Doen

Even weg van de Kust in het Brugse Ommeland

Wie even weg gaat van de Kust komt zo in het mooie Brugse Ommeland. Deze groene regio van kastelen en abdijen heeft je heel wat te bieden. Van cultuur tot natuur en alles om te genieten voor groot en klein.
Hieronder geven we je 8 tips om het beste van deze regio te ontdekken.

Groene 62

1. Fietsen langs de Groene 62

Trappen op de voormalige spoorwegbedding die loopt van Oostende naar Torhout. De autovrije as is een echt paradijs voor fietsers en wandelaars. Zorgeloos trappen en genieten van de mooie omgeving. Zo geniet je onderweg van de polders en bossen en kom je ook enkele leuke stopplaatsen tegen. Een aanrader!

Alles weten over de Groene 62

Historium

2. Virtual Reality in het Historium

Op een trendy manier ontdekken hoer Brugge in de vijftiende eeuw uitgroeide tot een handelsmetropool met wereldfaam? Dan moet je naar Historium in Brugge. Je maakt er  een virtuele tocht door het middeleeuwse Brugge. En terwijl je de stad bewondert, kun je je virtuele handen zien én gebruiken. Een intense beleving die je bij blijft!

Ontdek Historium

Lissewege

3. Bezoek aan Lisswege

Een dorp recht uit het sprookjesboek, zo lijkt Lissewege wel. Het witte dorp laat je genieten en wegdromen. Met zijn pittoreske straten en pleinen, maar ook met zijn 13de eeuwse kerk. Wie de 264 treden beklimt wordt beloond met een machtig zicht op de omgeving. 

Lissewege verkennen

Kasteel van Loppem

4. Kasteel van Loppem met doolhof

Een prachtig kasteel met ditto tuin. Wist je trouwens dat dit kasteel het enigste is in België waarvan zowel de buiten- als binnenkant nog steeds in zijn oorspronkelijke staat verkeerd? Een aanrader om even een kijkje binnen te gaan nemen. Maar vergeet zeker ook niet te wandelen door het mooie Engelse landschapspark of verdwaal er in het 19de-eeuwse groene doolhof, aangelegd voor de adellijke kroost.

Alles weten over het kasteel

Brouwerij Bourgogne des Flandres

5. Brouwerijbezoek 'Bourgogne des Flandres'

Ontdek het verhaal van bier brouwen en alles wat er mee te maken heeft. In deze Brugse brouwerij wordt bier gebrouwen en kan je dit ook echt zien. Laat je op zolder zeker ook verrassen door de geur van het mout en de verse hop. En naar huis gaan kan uiteraard niet zonder een echte Bourgogne des Flandres te proeven met een uniek zicht op de Brugse reitjes.

Meer weten over deze brouwerij

Landschapspark Bulskampveld

6. Bulskampveldwandelroute

Met deze wandelroute ga je op verkenning in het provinciedomein Lippensgoed-Bulskampveld, gelegen in het Landschapspark Bulskampveld. De ideale plaats voor wie houdt van een deugddoende wandeling in een groene omgeving. Tijdens je wandeling kom je voorbij het Kasteel Bulskampveld, dat nu ingericht is als natuur- en streekbezoekerscentrum.

Ontdek deze wandeling

7. Historisch & culinair Damme

Nog zo'n parel in het Brugse Ommeland is het stadje Damme. Een idele plek om heerlijk door een historisch centrum te kuieren en te genieten van een terrasje. Op het programma o.a. Huyse de Grote Sterre, het Uilenspiegelmuseum, de Stadswallen Damme en O.L.V.-kerk met panoramisch zicht. Maar vergeet er zeker ook niet lekker te genieten, want Damme heeft een goeie culinaire reputatie. Ook het iconische landschap van de Damse Vaart is befaamd!

Damme verkennen

Damme
Assebroekse Meersen

8. Wandelnetwerk Velden en Meersen

Onlangs werd dit nieuwe wandelnetwerk met maar liefst 125 km wandelplezier in het natuurrijk en landschappelijk waardevol gebied ten Oosten van Brugge (Brugge, Damme, Beernem en Oostkamp) geopend. Het is een echte aanrader voor iedereen die de stilte wil opzoeken of met de familie de natuur wil induiken.
 

Het wandelnetwerk ontdekken

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF