De buitenspeeldag aan de Kust
Agenda

Buitenspeeldag aan zee op 24 april 2019

De buitenspeeldag aan de Kust

 

 

Op woensdag 24 april 2019 is er opnieuw de Buitenspeeldag. Het is al de twaalfde keer dat deze dag wordt georganiseerd. Tal van leuke activiteiten worden georganiseerd om buiten te kunnen ravotten en spelen. De hele namiddag is buiten spelen een must, maar meteen ook een leuke must. Huiswerk wordt die namiddag volledig verbannen en op tv zie je enkel wat zwart...
Aan de Kust staan er ook heel wat 'buitenspeeldag'-activiteiten op de planning. Spelen en ravotten met zicht op zee is nu eenmaal een aanrader! De Vitamine Zee die je ervaart zorgt voor de nodige vibes om er een leuk avontuur van te maken!

Ontdek hieronder de vele en leuke activiteiten. En nog wat andere inspiratie voor een doe-fijne namiddag uit!

Zeilwagenrijden op het strand van De Panne

De Panne

In De Panne staan ze ook al klaar om te ravotten en te spelen tijdens de buitenspeeldag. Geen enkel excuus om binnen te blijven zitten want ze staan klaar met een bijzonder leuk programma.

Liever zelf een activiteit in elkaar boksen?

Buitenspeeldag in Koksijde

In Koksijde-Oostduinkerke

Op verschillende locaties in Koksijde vind je leuke buitenspeeldag-activiteiten. Per leeftijdsgroep (tot 12 jaar) wordt spelen en spelmateriaal voorzien. Rep je tussen 14u en 17u naar:

  • het speelplein De Witte Burg in Oostduinkerke
  • het speelplein de Noordduinen in Koksijde

Liever zelf op pad? Ontdek nog meer buitenactiviteiten in Koksijde-Oostduinkerke:

Buitenspeeldag in nieuwpoort

Nieuwpoort

In Nieuwpoort toveren ze het sportpark om tot een echt buitenspeeldorp boordenvol leuke activiteiten. Zo is er een hindernissenparcours, een mechanische stier, een kleuterdorp,... Voor alle kinderen wel iets te beleven dus!
Waar moet je zijn? Het Stedelijk sportpark (Dudenhofenlaan 2B)

Liever zelf iets plannen?

De buitenspeeldag aan de Kust in Middelkerke-Westende

Middelkerke-Westende

Tal van leuke opblaasbare attracties zorgen voor een namiddag puur plezier. De buitenspeeldag in Middelkerke-Westende heeft voor ieder wat wils; van klimtoren tot glidiatorengevechten, rodeo's en levinde kickers.
Ga naar het Normandpark in Middelkerke (Westendelaan 38) en ravot naar harte lust!

Liever zelf een buitenactiviteit beleven:

Buitenspeeldag in Oostende

Oostende

Ook in Oostende houden ze van buiten spelen. Een hele namiddag lang voorzien ze ook hier leuke activiteiten. Springkastelen, boogschieten, kinderdisco,...) Je kan terecht op verschillende plaatsen zoals de Vuurtorenwijk, Steven, Zandvoorde,...
Meer informatie over de activiteiten en locaties!

Liever zelf op pad buiten?

Buitenspeeldag in Bredene

Bredene

Ook in Bredene gaan ze met z'n allen buiten spelen en ravotten.Verschillende speelpleinen in de gemeente zorgen voor een namiddag speelplezier. Extra leuk is dat er dit jaar een smoefelroute uitgestippeld wordt langs de verschillende speelpleinen en locaties in Bredene. Zo wordt er wijkoverschrijdend gewerkt en kunnen de kinderen kennis maken met andere speelpleinen verder dan de eigen woonbuurt.
Meer over de locaties

Liever zelf op pad buiten?

Buitenspeeldag in De Haan-Wenduine

De Haan-Wenduine

Ravotten doe je ook in De Haan-Wenduine op de buitenspeeldag. Ze nodigen je er graag uit op het nieuw aangelegd en mooi stukje natuur-speel-plein 'D'Heyeoit' in de Vosseslag. Er is heel wat leuke animatie met onder andere een reuze schilderij, een reuze katapult,...

Liever zelf op buitenspeeltocht?

Buitenspeeldag in Blankenberge

Blankenberge

In Blankenberge weten ze ook heel goed wat buiten spelen is. Tussen 14u en 17u is ravotten er kinderspel. Het sportcentrum Sport Vlaanderen toveren ze om tot een pretpark met allerhande attracties (springkastelen, springsculpturen, ...) Plezier is verzekerd!

Of liever zelf een eigen buitenspeeldag-activiteit maken?

de buitenspeeldag in zeebrugge

Zeebrugge

De buitenspeeldag in Zeebrugge vindt plaats in het Sportpark De Landdijk (Eventdijk-Oost 246 - Zeebrugge). Ook hier zorgen tal van leuke activiteiten voor het nodige buitenspeelplezier.

Wil je liever zelf een activiteit maken?

buitenspeeldag in knokke-heist

Knokke-Heist

Kinderen beleven tonnen buitenspeelplezier in Knokke-Heist. De tuin van CC De Scharpoord wordt een echt sport- en speldorp waar spelen en ravotten een lieve lust zijn. Ideaal om heerlijk te genieten.

Liever zelf iets plannen?

Alles over de Buitenspeeldag 2019!

Ontdek alle activiteiten en informatie over de Buitenspeeldag in 2019

Vitamine Zee aan de Kust 

Buiten spelen aan de Kust is sowieso een echte aanrader. Zeker ook op de Buitenspeeldag. Rep je richting Kust met de kroost en beleef heel wat plezier. De strand- en waterbeleving hebben heel wat in petto om te genieten van de zeelucht en 'de buiten'.

Vitamine Zee, check it out!