Eten & drinken

Chocola en co...

There's the sea... and then there is chocolate...

Heerlijk, twee toppertjes zoals de Kust en chocolade kunnen combineren. Tal van choco-adresjes verwennen je aan zee maar wat graag. Een greep uit dat heerlijke aanbod vind je hieronder. Geniet, proef en ...

Chocolatier Frederic Blondeel

Chocolade om duimen en vingers van af te likken; dat vind je bij chocolatier Frederic Blondeel in Koksijde. Een gepassioneerde man die zijn chocolade helemaal zelf maakt. Zijn specialisatie zijn kruidige creaties. 
Frederic is een van Belgiës beste chocolatiers. Hij werkt op een traditionele manier, amar wel met de allermodernste technieken. Zo is de Santos Palace Coffee Roaster nog een toestel van zijn grootvader uit 1953. Historische traditie, maar wel modern toegepast.

Zeelaan, Koksijde

Juliette

Bij Juliette kan je terecht voor een heerlijk ontbijt, broodje of lichte lunch, maar moet je gewoon langs gaan voor de 'sweets'! NIet alleen Daddy's desserts en Sister's brownies zijn een aanrader. Vooral en bovenal moet je het guiltfree gebak van Madam Bakster proeven. Heerlijke en eerlijke zoetigheden

Albert I laan 78, 8620 Nieuwpoort
www.barjuliette.be

Chocolatier Maenhout

Een Must voor iedereen die van chocolade houdt; Chocolatier M in Knokke-Heist. De allereerste chocolatier van het jaar laat je bij het proeven van zijn ceaties even wegdromen. Probeer zeker ook de creatie met duindoornbes. Deze werd ondertussen officieel uitgeroepen tot West-Vlaams Streekproduct door de Provincie West-Vlaanderen!

Sylvain Dupuisstraat 38, 8300 Knokke-Heist
www.chocolatier-m.be

Avalanche

Avalanche is een adresje waar je jouw zoete hartje kan ophalen. Van dessertkoekjes tot chocolade, ijs en lekkernijen... Het water komt je spontaan in de mond. Installeer je in de gezellige tearoom en geniet met volle teugen!

Kerkstraat 18, 8420 De Haan-Wenduine
www.huisavalanche.be

Bar Esther

Bij Bar Esther vind je losse bonen en gemalen koffie, verschillende theesoorten en een mooi assortiment chocolade en pralines. Een topadresje! Esther kan zich helemaal uitleven in het klaarmaken van warme dranken. En, je kan kiezen om die ter plaatse te drinken of mee te nemen. Espresso, Latte, Cappuccino al dan niet met volle magere of sojamelk…Je hebt het maar te kiezen!

James Ensorgalerij 20 - Oostende 8400
059/70 15 40
www.facebook.com/BarEstherOostende

Blankenbergse praline ‘BlankeBergje’ bij Chocolatier Raf

Blankenbergs chocolatier Raf Hollevoet ontwikkelde een praline met gin als smaakbasis, in de vorm van een duin in witte chocolade. De vulling botermassa is op basis van donkere bittere chocolade, een laagje krokant van rode vruchten en smakelijke crisp. De combinatie met een Biercée gin zorgt voor een zomerse smaak.
De praline is opgenomen in het assortiment van chocolatier Raf

Kerkstraat 100, Blankenberge
www.choc-raf.be

 
 
Nog meer zoete adresjes vind je ook hier.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF