Doen

Het Nieuwpoort van Kamagurka

 

De favoriete fotoplek van Kamagurka (cartoonist, theater- en televisiemaker en allround kunstenaar) is in Nieuwpoort. “Nieuwpoort laat je nooit meer los.”, zoals hij het zelf zegt. 

Ontdek Nieuwpoort door de ogen van Kamagurka in onderstaand filmpje, beleef Nieuwpoort zelf dankzij onze tips hieronder en maak bovendien kans op mooie prijzen!

 

 

Locatie fotoframe: Havengeul - Paul Orbanpromenade ter hoogte van Westdiepweg

#dekust en #visitnieuwpoort

 

Getipt in nieuwpoort

Een bezoek aan onze fotoframes is niet compleet zonder deze 'must do'-kusttips van onze kustambassadeurs en -bloggers.

Kustblogster Inge Moerenhout tipt ...

"MBistro bevindt zich in een zijstraat van de Grote Markt en wordt gedirigeerd door chef Mattias. Mattias leerde zijn stiel bij chefs als Stefaan Ghys, Axel Colona-Cesari, Tim Boury en alain Wittevrongel."

 

> Lees meer 

 

 

 

Kustblogster Lesley Van Loon tipt ...

"Spaanse tapas, huisgemaakt gebak, een warme latte macchiato of liever een speciale gin? Geen probleem! In Charlie’s Lunchroom proberen ze een lunch aan te bieden die net iets anders is dan anders. Wie toch de voorkeur geeft aan een klassiek broodje of hamburger kan deze ook hier vinden."

 

> Lees meer

 

 

 

Kustblogster 'Petit-em' tipt ...

"We hadden het geluk te zijn uitgenodigd in een uniek restaurant, dat ik alle fijnproevers ten zeerste kan aanbevelen. Restaurant La Muse ligt in een rustige straat vlakbij de haven en was in alle opzichten perfect. Ontvangst met de glimlach, strak en sjiek decor, en borden die net zo fraai als smaakvol waren. De verse vis en seizoensproducten kwamen er volledig tot hun recht."

 

> Lees meer

Kustblogster Lesley Van Loon tipt ...

"Wij deden een leuke boottocht met de lokale organisatie Flanders Tours die werd verzorgd door de sympathieke Dirk. Een man, die eveneens de oprichter is, met een enorme voorliefde voor de regio. Hij zal je met veel passie Nieuwpoort en omstreken laten zien en proeven. Flanders Tours organiseert excursies en boottochten afgestemd op een specifiek doelpubliek en in beperkte kring. Wie bij hem een excursie boekt, doe hem dan zeker de groetjes van ons!"

 

> Lees meer

 

 

Kustblogster 'Petit-em' tipt ...

"Ga zeker eens langs bij ijssalon Paulina op de zeedijk. Open tot 22u, je kunt er ter plaatse je ijsje eten en tegelijk van een zonsondergang genieten!"

 

> Lees meer

 

 

Kustblogster Inge Moerenhout tipt ...

"Heb je totaal geen ervaring maar wil je graag ontdekken of je ook zeemansbenen hebt dan kan je best een dagje zeilinitiatie boeken bij de Vlaamse Vaarschool. Uiteraard bepalen de weersomstandigheden of je uitvaart of niet. Bij te weinig wind wordt het snel saai en bij een teveel aan windkracht kan het soms gevaarlijk zijn. Maar een andere datum is natuurlijk snel geprikt."

 

> Lees meer

Kustblogster 'Petit-em' tipt ...

"Overnachten deden we in het toffe hotel Cosmopolite. Het ligt vlakbij de zeedijk, ideaal gelegen dus tussen het stukje natuur (het natuurreservaat) en de winkelstraat. We zijn er supergoed ontvangen en de kamer was mooi ingericht. Voor het eerst kregen we een familiekamer. Zo had ons dochtertje in onze eigen kamer, haar eigen slaapvertrek. Wat een luxe dus voor iedereen! Handig was ook dat we de zaterdag nogal laat zijn aangekomen en we in de brasserie van het hotel nog een snelle hap konden krijgen. Het kon niet beter, met een kleine speelhoek voor de kids en heerlijke gerechten!"

 

> Lees meer

 

 

Kustblogster Lesley Van Loon tipt ...

"Nog nooit gehoord van Homeboat Nieuwpoort? Voor ons was het ook een nieuw, maar erg interessant type accommodatie. Glamping zoals ze het met een funky term zeggen. Wij verbleven in de enige Homeboat van Europa en die ligt in het West-Vlaamse Nieuwpoort. ... Deze leuke glamping accomodatie kan zowel voor jong als oud, maar doorsnee gezien kunnen we zeggen dat de Homeboat Nieuwpoort voorbestemd is voor een publiek dat houdt van rust en luxe. Alles is voorzien voor 4 personen, zoals in een modern appartement."

> Lees meer

Kustblogster Lesley Van Loon tipt ...

"Onder het impressionante Koning Albert I monument ter ere van de slachtoffers van WO I, ligt het Westfront. Dit is de plaats waar de loop van de Duitse invasie van België in 1914 gemarkeerd staat. Hier is tevens een bezoekerscentrum aanwezig waar je je volledig kan verdiepen in de geschiedenis van de oorlog."

 

> Lees meer

 

Kustblogster 'Petit-em' tipt ...

"an de andere kant van het kleine stadscentrum komen we in een heel andere wereld terecht met het natuurreservaat De Ijzermonding en zijn gekende vuurtoren. ... nadat we de IJzer waren overgestoken met de kleine veerboot en we een tochtje door de duinen hadden gemaakt, kregen we er toch een mooi beeld van en vooral veel zin om het natuurreservaat de volgende keer wat uitgebreider te bezoeken."

 

> Lees meer

 

 


Ontdek de favoriete fotoplekken van de andere BV's

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF