Eten & drinken

De lekkerste wafels volgens Wall Street Journal

Wall Street Journal kwam naar onze Kust en ging op wafelexpeditie. Culinair journalist Alexander Lobrano nam de trein van Brussel naar Knokke-Heist en verkende met de Kusttram de Kust.

Hij proefde en koos uiteindelijk 5 adressen die volgens hem de beste plekjes zijn om heerlijke wafels te proeven.

Marie Siska in Knokke-Heist

'Dit lekkere adresje is gelegen in Knokke-Heist, het Belgische equivalent van de Hamptons', zo zegt Lobrano. De legendarische en vooral lekkere hartvormige wafels zijn een must voor zoetliefhebbers. 

't Koetshuis in Blankenberge

Het Koetshuis in Blankenberge herbergt volgens Lobrano de beste wafels aan de Kust. Hoe dat komt volgens hem: door het zacht bestrooien met poedersuiker of door een sluier van gekarameliseerde suiker. Beide zorgen voor een heerlijke smaak. Maar niet alleen de wafels op zich, ook het genot om ze te proeven in de gezellige tuin.

Silversand in Blankenberge

Wat in het oog springt, zijn niet alleen de unieke locatie op de zeedijk en het prachtige zicht, maar vooral de gigantische wafels die ze er serveren. Groot is niet altijd beter, maar in dit geval wel. De luchtige wafels van Silversand zo groot als een boek zijn een streling voor de tong en smaakpapillen.

Tearoom Georges in Oostende

Je kan in Tearoom Georges kiezen uit maar liefst 15 verschillende soorten wafels. De populairste volgens Lobrano, de Fôret Noire met zwarte kersen, slagroom en Calvados. Het decor van Oostende met z'n kunstig kantje heeft altijd al menig creatief persoon kunnen bekoren.

Tearoom Aan Zee in De Panne

Nog een toppertje waar je wafels moet geproefd hebben volgens Lobrano is Tearoom Aan Zee. De tearoom van het gelijknamige art-decohotel met zicht op de winkelstraat serveert heerlijke wafels. De keuken serveert ze met boter, twee verschillende soorten suiker en abrikozenconfituur. Maar ga zeker ook eens voor de combinatie met speculoospasta of advocaat!

Het volledige artikel lezen? Dat kan op de website van The Wall Street Journal.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF