Doen

Evelyn Vandermeersch van restaurant Kapelle


Twee vrouwen aan het roer
 

Twee meisjes op het strand! Schitterend lied maar nog veel mooier als je die twee meisjes een restaurant laat runnen.

Evelyn is de patron, Ibe haar rechterhand. Beide dames zorgen voor een sublieme keuken en een gastvrije bediening in het polderlandschap van Middelkerke. Restaurant Kapelle is de te ontdekken parel.

Evelyn en Ibe zijn beiden afgestudeerd aan de hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Evelyn was al enkele jaren bezig met haar restaurant toen Ibe als stagiair in restaurant Kapelle aan de slag ging. De samenwerking verliep bijzonder goed en Ibe is er na haar stage gebleven.

Nog even vertellen dat Evelyn voorbestemd was om chef te worden. Koken zit in haar DNA. Haar moeder behaalde de fel beheerde titel van Lady Chef of the Year. 

Restaurant Kapelle combineert het beste van de streek. Hier geniet de gast zowel van een côte à l’os ‘Limousin’ als van Noordzeegerechten. Voor Evelyn is het dubbel. Zelf geniet ze van het bereiden van een lekkere côte à l’os, dit lekker stukje vlees uit de polders is haar lievelingsgerecht.

Maar de liefde speelt ook een rol in haar keuken. Haar partner Joachim werkt in de Oesterput in Oostende. Joachim levert diverse soorten oesters en kreeft…  Hoeft het nog gezegd te worden dat ook de kreeften en oesters met de nodige liefde bereid worden. 

De groeten komen van boer Hans van t’Groenselpoortje en van Surcouf.  Een lekkere, eerlijke keuken met lokale producten is het handelsmerk van Evelyn en Ibe.

Sint-Pieterskapelle is een polderdorp vlak in de achtertuin van Middelkerke. Het restaurant zelf ligt in de schaduw van de kerk. In de tuin heb je een ruim zicht op de polders. Kinderen kunnen hier in alle veiligheid ravotten, dit terwijl de ouders in alle rust van de maaltijd kunnen genieten.


Restaurant Kapelle, Diksmuidestraat 68, 8433 Middelkerke. Info: 059 27 84 34 en http://www.restaurantkapelle.be

Tuinrestaurant

Genieten van de lekkere keuken van Evelyn en Ibe in open lucht. De kids kunnen zich uitleven in de ravottuin.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF