Lekker en gezond eten met een oester aan de Kust
Eten & drinken

Eten met zicht op zee

Of je nu zin hebt in een ongedwongen etentje met een lekkere garnaalkroket of je gaat liever voor een gastronomisch avondje met lekkers uit de Noordzee; aan de Kust zit je altijd goed. Overgiet het geheel dan nog eens met een zicht op zee en genieten is nog nooit zo gemakkelijk geweest!

Feeling Kust (editie 2016) ging op pad en selecteerde de leukste en lekkerste adresjes met de zee als buur:

 • CABO 
  Craft coctail met tapas
  Het ultramoderne witte gebouw van Cabo zou zo uit Nice kunnen komen. Het ruime terras biedt je een prachtig zicht op de haven en is een echte 'place-m'a-tu-vu'. Heerlijk! Ze werken er met verse biologische en lokale producten.
  Wenduinse Steenweg 1 - 8370 Blankenberge

 • VRIJSTAAT O
  Muziek, kunst en hapjes
  In dit cultuurhuis kom je voor kunst, muziek en de literatuur, maar zeker ook voor de lekkere hapjes en drankjes!
  De Droge Coo, Zijdijk 10 - 8400 Oostende

 • BISTRO FIN CLAIRE
  Simpelweg lekker
  Als het niet te ingewikkeld moet, maar wel lekker, dan is Bistro Fin Claire jouw adresje. Hier kam je naartoe voor de klassieke bistrogrechten als tomaat-garnaal, zeetong of garnaalkroketten.
  Zeedijk 38 - 8420 Wenduine

 • TIJDOK
  Respect voor de vis
  Dagvers gevangen vis kun je gaan eten bij het gezellige, familiale restaurant Tijdok. Je geniet er van klassieke visgerechten met veel respect en vakkennis klaargemaakt.
  Tijdokstraat 16, 8380 Zeebrugge

 • 'T WERFTJE
  Oh, die garnaalkroketten
  Dit is een echt volkscafé dat al bestaat sinds 1905, waar alle sterrenchefs langskomen als ze zin hebben in authentieke kost. Vooral de garnaalkroketten zijn niet van deze wereld.
  Werfkaai 29 - 8380 Zeebrugge

 • DE KOMBUIS
  Sliptongetjes smelten in de mond
  Bij het sympathieke De Kombuis kun je terecht voor een snelle hap of een complete restaurantervaring. Alles wat je aan de Noordzee verwacht, vind je hier op je bord: van gebakken sliptongetjes, kabeljouw met mousselinesaus tot tomaat-garnaal.
  Tijdokstraat 4 - 8380 Zeebrugge

 • TOI MOI ET LA MER
  Verrassende visbrasserie
  Op de Albert I-Promenade in Oostende ligt dit restaurant met de meest uitnodigende naam van de Kust. Deze visbrasserie met zicht op zee timmert al enkele jaren aan een eigen culiniar parcours dat de moeite loont om te ontdekken.
  Albert I-Promenade 68 - 8400 Oostende

 • BISTRO MATHILDA
  Viskunst op hoog niveau
  Vlak bij het Casino Kursaal van Oostende ligt de elegante bistro Mathilda. De typische noordzeekeuken wordt hier naar een hoger niveau getild met gerechten als zeeduivel met zuring, postelein, zure room en citrus.
  Leopold II-laan 1 - 8400 Oostende

 • 3 SIXTY
  Skylounge met 360° panarama
  De 3sixty skylounge van het Memlinc Palace Hotel heeft een fantastisch dakterras waarop je een geweldig 360° uitzicht hebt, van het Zwin tot Zeebrugge. De kaart is beknopt, maar de drankenkaart is dan weer zeer uitgebreid.
  Elizabethlaan 2 - 8300 Knokke-Heist

 • OLD FISHER
  Traditioneel en eigentijds
  Sympathieke, trendy brasserie waar traditionele gerechten een hedendaags tintje krigen. Op de kaart zowel Noordzeevis als wild vlees.
  Heldenplein 33 - 8301 Knokke-Heist

 • BARTHOLOMEUS
  Twee Michelinsterren met zeezicht
  Een van de beste, eigentijdse restaurants aan de Kust, met twee Michelinsterren en een 18/20 bij GaultMillau. Chef Bart Desmidt ken je misschien van zijn programma op Njam.
  Zeedijk 267 - 8301 Knokke-Heist

 • SEL GRIS
  Voer voor foodies
  Voro foodies is dit een niet te negeren must visit: Sel Gris is een geweldig restaurant, bijna in de duinen. Het interieur is ultramodern en strak, de kaart een waar kunstwerk.
  Zeedijk 314 - 8301 Knokke-Heist

 • HISTOIRES D'O
  Tomaat-garnaal en Gin-Tonic
  Deze brasserie ligt pal aan zee. je kunt hier terecht voor een drankje (lees: gin-toic) of een klassiek brasseriegerecht als tomaat-garnaal, een slaatje, pasta of tapas. op vrijdag is er livemuzeiek en op zondag eet je hier je gebak.
  Albert I-promenade 53 -8400 Oostende

 • BRASSERIE ALBERT
  Van high tea tot Noordzeevis
  De nieuwe Brasserie Albert hoort bij het Thermae Palace Hotel in Oostende, een echte parel van onze Kust die na een lange renovatie helemaal in ere is hersteld. Bij Albert kom je voor de lekkere Noordzeevis, maar ook wafels of high tea zijn perfect mogelijk.
  Koningin Astridlaan 7, 8400 Oostende

 • DE OESTERPUT
  Niet reserveren, wel genieten
  Dé klassieker die we misschien niet meer moeten voostellen. De Oesterput bestaat al meer da, 130 jaar en dat is niet zonder reden: superlekkere vis in een nostalgisch kader. Hier werken ze trouwens zonder reservatie.
  Wenduinse Steenweg 16, 8370 Blankenberge

 • BRASSERIE BRISTOL
  Klassiekers krijgen upgrade
  Nostalgie en eigentijdse gastronomie gaan hand in hand bij deze fantastische brasserie, pal op de zeedijk van Knokke-Heist. 
  Zeedijk 291 - 8301 Knokke-Heist

 • BELUGA
  Hoge kwaliteitsnorm
  Stijlvol restaurant op de dijk van Oostende, waar kwaliteit en traditie de norm zijn. Hier dragen ze de belgische gastronomie een heel warm hart toe, gecombineerd met een mediterrane toets.
  Kemmelbergstraat 33 - 8400 Oostende

 • SAVARIN
  Pure klasse!
  Chef Laurent heeft een grote voorliefde voor authentieke topproducten uit Oostende en omgeving, zeker als ze gekweekt zijn met respect en toewijding. Zijn restaurant is pure klasse, de kaart een plezier om uit te kiezen: een must voor foodies.

 • LE FOX
  Met de F van fijn
  Sterrenchef Stéphane Buyens ken je van zijn deelnamen aan verschillende culinaire tv-programma's. In zijn elegant  en luxueuze restaurants in De Panne kun je terecht voor de allrfijnste gerechten.
  Welkierstraat 2, 8660 De Panne

 • IMPERIAL
  Cool voor de kids
  Op de dijk van De Panne stap je binnen bij Imperial, waar vis- en schelpdiren centraal staan op de menukaart. d sfeer is hier ongedwongen en kinderen zijn zeer welkom.
  Leopold I-Esplanade 9 - 8660 De Panne

 • DE SPELLEPLEKKE
  Supergezellig en gezond
  Een super gezellig restaurant. Een waar paradijs voor gezinnen met kinderen (geen frisdranken, wel suikervrije en biologische alternatieven) met een niet te gecompliceerde menukaart: van Thai beef salad tot mosselen en gebakken griet.
  IJslandplein 10 - 8670 Oostduinkerke

 • VISTRAP
  Garnalen uit het vuistje
  Een cultureel en culinair plekje in Oostende. Dagelijks verse vis gelost door de Oostendse vissers. je komt hier naartoe voor vis of garnalen uit het vuistje en de gezellige sfeer.
  Visserskaai Oostende