Sport & ontspanning

8 keer fun op het water

Het hoeft niet altijd met 'beide benen op de grond' te zijn. Een beetje plezier en actie op het water is zeker ook een aanrader. Ga voor een portie adrenaline en bestuur een wavekart of stap in op een speedboot en ga zeehondjes spotten. Misschien is zeemansbenen op een garnaalschip ook wel iets voor jou? Ontdek hieronder 6 tips voor gegarandeerde fun op het water:

Knokke Boat - Zeehonden Discovery

Een gegarandeerde leuke trip. Scheep in op een luxueuze speedboat voor een tocht op zee. Je ontdekt niet alleen de kust vanaf het water - wat op zich al een leuke ervaring is - maar ook de wondere natuur van de zeehondjes. Terwijl zij liggen te zonnen of zwemmen, geniet jij van het zicht en een heerlijk glaasje bubbels.

Reken op een trip van ongeveer 3 uur, zonder je 1 minuut te vervelen.

Meer weten

 

Wavekarting

Bij het wavekarten zit je zelf aan het stuur. Door de veilige opbouw van de wavekart kan je zelf actie beleven op het water. Iedereen kan op zijn of haar manier genieten van een trip op de Noordzee. Een absolute aanrader voor waterratjes. Maar ook als je geen zo'n grote 'waaghals' bent, kan je met deze activiteit perfect plezier beleven. Je wordt begeleid door ervaren instructeurs en krijgt vooraf voldoende instructies.

Meer weten

Een tocht met de zeilboot

'Zeil je voor het eerst...', dan hoef je echt niet te vrezen voor een flater. Ook voor wie helemaal geen ervaring heeft in het zeilen, is dit een absolute aanrader. Scheep in en ontdek de zeiltechnieken. Begeleid door een echte pro kan je de zee en wind pas echt beleven. 

Meer weten

Met de Watertaxi

Nog een leuk idee voor een tochtje op zee in de watertaxi. Stap aan boord en geniet van een leuke vaartrip. Tal van formules zijn moglijk: van zeetochten naar de Thorntonbank (windmolenparken), romantische avondtochten, vuurwerk bewonderen van op zee, tochten op maat, varen en nadien gezellig tafelen, ...

Meer weten

Meevaren met de garnalenboot Crangon en vissen op zee met Captain Blue

Scheep in en ervaar het leven van een echte vissers. Tijdens de garnalentocht op vissersboot De Crangon ontdek je hoe de lekkere garnaal opgevist wordt. Naast het vissen, help je ook mee om de gevangen garnalen aan boord te sorteren, spoelen en koken.

Onder de noemer 'bijzonder' is een dag vissen op zee met Captain Blue zeker ook een aanrader. Of je een ervaren visser bent of niet, iedereen kan deelnemen aan deze activiteit. Zodra de sirene gaat, is het tijd om je hengels uit te gooien. Extra leuk: de gevangen vis neem je lekker mee naar huis. Wat vang jij? Lekkere makreel, roodbaars of misschien wel wijting of schar.

Meer weten over de Crangon

Meer weten over vissen op zee met Captain Blue

Zee of hinterland verkennen

Je hoeft echt niet altijd de zee op om te varen. Met de Seastar verken je op een boeiende manier het mooie hinterland van de Kust. Scheep in en vaar de ijzer op. Of blijf je leiver toch dicht bij de zee? Kies dan voor een unieke havenrondvaarten op de monding van de IJzer in Nieuwpoort. Beide tochten zijn boeiend en laten je kennis maken met het leven op het water.

Meer weten

Van Havenrondvaarten tot windmolenparken

Met Captain Blue kan je heel wat waterplezier beleven op zee. Scheep in en kies voor een Havenrondvaart in Zeebrugge. Je ontdekt vanop het water hoe het leven van de haven er aan toe gaat. Grote containerschepen en andere vaartuigen kennen geen geheimen meer. Of kies je liever voor een trip naar de windmolenparken op zee? Ook dat kan. Een aangename tocht richting windenergie. Een machtig showspel van de windmolens op zee geeft zeker de nodige indruk.

Lekker snel met FAST@SEA

Heerlijk traag kan eens deugd doen, maar lekker snel is gewoon echt dé max. Met FAST@SEA giert de adrenaline door je lijf en wapperen je haren heerlijk door de zeelucht. De Capelli Tempest 750 Xtreme zoeft over de zee tegen zo'n 90 km per uur. Een ervaring die je zeker eens moet meemaken. De FAST@SEA biedt het nodige comfort en een ervaren schipper. Ideaal voor een ontspannen trip met een extra touch!

Meer weten!

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF