Doen

Het Middelkerke-Westende van Christel Van Dyck

 

De favoriete fotoplek van Christel Van Dyck (radiopresentatrice) is in Middelkerke-Westende. “Westende is mijn favoriete energiereep”, zoals zij het zelf zegt. 

Ontdek Middelkerke-Westende door de ogen van Christel in onderstaand filmpje, beleef Middelkerke-Westende zelf dankzij onze tips hieronder en maak bovendien kans op mooie prijzen!

 

 

Locatie fotoframe: Zeedijk - vlakbij De Rotonde tussen Beaufortwerken Olnetop en Caterpillar

#dekust #middelkerke
 

Getipt in middelkerke-westende

Een bezoek aan onze fotoframes is niet compleet zonder deze 'must do'-kusttips van onze kustambassadeurs en -bloggers.

Kustblogger Toni De Coninck tipt ...

"We lunchen in Den Toogoloog, het café dat een van de best bewaarde geheimen aan de Noordzee moet zijn. Den Toogoloog heeft honderden bieren in portfolio, uit alle provincies en streken. We kennen geen café dat zoveel verschillende trappisten op de kaart heeft ... We eten er West-Vlaamse hutspot bij en die is zo lekker dat iemand Den Toogoloog aanstonds een prijs moet geven voor dit culinair erfgoed."

 

> Lees meer 

 

 

 

Kustblogger Yannick Merckx tipt ...

"Het restaurant Vlass, gekend als ‘De Vlasschaert’ werd 3 jaar geleden volledig gerenoveerd. Dit prestigieuze restaurant wordt uitgebaat door Stefaan Lauwereins, Tineke Derycke en hun kinderen. Van een culinaire familie gesproken! ... Wat maakt restaurant Vlass nu zo speciaal en uniek? De gezellige en intieme sfeer brengt je culinaire sensatie op een hoger niveau. Er worden zowel vis-, vlees- als wildgerechten bereid, die telkens met de meest verfijnde elegantie worden afgewerkt. Het zijn als het ware ‘kleine kunstwerkjes’ die als boter in de mond smelten!"

 

> Lees meer

 

 

 

Kustblogster Anne Cornut tipt ...

"Tearoom 't Bretoentje ligt heel centraal op de zeedijk en beschikt over een gezellig terras. Wij smikkelden er lekkere pannenkoeken en wafels op het terras. En werden niet buitengekeken ook al waren we er met een hele hoop kinderen."

 

> Lees meer

Kustblogster Lies Desmet tipt ...

"Langs de dijk kom je overal bronzen stripstandbeelden tegen. Niet vreemd want Middelkerke is de stripgemeente van België. Verder zijn er ook nog enkele muurschilderingen. ... Wist je trouwens dat je een wandeling van 8 kilometer kan doen langs de stripstandbeelden? De wandeling werkt met knooppunten 71-72-74-73-71."

 

> Lees meer

 

 

Kustblogster Anne Cornut tipt ...

"Kinderboerderij Lettenhof is niet zomaar een boerderij. Maar een echte 'ambachtelijke boerderij'. Hun 'missie' is om iedere bezoeker wat bij te brengen over het ambachtelijke boerderij leven. In de smederij kan je het smeden op traditionele manier ervaren en op de boerderij kan je de prachtige Belgische boerenpaarden bewonderen en zelf een ritje mee maken of ravotten in onze buitenspeeltuin."

 

> Lees meer

 

 

Kustblogger Toni Deconinck

"In Westende huist de lokale toeristische dienst in zo’n parel, Villa Les Zéphyrs. De woonst werd in 1922 door het Gentse doktersgezin Muyshondt gebouwd naar plannen van de architect Oscar Van de Voorde. Interessant zijn de glas-in-loodramen, de badkamer met het verzonken terrazzobad, de kelderkeuken en de art nouveau-aankleding van de eetkamer en het fumoir. Bauhaus-grondlegger Henry Van de Velde zorgde voor de lambrisering, buffetkasten en schouwmantel!"

 

> Lees meer

Kustblogger Yannick Merckx tipt ...

"Maak kennis met Marina en Mike. Dit sympathieke koppel uit Antwerpen zijn de trotse eigenaars van de luxueuze Bed & breakfast Het Zilte Zand****. Anderhalf jaar geleden namen ze deze cottage villa uit 1926 over en verwelkomen sindsdien met veel liefde hun gasten. Ze zorgen ervoor dat je je meteen thuis voelt. De gemoedelijke sfeer, charmante interieur en excellente locatie zijn enkele aspecten die ons meteen wisten te bekoren. Het Zilte Zand is gelegen op 300 meter van het strand in een rustige straat en wordt omgeven door weidse velden. De perfecte combinatie om je innerlijke rust terug te vinden. Wisten jullie dat de villa zelfs is opgenomen in de lijst van “Beschermd Erfgoed”?

 

> Lees meer

 

 

Kustblogster Anne Cornut tipt ...

Wij logeerden in Kompas Caming, in 2 praktische comfort lodges voorzien van alle comfort. Ideaal gelegen want op wandelafstand van het strand. Je wordt verwelkomt met een doosje babelutten

 

> Lees meer

 

 

Kustblogster Lies Desmet tipt ...

"Wij sliepen een nachtje in het Aparthotel en genoten er van alle rust. Het hotel ligt niet direct aan de zeedijk en er is parkeerplaats voorzien. In onze studio konden we zelf koken, moesten we dat willen en was er een familiekamer met dubbel bed, stapelbed en kinderbedje. In de leefruimte was er ook nog een klapbank maar wij sliepen met z’n allen in één kamer en hadden na een dagje zee een heerlijke nachtrust. Het ontbijt is een aanrader. Erg uitgebreid, met alles erop en eraan."

 

> Lees meer

Kustblogster Lies Desmet tipt ...

"Middelkerke heeft zijn eigen biertje en dat wordt gebrouwen in brouwerij Jus de Mer. Wil je de brouwerij bezoeken dan dien je vooraf hen te contacteren. Met onze kleine kindjes deden we dit niet maar Stefaan was alvast fan van dit lokale biertje!"

 

> Lees meer

 

Kustblogger Yannick Merckx tipt ...

"Ben je gefascineerd door de 2 Wereldoorlogen? Atlantikwall is een unieke historische site en oorlogsmuseum dat je meeneemt naar deze historische periode. De 60 bunkers, verschillende observatieposten en geschutstellingen, verbonden door 2 kilometer open of onderaardse loopgraven, zijn vrij goed bewaard gebleven doordat prins Karel vocht voor het behoud van het complex.

"Als laatste vinden we ANNO 1465 op het domein Raversyde. Dit middeleeuws vissersdorp van zo’n 500 jaar oud bestaat uit 3 woningen en een bakkerij, die heropgebouwd werd met ter plaatse opgegraven bakstenen. Met de audiogids word je volledig ondergedompeld in de leefwereld van de 15de-eeuwse vissersfamilies van Walraversijde."

 

> Lees meer

 

 Ontdek de favoriete fotoplekken van de andere BV's

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF