Agenda
Kunst

Crystal Ship in Oostende

The Crystal Ship is een grootschalig kunstevenement in de openbare ruimte. Machtige muurschilderingen en fantistische installaties die een permanente tentoonstelling vormen in de Stad aan Zee. Oostende vormt de canvasdoek voor vele nationale en internationale kunstenaars. Met The Crystal Ship willen ze kunst terugbrengen naar het volk. Meer dan 50 indrukwekkende muurschilderingen en installaties en niet minder dan 200 kleinere werken vind je overal in de stad terug. Wist je trouwens dat dit event in zijn soort de grootste ter wereld is?

De curator van The Crystal Ship is Bjørn Van Poucke. 

The Crystal Ship kan je vrij bezoeken. Handig is wel de fiets- en wandelkaart die je mee op weg neemt langs de verschillende kunstwerken. Deze kaart vind je bij de Dienst Toerisme van Oostende.
Nieuw is ook de Chatbox als gids. Deze took helpt onderweg om de kunst op een leuke manier te ontdekken.
Check zeker ook de Crysral Ship-agenda voor wie een geleid bezoek wil maken.

De editie 2019

Ook dit jaar is er opnieuw een editie van The Crystal Ship. Voor de vierde keer gaat het evenement samen met (wereld)beroemde kunstenaars aan de slag in de Stad aan Zee. De kunstenaars werken in het thema 'The Dictatorship of Art' waarbij ze tonen dat Kunst de kracht heeft om de wereld te veranderen. 

Je kan nu ook met een elektrische deelstep op ontdekking door de stad. Je kan deze steps gebruiken door de app 'Flash' te downloaden. Een ritje met een deelstep kost € 1 plus 15 eurocent per minuut. In de app krijg je een overzicht van alle locaties.

The Crystal Ship in Oostende - beeld visitoostende.be