lekkere visgerechten aan de Kust
Eten & drinken

Feeling verklapt de zes beste visrestaurants aan zee

De Kust is en blijft de place te be om te genieten van lekkere vis. Dat weet Feeling maar al te goed. Ze deden de test en verklappen hun 6 persoonlijke favoriete restaurants aan onze Kust:

1. DE KRUIDENMOLEN IN KLEMSKERKE

Ook sterrenchefs gaan eens lekker genieten van een lekker stukje vis. Gert De Mangeleer, Sergio Herman en Geert Van Hecke gaan dan graag langs bij De Kruidmolen in Klemskerke. Het interieur van de gezellige hoeve is van de hand van interieurarchitect Lieven Musschoot.

MEER INFO

De Kruidenmolen in De Haan

2. 8CHEF IN KOKSIJDE-OOSTDUINKERKE

Tapas zijn altijd lekker. In 8Chef vind je echter niet de traditionele Spaanse toestanden, maar wel heerlijke Belgische vishapjes. Genieten is kinderspel in het trendy, loungy kader. Een menu van 8Chef bestaat uit drie verfijnde amuses en daarnaast nog minsten twee hapjes. De wijnkaart is heel uitgebreid.

MEER INFO

Interieur van restaurant 8Chef

3. OH-RESTAURANT IN KOKSIJDE-OOSTDUINKERKE (ST-IDESBALD)

De blikvanger is ongetwijfeld de vjver in het midden van het restaurant. Water is sowieso overal in het interieur geïntegreerd en daar komt ook de naam van het restaurant van: Oh verwijst immers naar 'water'. Naast het originele interieur zijn ook de gerechten heerlijk. Geniet er van vernieuwende, oogverblindend mooie en altijd verrassende gerechten. De eigenaar is ook sommelier en dat merk je meteen aan het wijnaanbod.

MEER INFO

Interieur van OH-restaurant

4. DE WESTHINDER IN DE HAAN-WENDUINE

Deze verborgen parel in de duinen, recht op het strand ligt aan het einde van het verharde wandelpad vanuit Wenduine richting De Haan. In het unieke decor kan je genieten van eenvoudige visgerechten, geserveerd zonder veel opsmuk.

MEER INFO: Chalet Westhinder, Westdijk, 8420 De Haan-Wenduine

Chalet Westhinder in Wenduine

5. DE OESTERPUT IN BLANKENBERGE

Ooit begonnen als een groothandel in vis en schelpdieren, maar nu een echte trekpleister voor foodies van heinde en ver. Schuif aan tafel en geniet van een royale porte heerlijke verse vis.

MEER INFO

De Oesterput in Blankenberge

6. SEL GRIS IN KNOKKE-HEIST (DUINBERGEN)

Dit toppertje kreeg zelfs van Michelin een ster. Chef Frederik Deceuninck leerde het vak in De Karmeliet en De Pastorale. Vandaag serveert hij topgerechten in zijn eigen restaurant aan de Zeedijk van Duinbergen. Geniet er van de kunstzinnige en hedendaagse viscreaties.

MEER INFO

restaurant Sel Gris

Op zoek naar nog meer lekkere adressen aan de Kust?

De beste wafels aan de Kust volgens The Wall Street Journal.

Tips van Jean Blaute en Ray Cokes.

Kindvriendelijke adresjes met te smullen

Nog meer lekkers vind je ook op de pagina's van EEN ZEE VAN SMAAK.