 
Biercruisen aan zee met Expeditie Hinterland

Stap in het nostalgische Volkswagenbusje van bierpassionata Karin van Acker en beleef een bijzondere uitstap met haar 'Expeditie Hinterland'. Je ontdekt zo op een boeiende wijze de bierwereld. 

Op expeditie!

 

Brasserie Edison, Vincent Florizoone

TOPADRESJE VOOR BIERFANATEN!

Brasserie Edison - Vincent Florizoone

“Ik ben gepassioneerd door koken en bier en serveer een authentieke Noordzeekeuken. Alles is huisgemaakt en bierliefhebbers halen hun hart op. België is niet voor niets ’s werelds beste bierland. Bieren van De Struise Brouwers, De Plukker, Sint-Bernardus, Westvleteren, elke brouwerij met naam en faam blinkt op onze kaart.”

Tip van Vincent: “Bewaar je bier in een koele en donkere ruimte, zoals de kelder. Hoe donkerder het bier en hoe hoger het alcoholpercentage, hoe minder erg het is als het bier over zijn houdbaarheidsdatum gaat.”

Café Botteltje

TOPADRESJE VOOR BIERFANATEN!

Café Botteltje - James Desimpelaere

“We schenken niet alleen een ruim aanbod bijzondere bieren, we gaan ook op zoek naar culinaire combinaties. Varkenswangetjes met Keyte Dobbel Tripel bijvoorbeeld. Onze restaurant- en bierkaart passen we aan volgens het seizoen. Ons huisbier, de Ostensche Strever, brouwen we zelf. Blond, ongefilterd en een instant succes. Ons nieuwe Hotel Botteltje telt vijftien kamers, telkens geïnspireerd en genoemd naar een bestaande brouwerij.”

Tip van James: “De vorm van het glas bepaalt de vorming en het vasthouden van de schuimkraag. Doordat er zich koolzuurbelletjes vormen aan oneffenheden in het glas vormt zich een schuimkraag. Een goede kraag blijft minstens drie minuten drijven voor het begint in te zakken.”

Meer info over Café 't Botteltje

Brouwers aan zee

Sinds kort vind je ook echte brouwerijen aan de Kust terug. Drie adresjes brouwen er heerlijke biertjes. Enkele kustbiertjes worden nu dus ook echt aan zee gebrouwen.  Andere brouwers kunnen er ook vaak terecht om hun ding te doen.

Op ontdekking!

Stadsbrouwerij 't Koelschip in Oostende