Doen

Boottochten aan zee

Met de boot varen op zee

 

Een boottochtje op zee

"Bootje varen over de zee, ga jij met ons mee...?" Menig kindje zingt dit liedje uit volle borst mee. Maar al eens gedacht om zelf een trip met de boot op zee te maken? Er zijn heel wat manieren om je zeebenen te testen. Ideale activiteit ook voor als het net ietsje rustiger mag zijn. Je geniet evenveel van wind en water en kan op je gemak genieten van het machtige en oneindige zeezicht. Ontdek hieronder welke tochten met de boot je kan maken. Ook voor wie liever niet de zee op gaat, kan inschepen voor een boottocht richting hinterland.

Schip ahoy!

Met de Seastar varen
Varen met de Seastar

De Seastar neemt je mee voor een mooie havenrondvaart in Nieuwpoort of een tocht op de IJzer tussen Nieuwpoort en Diksmuide . Je ontdekt op een bijzonder aangename manier het leven op het water. Meer nog, doordat je letterlijk op het water zit, kan je het ook echt voelen en beleven. 

Havenrondvaart
Je scheept in op de Seastar voor een leuke tocht door één van de mooiste havensteden aan onze Kust. Langs het natuurreservaat 'De IJzermonding', vaar je door de mooie jachthaven. Wist je trouwens de de jachthaven van Nieuwpoort de grootste is van Noord-Europa! Je ontdekt Nieuwpoort van op zee; de Vismijn en de vissersboten horen hier dus zeker ook bij. Je krijgt ook een machtig zicht op het Koning Albert I-monument en de Ganzenpoot. 
Eén uur lang vertoef je in en rond de haven van Nieuwpoort. Kijk zeker uit naar de zeehondjes, want die kan je vaak spotten!

IJzertocht tussen Nieuwpoort en Diksmuide
Het hinterland van onze Kust is zeker ook een bezoekje waard. Je vaart de Westhoek in langs de mooie IJzer. Het leuke aan deze tocht is de combinatie met de fiets. Zo trap je op je gemak langs de mooie wegen en autovrije paden tussen Nieuwpoort en Diksmuide (de Frontzate) en vaar je terug met de Seastar. Wedden dat je je verwonderd over hoe anders je de dingen ziet vanop de fiets en vanop het water?
PRAKTISCH: je kan zelf kiezen waar je opstapt op de boot en je fiets mag mee.

Waar moet je zijn?
Rederij Seastor in Nieuwpoort

Met de Watertaxi varen op zee
Met de Watertaxi

In de mooie en gezellige haven van Blankenberge kan je inschepen op de Watertaxi. Er zijn verschillende mogelijkheden; zo kan je kiezen voor een zeetocht naar de windmolens of de wereldhavan van Zeebrugge. Je kan ook een skyline-vaart maken. Zo zie je de kustlijn vanaf het water. Een echte aanrader, want dit geeft een spectaculair en verrassend zicht.

Ook leuk: Ankervissen!
Of je nu een ervaren visser of een beginneling bent, ankervissen moet je sowieso eens gedaan hebben. Je gaat enkele kilometer de zee in en gaat voor anker. Daarna is het hengels uitgooien en vissen maar

Schipper Michel De Vos is ook een echte kustambassadeur?

Michel is een echte man van de zee. Hij houdt van de Kust en leeft en werkt er heel graag. 
Ontdek zijn verhaal!

Meer info en reservaties:
Watertaxi

Varen op zee vanaf Zeebrugge met Rederij Franlis
Boottochten met Captain Blue

Ook Captain Blue heeft heel wat leuke vaaractiviteiten in petto. Kies voor zee-excursies, havenrondvaarten, Noordzee-cruises of ga ook vissen op zee. Je vaart uit vanaf Oostende of vanaf Zeebrugge. Een boottocht op zee geeft je het machtige en verrassende zicht op de kustlijn vanaf zee. Een havenrondvaart in Zeebrugge toont je dan weer het echte en harde leven in een wereldhaven. Tijdens de Noordzeecruise scheep je in en bezoek je het eerste Belgische windmolenpark op zee. Hou zeker je camera in de aanslag, want foto's of video's zijn een echte must!

Nog zo'n aanrader is vissen op zee. Een onvergetelijke ervaring waar iedereen aan kan deelnemen. Wie weet eet je s' avonds wel verse vis!

Waar kan je deze tochten boeken?

Captain Blue helpt je op weg!

Flanders Tours
Op ontdekking met Flanders Tours

Nieuwpoort vanop het water is een echte belevenis. Vanuit de Westhoek Marina neemt Flanders Tours je mee voor een leuke boottocht op het kanaal Nieuwpoort-Plassendale. De mooie omgeving en natuur zijn een echte lust voor het oog. En hé, misschien word je zelf ook wel even schipper?

Waar moet je zijn?

Flanders Tours neemt je mee!

 

Op het Fluisterbootje

Kapi - Kapitein! Ga zelf eens varen op het Kanaal Nieuwpoort-Duinkerke. Je vaart met een elektrisch bootje: comforable, veilig en geluidloos. Het leuke is dat je geen vaarbewijs nodig hebt. De bediening is ook eenvoudig en je vaart met maximum 7 personen.
Extra tip! Neem een picknick mee aan boord!

Hoe gaat het in zijn werk?
De bootjes Koksijde01 en Koksijde02 kan je huren bij Wielrijdersrust - Het Dorstige Hart in Koksijde-Oostduinkerke. Heerlijk flaneren op de binnenwateren van het hinterland. Huren kan van 1 maart tot het einde van de herfstvakantie. Pure ontspanning en genieten.

Waar moet je zijn?

Wielrijdersrust Het Dorstige Hart

Zeehonden spotten met Knokke Boat
Zeehondjes spotten met de speedboat

Puur natuur, zeehondjes in hun eigen habitat. Je vertrekt met de speedboat om dan in het natuurreservaat stilletjes de zeehonden te spotten. Uniek en bijzonder en zeker een selfie-aanrader. Gedurende een kwartier blijf je stilletjes aanwezig en soms komen de nieuwgierige beestjes even dichter tot bij de boot kijken.

Waar kan je deze trip maken
Knokke Boat vaart uit vanaf Zeebrugge. Je kan met maximum 10 personen per boot.

Een trip op zee met Fast@Sea met Rederij Franlis
Supersnel zoeven over zee

Ga voor de adrenalineboost en kies voor een tocht op zee met de FAST@SEA. Dit supersnelle vaartuig zoeft tegen zo'n 90 km/uur over zee. Je voelt de kick en de zeelucht laat je haren wapperen in de wind. Pure sensatie en pure Vitamine Zee! Er kunnen tot maximum 10 personen op de boot en een ervaren en gebreveteerde schipper neemt je veilig mee op pad.

Met snelheid naar meer informatie!

Varen met de garnalenboot Crangon
Lekker op zee... van vis tot garnalen vissen

Scheep in en ga lekker vissen op zee. Kies je voor de garnalenvangst of liever hengelen op zee? Alles kan!
De Crangon is een garnaalvissersboot en vangt de gekende 'kaviaar van de Noordzee'. Na de vangst wordt de lekkernij gesorteerd en gekookt op zee. Wat een belevenis!

Nog zo'n belevenis is vissen op zee. Met Franlis scheep je in en vang je zelf jouw vis. Zodra de sirene loeit is het tijd om de hengel uit te gooien. Wat eet jij vanavond? Verse vis natuurlijk, want jouw vangst neem je mee naar huis. Ga je voor schar, roodbaars of...

Hengel hier voor meer informatie over garnaalvissen met de Crangon.

Het overzetbootje in Oostende
Met de veerboot

Soms hoeft een eerste bootervaring echt niet lang te duren. Ideaal zijn de veerbootjes aan de Kust die je kan nemen tijdens een wandeling of fietstocht. Je vindt een veerboot in Nieuwpoort, Oostende en Blankenberge.

Meer info:

Met de steun van:

Logo Impulsprogramma Kust - IPK

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF