Doen

Donald Deschagt van Le Homard et La Moule

PROEF ZEEWIER TIJDENS EEN UNIEKE ZEEWIERWANDELING

Samen met Toerisme Bredene en de beachclub Twins Club in Bredene organiseert Donald wandelingen over zeewieren en duinenkruiden. Wist je dat zeewier mee aan de wieg staat van de zuurstofvoorraad op aarde?

 

Ontdek het verhaal van Donald


Donald de Seaweedchef

Chef Donald Deschagt van Le Homard et la moule: 'Mijn passie voor zeegroenten, wieren en algen groeit nog elke dag'

 

Liefde voor Noordzeeproducten

Mijn liefde voor zeegroenten, wieren en algen, en al het andere moois wat de Noordzee ons te bieden heeft, is jaren geleden begonnen en de passie groeit nog elke dag. De zee, de golfbrekers en de duinen zijn immers mijn achtertuin. En zeg nu zelf, welke tuin is mooier dan deze ?
Wekelijks wandel ik gelaarsd het water tegemoet, knip wieren en algen, pluk kruiden in de Bredense duinen, bloemen en bloesems, wilde rucola, duindoornbessen,.. die ik dan heel subtiel verwerk in onze gerechten.
 

Gezonde smaakbommetjes

We gooien het bord niet vol met zeewier en andere rariteiten. Nee, wij maken het enkel kleurrijker met deze gezonde kruiden, bloemen en algen en vervangen gekende ingrediënten door deze smaakbommetjes vol jodium, mineralen en calcium. Zeewier wordt bij ons gebruikt als zoutvervanger in onze boter op tafel, als bindmiddel in ons dagelijks huisgebakken brood met venkelzaad, als smaakmaker in onze praline of kokosrotsjes bij de koffie. Kortom, de helft van de tijd merkt u het misschien niet eens dat er zeewier in uw gerecht zat, en dat is nu ook onze missie : de wondere wereld van wieren, algen en duinenkruiden toegankelijk maken voor iedereen, klein of groot, jong of oud.
In ons restaurant kan je op een losse, ongedwongen manier genieten van (vergeten) Noordzeevis, bio groenten en fruit, geitenkaas van de boer uit de streek
 

Zeewierboek

Wij zijn uiteraard ook zeer trots op ons kookboek Zeegroenten, uitgebracht door Standaard Uitgeverij, het eerste zeewierkookboek in België. Het is boek met prachtige foto’s, leuke en lekkere recepten met zeewier en zeegroenten en veel interessante weetjes. 

 

Le Homard et La Moule, Duinenstraat 325, 8450 Bredene. Info: https://lehomardetlamoule.be/

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF