Eten & drinken

Eten met zicht op zee

Of je nu zin hebt in een ongedwongen etentje met een lekkere garnaalkroket of je gaat liever voor een gastronomisch avondje met lekkers uit de Noordzee; aan de Kust zit je altijd goed. Overgiet het geheel dan nog eens met een zicht op zee en genieten is nog nooit zo gemakkelijk geweest!

Feeling Kust ging op pad en selecteerde de leukste en lekkerste adresjes met de zee als buur.

Bistro Fine Claire

Simpelweg lekker
Als het niet te ingewikkeld moet, maar wel lekker, dan is Bistro Fin Claire jouw adresje. Hier kom je naartoe voor de klassieke bistrogerechten als tomaat-garnaal, zeetong of garnaalkroketten.

 

Adres: Zeedijk 38, 8420 Wenduine
Meer info

Bistro Mathilda

Viskunst op hoog niveau
Vlak bij het Casino Kursaal van Oostende ligt de elegante bistro Mathilda. De typische noordzeekeuken wordt hier naar een hoger niveau getild met gerechten als zeeduivel met zuring, postelein, zure room en citrus.

 

Adres: Leopold II-laan 1, 8400 Oostende
Meer info

Brasserie Albert

Van high tea tot Noordzeevis
De Brasserie Albert hoort bij het Thermae Palace Hotel in Oostende, een echte parel van onze Kust die na een lange renovatie helemaal in ere is hersteld. Bij Albert kom je voor de lekkere Noordzeevis, maar ook wafels of high tea zijn perfect mogelijk.

 

Adres: Koningin Astridlaan 7, 8400 Oostende
Meer info

Brasserie Bristol

Klassiekers krijgen upgrade
Nostalgie en eigentijdse gastronomie gaan hand in hand bij deze fantastische brasserie, pal op de zeedijk van Knokke-Heist.

 

Adres: Zeedijk 291, 8301 Knokke-Heist
Meer info

Cabo

Craft coctail met tapas
Het ultramoderne witte gebouw van Cabo zou zo uit Nice kunnen komen. Het ruime terras biedt je een prachtig zicht op de haven en is een echte 'place-m'a-tu-vu'. Heerlijk! Ze werken er met verse biologische en lokale producten.

 

Adres: Wenduinse Steenweg 1, 8370 Blankenberge
Meer info

Le Fox

Met de F van fijn
Sterrenchef Stéphane Buyens ken je van zijn deelname aan verschillende culinaire tv-programma's. In zijn elegant en luxueuze restaurant in De Panne kun je terecht voor de allerfijnste gerechten.

 

Adres: Welkierstraat 2, 8660 De Panne
Meer info

Histoires d'O

Tomaat-garnaal en Gin-Tonic
Deze brasserie ligt pal aan zee. Je kunt hier terecht voor een drankje (lees: gin-toic) of een klassiek brasseriegerecht als tomaat-garnaal, een slaatje, pasta of tapas. Op vrijdag is er livemuziek en op zondag eet je hier je gebak.

 

Adres: Albert I-promenade 53, 8400 Oostende
Meer info

Imperial

Cool voor de kids
Op de dijk van De Panne stap je binnen bij Imperial, waar vis- en schelpdieren centraal staan op de menukaart. De sfeer is hier ongedwongen en kinderen zijn zeer welkom.

 

Adres: Leopold I-Esplanade 9, 8660 De Panne
Meer info

Kaffee Kaap

Muziek, kunst en hapjes
In dit cultuurhuis kom je voor kunst, muziek en de literatuur, maar zeker ook voor de lekkere hapjes en drankjes!

 

Adres: De Droge Coo, Zijdijk 10, 8400 Oostende
Meer info

De Kombuis

Sliptongetjes smelten in de mond
Bij het sympathieke De Kombuis kun je terecht voor een snelle hap of een complete restaurantervaring. Alles wat je aan de Noordzee verwacht, vind je hier op je bord: van gebakken sliptongetjes, kabeljauw met mousselinesaus tot tomaat-garnaal.

 

Adres: Tijdokstraat 4, 8380 Zeebrugge
Meer info

De Oesterput

Niet reserveren, wel genieten
Dé klassieker die we misschien niet meer moeten voorstellen. De Oesterput bestaat al meer dan 130 jaar en dat is niet zonder reden: superlekkere vis in een nostalgisch kader. Hier werken ze trouwens zonder reservatie.

 

Adres: Wenduinse Steenweg 16, 8370 Blankenberge
Meer info

Old Fisher

Traditioneel en eigentijds
Sympathieke, trendy brasserie waar traditionele gerechten een hedendaags tintje krijgen. Op de kaart zowel Noordzeevis als wild vlees.

 

Adres: Heldenplein 33, 8301 Knokke-Heist
Meer info

Savarin

Pure klasse!
De Chef heeft een grote voorliefde voor authentieke topproducten uit Oostende en omgeving, zeker als ze gekweekt zijn met respect en toewijding. Zijn restaurant is pure klasse, de kaart een plezier om uit te kiezen: een must voor foodies.
Meer info

Sel Gris

Voer voor foodies
Voor foodies is dit een niet te negeren must visit: Sel Gris is een geweldig restaurant, bijna in de duinen. Het interieur is ultramodern en strak, de kaart een waar kunstwerk.

 

Adres: Zeedijk 314, 8301 Knokke-Heist
Meer info
 

3 Sixty

Skylounge met 360° panorama
De 3sixty skylounge van het Memlinc Palace Hotel heeft een fantastisch dakterras waarop je een geweldig 360° uitzicht hebt, van het Zwin tot Zeebrugge. De kaart is beknopt, maar de drankenkaart is dan weer zeer uitgebreid.

 

Adres: Elizabethlaan 2, 8300 Knokke-Heist
Meer info

De Spelleplekke

Supergezellig en gezond
Een super gezellig restaurant. Een waar paradijs voor gezinnen met kinderen (geen frisdranken, wel suikervrije en biologische alternatieven) met een niet te gecompliceerde menukaart: van Thai beef salad tot mosselen en gebakken griet.

 

Adres: IJslandplein 10, 8670 Oostduinkerke
Meer info

Tijdok

Respect voor de vis
Dagvers gevangen vis kun je gaan eten bij het gezellige, familiale restaurant Tijdok. Je geniet er van klassieke visgerechten met veel respect en vakkennis klaargemaakt.

 

Adres: Tijdokstraat 16, 8380 Zeebrugge
Meer info

Toi Moi et la Mer

Verrassende visbrasserie
Op de Albert I-Promenade in Oostende ligt dit restaurant met de meest uitnodigende naam van de Kust. Deze visbrasserie met zicht op zee timmert al enkele jaren aan een eigen culiniar parcours dat de moeite loont om te ontdekken.

 

Adres: Albert I-Promenade 68, 8400 Oostende
Meer info 

Vistrap

Garnalen uit het vuistje
Een cultureel en culinair plekje in Oostende. Dagelijks verse vis gelost door de Oostendse vissers. Je komt hier naartoe voor vis of garnalen uit het vuistje en de gezellige sfeer.

 

Adres: Visserskaai, Oostende
Meer info

't Werftje

Oh, die garnaalkroketten
Dit is een echt volkscafé dat al bestaat sinds 1905, waar alle sterrenchefs langskomen als ze zin hebben in authentieke kost. Vooral de garnaalkroketten zijn niet van deze wereld.

 

Adres: Werfkaai 29, 8380 Zeebrugge
Meer info

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF