Doen

Een najaar vol Vitamine Zee

De Kust bekoort jong en oud en zeker in het najaar. De fellere zomerkleuren maken plaats voor zachtere tinten en de Vitamine Zee bruist er volop. Er zijn meerdere redenen om dit najaar aan de Kust te genieten. Of je nu kiest voor actief genieten, lekker tafelen, flaneren of ongestoord relaxen, de Kust is een heerlijke bestemming voor een korte of lange vakantie. Een verblijf aan de Kust doet immers altijd deugd!

Ontdek najaarstips vol Vitamine Zee!

Lopen in het najaar aan de zee
Lopen in het najaar

Lopen is goed voor de gezondheid en als je dat dan ook nog eens aan zee doet, dan krijg je een echte Vitamine Zee-boost! Dit najaar zijn er weer tal van leuke loopactiviteiten aan de Kust gepland. Door de natuur, in de nacht, door gebouwen,... er zijn heel wat leuke formules om uit te kiezen. 

Ontdek het loopaanbod aan zee

Strandreservaat in Nieuwpoort
Nieuwigheden aan zee

De Kust is een bruisende regio en ook nu zijn er van die nieuwe adresjes die je zeker eens moet bezoeken. Combineer je bezoek met een wandeling, shoppingtrip... en maak er een leuke dag van.

Nieuwigheden om te ontdekken!

Zeilen op zee
Strand- en watersport, ook in het najaar

Voor wie dacht dat je enkel in de zomermaanden actief kan zijn op het strand en de zee is er goed nieuws… Ook in het najaar kan je volop van de zee-energie genieten. Al eens aan een initiatie zeilen gedacht? Scheep in – met of zonder ervaring – voor een onovertroffen ervaring. Mag het wat ‘droger’? Dan is een initiatie strandzeilen of – kiten misschien wel iets voor jou.
Ontdek welk type sporter jij bent. Ga even langs bij een club om je te informeren en neem zeker eens deel aan een oefensessie. Er is voor ieder wat!

Alles over strand- en waterbeleving

Groen Lint Oostende Tuinen van Stene
Groen Lint in Oostende

Het Groen Lint is een 35 km lange fietsroute die de groengebieden en landschappen rond Oostende met elkaar verbindt. Het is een verrassende ontdekking van de achterzijde van de stad, die een tweede voorzijde geworden is. Het Groen Lint is een stedenbouwkundige drager voor de stad, waarop nieuwe stedelijke functies geënt zijn. Het verknoopt de verstedelijkte rafelrand van de stad met het open landschap van de polders.

Bijzondere plekken zoals het ‘Park Nieuwe Koers’ met de sterrenwacht Astropolis, het innovatieve landbouwpark ‘De Tuinen van Stene’ de Oosteroeverduinen met het uitkijkpunt ‘Halve Maan’. Je fietst langs het Geuzenbos, de Oostendse kreken en natuurgebied De Zwaanhoek, komt voorbij de Spuikom en maakt kennis met de transformatie van de stadswijk ‘Oosteroever’.

Ontdek de route!

Halloween in de Westhoek
Een goedgevulde najaaragenda

De agenda van de Kust staat ook dit najaar weer goed vol. Van griezelige avonturen tot coole wedstrijden en wandelingen. Er is voor iedereen een gepaste activiteit in de kalender terug te vinden!

Ontdek het overzicht!

Duinen
BV's en bloggers verklappen hun tips

Het is altijd leuk om tips te horen en zeker als ze komen van mensen die er wat ven kennen. Wij verzamelden een box vol verhalen en tips van bloggers en BV's die aan de Kust vertoefden. Ze verklappen adresjes en plekjes die een bezoekje meer dan waard zijn!

Verhalen en tips!

 

 

Midweek aan zee

Logeren aan de Kust is altijd leuk en zeker dit najaar! Met de actie 'Midweek aan zee' kan je immers extra voordelig reserveren bij de deelnemende logies aan de Kust. Je verblijft drie nachten voor de prijs van twee. Daarnaast verklapt jouw gastheer of -vrouw je zijn/haar favoriete adresjes en plekjes om je verblijf extra leuk te maken.

Alles weten over Midweek aan zee!

Midweek aan zee

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF