Doen

De leukste picknickplekken?


Je kunt je op het strand installeren of een dekentje spreiden bovenop een van de duinen. Maar wie zijn picknick liever zonder zandkorrels verorbert, kiest voor een van de vele picknickbanden die her en der langs de kust verspreid staan. Kwestie van comfortabel te genieten en al die lokale lekkernijen elegant te etaleren. Een echte tafel dus met echte banken erbij. En uiteraard vind je al dat picknickgemak op de mooiste plekken. Daar waar je enkele uren wil genieten en vlakbij wandelknooppunten.

In de Houtsaegerduinen (tussen 18 en 28) in De Panne, de Doornpanne (tussen 59 en 60) in Koksijde, het Hannecartbos (70) in Oostduinkerke. Of met zicht op het golfterrein in Bredene (57), pal in de Concessie (53) van De Haan of op de Oosteroever (59) in Oostende. Opties genoeg.

Zelfs in of vlakbij de duinen pronken er picknickbanken. Van Nieuwpoort (77) over Lombardsijde (75) en Raversijde (69) tot Vosseslag (55) en de duinbossen in De Haan (51). Ideaal voor wie met zijn kroost op stap is. Of eindeloos ravotten voor en na het picknicken. Op deze handige kaart van de Kustwandelroute vind je al die verborgen geluksplekjes.

 


Waar kan ik sporten?

Het strand en de duinen zijn het ideale sportterrein. Van yoga op het strand, over paardrijden en mountainbiken tot kopje onder in de zee. Maar ook wie het wat klassieker houdt, vindt hier zijn sportgoesting.

Zowat alle badsteden beschikken over sportstranden, van Knokke en Zeebrugge over Blankenberge en Nieuwpoort tot De Haan en De Panne. Verzamelplekken voor die sportievelingen die zich willen meten of zich gezellig samen in het zweet willen werken. Voetballen, beachvolley, frisbee, petanque, kubben, … Alles kan op het strand. En het jodium en de toeschouwers geven je gegarandeerd extra energie. Er staan netten voor je klaar, het materiaal ligt op je te wachten en jobstudenten voorzien je van de nodige uitleg. Je sport met je strandkompanen of misschien waag je je wel aan een van de tornooitjes of wedstrijden?

>> Ontdek alle strandsporten
 

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF