Doen

Elke Albrecht van Albrecht


Albrecht : Een ontbijtbar met een passie voor koffie
 

In een vorig leven maakte Elke Albrecht deel uit van het onderzoeksteam aan de Vives Hogeschool in Kortrijk. Na ettelijke jaren in de communicatie-, en marketingsector besloot ze om haar droom te verwezenlijken. Het openen van haar eigen horecazaak. De goesting om als zelfstandige aan de slag te gaan was té groot.

Tussen droom en realiteit staat actie. Het is geen sinecure om zonder enige ervaring een horecazaak op te starten en uit te baten. Dus besloot Elke om eerst een voltijdse functie als marketeer te combineren met een bijberoep en evenementen. Maar het combineren viel zwaar.

Om de stap te zetten van de academische wereld naar de commerciële wereld is er meer nodig dan enkel maar lef. Elke nam die stap met een sprong: “De sprong naar zelfstandigheid”. Een steunmaatregel van de overheid om mensen die dromen van zelfstandigheid, financieel de ademruimte te geven om hun bijberoep uit te werken naar een hoofdberoep.

In 2018 besloot ze dan ook om de stap te wagen en een effectieve locatie te openen. Dat werd Albrecht in de Christinastraat. Wat een jaar van ontdekking moest zijn, groeide uit naar een bevestiging dat dit was wat ze wilde doen. Wat eerst het koffiehuisje op de hoek was, groeide uit naar een volwaardige ontbijtbar met een passie voor koffie.

Na één jaar uitbating verhuisde de zaak naar de Hertstraat. Deze buurt is ondertussen één van de meest trendy plaatsen in Oostende. Op de nieuwe locatie is er plaats voor 70 personen. Ondertussen groeide het team met 3 medewerkers.  Het Economisch Huis ondersteunde Elke bij de aanwerving en coaching van de personeelsleden. Volgens Elke is de steun van het stadsbestuur voor de lokale economie van levensbelang. 

Bij de start van haar zaak was er de louter zakelijke kant zoals concept, marketingplan, budgettering en dergelijke. Waarbij het interieur van haar eerste zaak geïnspireerd was op haar grootvader’s liefde voor jazz, richtte ze de nieuwe locatie volledig anders in. Elke speelde in op de huidige trends en zorgt ervoor dat haar publiek, dat vooral bestaat uit vrouwen, zich thuis kunnen voelen in de nieuwe setting. De locatie straalt rust, gezondheid en natuur uit.  Overtuig jezelf maar even en geniet van de bloemenmuur.  Wat het gezonde aspect betreft vermeldt Elke nog dat er voor het volledig assortiment tevens een ‘vegan’ alternatief kan geserveerd worden.

Door de huidige situatie die zich voordoet, door de corona-uitbraak, voerde Elke een aantal aanpassingen toe. Een horecazaak dient immers steeds te evolueren. Er wordt nu toegespitst op take out en binnenkort wordt de webshop online gezet. Je kan dus bij Albrecht heerlijke take out gerechten en boxen bestellen, een aanrader is de ontbijtbox! En binnenkort kan je allerlei leuke cadeau’s en hebbedingen kopen via de webshop. 

Voor wie een dagje Oostende optimaal wil beleven kan je een ontbijtbox of take out lunch bestellen en dit verorberen in het Koninginnehof.  Dit mooie parkje vind je op 5 minuten wandelen van Albrecht.  Elke wijst je graag de weg.

 

Albrecht, Hertstraat 8, 8400 Oostende. Info:  +32 497 81 87 91 en https://www.albrecht-oostende.be/

Hotspot take out

Optimaal genieten van je vakantie aan zee. Ontbijten of lunchen op hot spots in Oostende.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF