Doen

Het Blankenberge van David Dehenauw


De favoriete fotoplek van David Dehenauw (weerman) is in Blankenberge. “Blankenberge is het hogedrukgebied van mijn hart.”, zoals hij het zelf zegt. 

Ontdek Blankenberge door de ogen van David in onderstaand filmpje, beleef Blankenberge dankzij onze tips en maak bovendien kans op mooie prijzen!
 

 

Locatie fotoframe: Zeedijk Blankenberge ter hoogte van De Pier

#dekust #blankenberge


GETIPT IN BLANKENBERGE

Een bezoek aan onze fotoframes is niet compleet zonder deze 'must do'-kusttips van onze kustambassadeurs en -bloggers.

Kustambassadrice Charlotte Hoste tipt ...

"Voor een heerlijke cocktail moet je in L’apereau zijn en voor koffie & taart ga ik graag naar het prachtige kader van De Kolonel. Dit is een gerenoveerde art-decowoning van een oud-kolonel. Voor een lunch of koffie ga ik graag naar het, meestal zonninge- belle-époqueterras van ‘t Koetshuis."

 

> Lees meer

 

 

Kustambassadeur Michel De Vos tipt ...

"Het westen van Blankenberge is gezegend met ongerepte duinen, een onstuimige havengeul en tal van topadressen. Van de legendarische Oesterput tot Cabo, goed voor een van de allermooiste kustterrassen. Aan het Westerstaketsel vind je het ongerepte Bistro Zee-Zee, visserscafeetje Steiger 16 grossiert dan weer in havenromantiek. En dat allemaal vlakbij het hart van Blankenberge."

 

> Lees meer

 

 

Kustbloggers 'Dingenzoekers' tippen ...

"Een vers tongske gebakken in boter? Daarvoor zit je goed bij restaurant Seasons aan het Manitobaplein, dat overigens ook een serieus uitgebreide Dame Blanche serveert. Met honger ga je hier niet buiten, dat is duidelijk."

 

> Lees meer

 

Kustblogster Pauline tipt ...

"Al vanaf 1272 zou er op de plek van dit huisje een visserswoninkje hebben gestaan. Het Huisje van Majutte werd verschillende keren verbouwd, doorstond verscheidene bezettingen en oorlogen en is in zijn huidige staat al sinds 1775 in niet meer weg te denken uit Blankenberge. Binnenin is het piepklein maar het is zeker de moeite waard om het typische vissershuisje aan de Belgische kust te bezoeken. Binnenin is het een gratis museum, koffiehuis, praatcafé, …

 

> Lees meer

 

 

Kustbloggers 'Dingenzoekers' tippen ...

"In het Belle Epoque centrum duiken we in de magnifieke periode van eind 19de en begin 20ste eeuw, toen Blankenberge een mondaine badstad was. De schoonheid spat van de gebouwen, zien we op tal van oude foto’s. Grappig weetje: vroeger moest je een kaartje kopen om de zee in te mogen."

"Extra tip: met de brochure ‘Art-Nouveau wandeling door Blankenberge’, gemaakt door stadsgidsen, verdiep je je verder in architectuur, wandtegels, smeedwerk en glasramen."

 

> Lees meer

Kustblogger Bart Melis tipt ...

"Hotel Pantheon Palace: Dit viersterrenhotel ligt in het centrum van Blankenberge, in een zijstraat van de Kerkstraat en op wandelafstand van zowel het station als de zee. Het is een modern gebouw met kamers die voorzien zijn van alle hedendaags comfort. ’s Ochtends is er een uitgebreid ontbijt met onder andere champagne, eitjes en vers fruit."

 

> Lees meer

 

 

Kustblogster Pauline tipt ...

"Voor ons weekendje Blankenberge verbleven Ramses en ik in hotel Sabot d’Or. Een mooi hotelletje met gastvriendelijke bediening op loopafstand van het centrum en dichtbij het station. Heel handig dus mocht je met de trein komen. En een lekker ontbijtje is ook altijd meegenomen."

 

> Lees meer

Kustbloggers We Are Travellers tippen ...

"Op 5 minuten van het centrum vind je de haven, waaraan de Watertaxi zijn huis heeft gevestigd. Het bedrijfje van Michel bestaat pas 4 jaar, maar is al uitgegroeid tot een algemeen begrip in Blankenberge. Voorheen was Michel schoenmaker, maar een paar jaar geleden besloot hij het roer om te gooien en samen met een maatje zich over te geven aan zijn liefde voor zee. Zodoende doen zij dagelijkse tochten, zoals Skyline vaartocht, een tocht naar het windmolenpark op zee en zelfs allerlei boottochtjes op maat."

 

> Lees meer

 

 

Kustblogger Bart Melis tipt ...

"Op de pier geniet je van een fantastisch uitzicht op de kust en de zee terwijl je vlakbij op het strand een rondje kan fietsen op de Lustige Velodroom. De fietspiste is één van de oudste attracties aan de kust en enig in z’n soort."

 

> Lees meer

 


Ontdek de favoriete fotoplekken van de andere BV's

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF