Eten & drinken

Diner voor twee

Niets zo gezellig dan met die allerliefste klinken op de eeuwige liefde. Doe dat dan nog eens in het decor van de Kust en jouw Valentijn kan niet meer stuk. Maar, waar moet je nu naartoe om heerlijk romantisch te tafelen met die schat van jou? Ontdek hier 6 toppertjes die jullie hartje sneller laten slaan:
  • PINOT BLANC IN KOKSIJDE-OOSTDUINKERKE

Sfeer en gezelligheid, check! Dit knusse huiskamerrestaurant zorgt voor een prachtig kader van een romantisch uitje. Door het beperkte aantal plaatsen is het altijd rustig en sfeervol. De gastronomische keuken biedt een beperkte maar wel zeer fijne keuze.

Mariastraat 2, 8670 Koksijde-Oostduinkerke

  • BISTRO M IN NIEUWPOORT

Een jong en fris adresje waar het lekker genieten is. In het leuke interieur kijk je elkaar diep in de ogen terwijl je kan genieten van het lekkers dat de chef in de open keuken bereid. Verse producten in verrassende gerechten bereid met passie voor het vak.

Potterstraat 15, 8620 Nieuwpoort

  • LA GALLERIA IN OOSTENDE

Kleinste restaurant van Oostende, maar o zo charmant... en lekker. Ideaal voor een portie romantiek dus.
Heerlijke garnaalkroketjes, tal van dagsuggesties en op maandag is het er altijd kreeftenmaandag... Patroon aan het fornuis en een uitstekende bediening met oog voor detail... Aparte lounge "La Galleria Minibar" voor een aperitief of een gezellige babbel met stijl, na het eten...

Jmes Ensorgalerij 32, 8400 Oostende

  • BISTRO BALTHAZAR IN KNOKKE-HEIST

Een toppertje om heerlijk te genieten. Deze brasserie van sterrenchef Yves Mattagne is een absolute aanrader. Verwen je liefste en laat je verwennen door het jonge team. De authentieke smaakvolle brasserie keuken kan zeker bekoren en de open keuken geeft het geheel een bijzondere toets.

Gilbert Decockstraat 1 (Duinenwater), 8300 Knokke-Heist

  • PHILIPPE NUYENS IN BLANKENBERGE

Een culinair topadresje voor een dinner for 2! Chefkok Nuyens kreeg in 2006 voor het eerst een Michelinster. In een eenvoudig, maar stijlvol interieur geniet je hier van een heerlijke Frans-mediterrane keuken. Alleen dagverse kwaliteitsproducten, seizoensgebonden ingrediënten en correcte prijzen, daarom een echte aanrader! Het driegangenmenu (€ 48) verandert dagelijks en wordt aan tafel voorgesteld. Uiteraard kun je ook aan de kaart eten. Goed om weten: ook vegetarische menu’s volgens marktaanbod en voor wie allergieën heeft, worden de gerechten graag aangepast.

Jules de Troozlaan 78, 8370 Blankenberge

  • RESTAURANT YELO IN DE HAAN-WENDUINE

Geniet van de ongedwongen sfeer en de lekkere keuken. Het mooie kader zorgt dat je meteen in de juiste stemming komt. Jessica en Lorenzo verwelkomen je graag. Jessica staat achter het fornuis en Lorenzo legt je lekker in de watten. De eerlijke en pure keuken met een seizoensgebondenkaart die om de 2 weken verandert doet je watertanden.

Pauwaertstraat 13, 8420 Wenduine

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF