De Sint
Agenda

Hij komt, Hij komt...

De Sint komt ook naar de Kust. Waar en wanneer hij de kinderen komt begroeten ontdek je hieronder!

NIEUWPOORT

Op 3 december gaat de theatervoorstelling "Sinterklaas Zingt - Daar wordt aan de deur geklopt".

Wat moet er nu eigenlijk écht bij je schoen staan zodat Sinterklaas zeker je deurtje niet voorbij rijdt? Is 'Sinterklaas kapoentje' het lievelingslied van Sinterklaas of is het eerder 'Zie ginds komt de stoomboot'? Zijn al die wortelen eigenlijk wel gezond voor ‘slecht weer vandaag’? Drinkt Zwarte Piet nu liefst bruiswater of chocolademelk?

Op al deze vragen krijgen jullie een antwoord tijdens deze muzikale show waar je mee moét zingen én dansen! 'Daar wordt aan de deur geklopt' belooft een wervelende familieshow te worden waar je gewoon-weg bij wil zijn!
Reserveren noodzakelijk!
 

MIDDELKERKE-WESTENDE

Sinterklaas komt aan t.h.v. het Epernayplein te Middelkerke. 
Kom hem toezwaaien, geniet van de feestelijke verwelkoming op het Epernayplein, volg de stoet door de centrumstraten richting het Marktplein waar een Sinterklaasshow met Kathleen (ex-K3) doorgaat.

Alle kinderen ontvangen een lekker Sinterklaaspakket.

Programma
14.30 u. Aankomst Sint op het Epernayplein
14.45 u. Feestelijke verwelkoming door de Burgemeester en Schepenen
15.00 u. Vertrek optocht door de centrumstraten
15.30 u. Sintshow met KATHLEEN (ex-K3) op het Marktplein
16.15 u. Verrassing voor de brave kindjes
 

OOSTENDE

De Spiekpietjes kan je nog tot 6 december ontdekken in het Fort Napoleon in Oostende. De interactieve expo is gebaseerd op het boek "Spiekpietjes een heel jaar door..." van jeugdauteur Thaïs Vanderheyden. 
Verwacht je aan een luisterverhaal met levensgrote platen en een leuke knutselhoek. In de kelders van het Fort Napoleon leg je, op een spectaculair parcours, een heus pietenexamen af. Slaag je in alle opdrachten, dan ga je naar huis met een echt pietendiploma. Ook in de binnenstad zullen de spiekpietjes zich weer verstoppen...
 

25 november 2017 komt de Sint met zijn boot aan in Oostende. Ontmoet de Sint en zijn Pieten, volg hen met de koets op weg naar het stadhuis en beleef een leuke middag met tal van animaties en workshops!

  • Om 11 uur komt hij aan met zijn boot ter hoogte van het Noordzeeaquarium en om 14 uur kan je hem ontmoeten in het Stadhuis.

 

BREDENE

Op woensdag 29 november om 14u in het MEC Staf Versluys vieren we samen de komst van de Sint en zijn Pieten. 
Om er een geweldig feest van te maken, kunnen de kinderen genieten van een leuke show vol interactie gebracht door DreamTeam-Animaties. Op het einde gaan alle kindjes naar huis met iets lekkers!
 
14u: start 
14u30 - 16u: sinterklaasshow 
16u - 18u: bezoekje aan Sint en Piet
 
Toegang? GRATIS
 

DE HAAN-WENDUINE

De Sint en zijn pieten lezen voor in de bibliotheek Canticleer op zaterdag 25 november om 10u30...
Inschrijven op voorhand is verplicht.

Hij verwelkomt  de kindjes in De Haan graag op zaterdag 2 december 2017. Ze komen aan in een heuse Sint-tram, waarna de kindjes gratis een ritje mogen maken in de Sint-tram in het bijzijn van de goedheilige man.  De retro-tram komt aan in De Haan op de Oude Loskaai om 10u – 10u45 en 11u30. In Wenduine stopt de tram aan de Hubertmolen om 14u – 14u20 – 14u40 – 15u -15u30 – 16u10. 
Inschrijven op voorhand is verplicht
 

BLANKENBERGE

Op zaterdag 25 november komt de stoomboot van de Sint aan in de haven van Blankenberge. Om 14 uur vaart hij binnen.