Doen

De winterbucketlist van de Kust

 

De Kust is een ideale bestemming tijdens de winter. Heerlijke wandelingen langs zee en strand om dan op te warmen met een wafel of koffie in een topadresje. Maar er valt echt nog heel wat meer te beleven deze winter. Deze bucketlist van de Kust verklapt je 25 absolute musts om deze winter aan zee te doen!
Veel winters kustplezier!

De winterbucketlist in detail:

Winterwandelingen aan de zee
1. Heerlijk uitwaaien tijdens winterwandelingen op het strand en in de duinen

Kruip lekker in de winterjas, trek je muts wat verder over je hoofd en knoop die sjaal gezellig aan... Helemaal klaar voor een echte uitwaai-wandeling aan zee. Je batterijen laden weer helemaal op in no-time en genieten is onmiddellijk 'check'. Zin in een wandeling die ruimer mag dan enkel langs het strand? Deze 5 winterwandelingen nemen je mee!

2. Een bezoekje aan het (ver)nieuw(de) bezoekerscentrum Duinpanne

Het hele verhaal van alles wat er leeft in en rond de duinen? Breng dan zeker een bezoekje aan het bezoekercentrum Duinpanne in De Panne. Je ontdekt er alles op een boeiende en leuke manier! Meer over de Duinpanne vind je hier

Bel'Limière in Blankenberge met het Beste van België
3. Lekker eten in het rooftop restaurant Njord in Zeebrugge

Aan de zee eet je lekker. Verser dan vers op je bord bereid met kennis en de nodige passie voor product en vak. Een lekker adresje waar je ook nog een geniet van een machtig zicht is restaurant Njord in Zeebrugge. 

4. Winterse magie in belle epoquestijl tijdens Bel'Lumière in Blankenberge

Laat je betoveren door het lichtspel tijdens Bel'Lumière. 3 gezellige winteravonden met als blikvanger de video- en lichtprojectie op de gevel van de Sint-Rochuskerk. 
Meer over Bel'Lumière!

Het Beste van België met kunst van de Triënnale Beaufort 2018 op de zeedijk van De Haan
5. Puur (kinderplezier) tijdens een ritje met de billenkar aan zee

Onder de noemer 'gegarandeerd plezier' is deze absolute must! Jong en minder jong beleven de nodige lachmomenten. Meteen ook een gezellige gelegenheid om bij te kletsen terwijl je rustig kan trappen met zicht op zee.

6. Een bezoekje aan de blijvende kunstwerken van Beaufort

Nagenieten van een kusttopper in 2018! Wist dat er wel 10 werken uit Beaufort 2018 blijven pronken aan de Kust? Ze krijgen een permanent plekje. Samen met nog andere werken uit de vorige edities zijn het pareltjes om te zien.

Lichtspektakel tijdens FierS à Cheval in Koksijde-Oostduinkerke
7. Geef je ogen de kost tijdens FierS à Cheval in Koksijde-Oostduinkerke

Eentje die je moet gezien hebben deze winter! Zet 22 december alvast in je agenda, want dan moet je naar Koksijde-Oostduinkerke. De sprookjesachtige parade in een regie van Compagnie des Quidams uit Frankrijk is een streling voor het oog. Meer over dit spektakel!

8. Lekker genieten van een kopje koffie of thee aan zee

Na die deugddoende wandeling of shopmarathon is even halt houden en genieten van het 'bakkie troost' een welkome pauze. Aan de Kust vind je echte toppers die van een doodgewone koffie een echte beleving en smaakexplosie maken. Waar je moet zijn? Ontdek koffietoppertjes!

Het lichtfestival in Knokke-Heist
9. De wereld van Antoine De Saint-Exupéry en zijn kleine prins ontdekken

Tijdens het Lichtfestival in Knokke-Heist kan je helemaal mee wegdromen in de wereld van  de Kleine Prins. 
Meer over het Lichtfestival

10. Een plons wagen tijdens een nieuwjaarsduik in de Noordzee

Ben jij een echte ijsbeer? Of vind het wel eens tijd om er eentje te worden? Durf het eens aan en neem een verkwikkende duik in het koude Noordzeewater.
Er zijn onder andere duiken in Oostende, in Bredene, Koksijde-Oostduinkerke,...

kerstmarkt de panne
11. Genieten van de gezellige kerstsfeer tijdens een kerstmarkt aan zee

Overal aan de Kust vind je gezellige kerstmarkten. Heel wat animatie, chalets,... zorgen voor het perfecte kader om te genieten van de sfeer.
Een overzichtje van de kerstmarkten aan zee

12. Eén (of meerdere) nachtje(s) bliven logeren aan zee

Wie gaat voor de ultieme ontspanning blijft gewoon een nachtje slapen aan de Kust. Op het ritme van de zee is het heerlijk ontwaken en voel je je als herboren. 
Leuke logeertips!

Lichtspektakel met de lichttunnel in Oostende aan de Kust
13. Je laten betoveren onder de Lichttunnel in Oostende

Muziek en licht maken een prachtig spektakel in de Lichttunnel van Oostende. Een aanrader die je gezien moet hebben. Geef je ogen de kost! Ontdek er hier alles over.

14. Deelnemen aan een Santa Run of X-Mas fun Run

Onder het motto 'lopen mag ook gek zijn'; stop jezelf in een kersmansoutfit en neem deel aan één van de loopwedstrijden. 
Meer over de Santa Run en de X-mas Fun Run.

Sterren in het Park in Middelkerke-Westende
15. Eindejaarshoppen aan zee, ook op zondag

De ideale bestemming om je eindejaarshopping te doen. Heel wat gezellige shops waar je die leuke cadeautjes en juiste feestoutfit vindt. Maar nog leuker is dat het ook gewoon op zondag kan! Meer over shoppen aan zee

16. Sterren in het Park bewonderen in Middelkerke-Westende

Licht- en vuurspektakel in het park van Middelkerke. Magische sfeer en gezelligheid.
Meer over Sterren in het Park

Vuurwerk op het strand
17. Het nieuwe jaar inknallen met een vuurwerk op het strand

Een vuurwerk met zicht op zee, dat kan alleen aan de Kust! een absolute aanrader om op een gepaste manier het nieuwe jaar in te zetten. Waar en wanneer, dat ontdek je hier!

18. Magie in Winter in het Park

Het Leopoldpark krijgt opnieuw een magische kleedje over zich heen. Tal van gezellige chalets met kerstartikelen en een vijver om heerlijk op te schaatsen. Dagelijkse animatie en activiteiten maken het plaatje compleet. Meer over Winter in het Park

De beste wafels aan de Kust
19. Genieten van wafels aan zee

Aan de Kust is wafels eten tot kunst verheven. Tal van lekkere adresjes laten je genieten van deze lekkernij... of je nu kiest voor de variant met of zonder slagroom.
De lekkerste wafeladresjes volgens The Wall Street Journal.

20. Een bezoekje aan het Zwin Natuur Park

De wereld van de vogels op een eigentijdse en leuke manier ontdekken? Dan moet je eens richting het Zwin Natuur Park! Een topactiviteit voor groot en klein
Meer over het Zwin Natuur Park

Winterduinen aan Zee in Bredene
21. Een Almhut ontdekken tijdens Winterduinen in Bredene

Tijdens deze gezellige kerstmarkt kan je de sfeer proeven van een echte Almhut. Of hoe je Oostenrijk een beetje aan zee vindt. Meer over Winterduinen!

22. Een blik op The Crystal Ship werpen

Het grootste internationale street art festival, dat vind je in Oostende. een toppertje om te doen. Kies voor de fietstocht of de wandeling langs de machtige installaties in het straatbeeld.
Meer over The Crystal Ship

Het huis van de kerstman bezoeken aan de Kust
25. Een bezoekje aan het huis van de Kerstman

De kerstman verblijft graag aan de Kust, zoveel is zeker. Hij heeft er enkele leuke en gezellige buitenverblijfjes die je zeker eens moet bezoeken. Wie weet is hij net thuis en ontmoet je hem er ook wel!

Meer informatie en details?

Hier vind je alle nodige informatie voor een fijne tijd tijdens de winter aan zee.