Doen
Slapen

Hotel José - Midweek aan zee

Welkom aan Zee

Hotel José mag gerust een kranig oudje genoemd worden. Toch doet niets aan de buiten- en binnenkant van het charmehotel zijn leeftijd vermoeden. Het pand oogt verrassend modern en ook de kamers getuigen van een stijlvolle renovatie met oog voor moderne faciliteiten voor de gasten.

Het familiehotel beschikt over veertig kamers, gaande van voordelige budget basickamers tot ruime suites in het nieuwbouwgedeelte. De suite Eline beschikt over een badkamer aangepast aan de noden voor personen met een beperking.

Voor de Eerste Wereldoorlog was Blankenberge een badplaats voor de beau monde. In deze traditie werd ook Hotel José in het centrum opgericht. Het hotel kreeg pas een facelift.

De lounge is een unieke art decoruimte die de herinneringen aan de beginjaren van het hotel oproept. Hier kunt u een gezelschapsspel spelen, een boek lezen of genieten van een drankje. In het hele hotel is gratis WiFi aanwezig. Het uitgebreid ontbijtbuffet is een lust voor de zintuigen, met het rijke broodassortiment, ontbijtgranen, yoghurt, kazen en beleg.

Kleine honden (tot 10 kg) kunnen op de kamer mits het betalen van een supplement.

Vissersstraat 18 - Blankenberge - +32 50 41 14 21 - info@hotel-jose.be - www.hotel-jose.be

Foto van pier Blankenberge in hotelkamer

Midweek arrangement

 • Wanneer?

De midweek actie is geldig van 1 oktober 2019 tot 31 maart 2020, van zondag tot donderdag, niet in vakanties. Reservatie enkel telefonisch met vermelding van ‘midweek aan zee’.

 • Prijs?

U betaalt 199 euro (2 p. suite), 160 euro (2 p. comfort), 140 euro (2 p. basic) voor drie nachten, excl. ontbijt.

Contacteer Hotel José

Favo lunchadresjes

 • Bistro Botenga

Chef Philip Janssoone en gastvrouw Sophie Van Kerckhove baatten samen dit gloednieuwe eethuis uit. Gesloten op dinsdag en woensdag.

Franchommelaan 112, Blankenberge - Meer info 

 • De Sleutel

Bij de Sleutel kan je terecht voor grilgerechten als de Rib Eye steak Uruguay of een lekker stukje côte à l'os. Ook zijn er verschillende visgerechten om uit te kiezen. Enkel open op zaterdag en zondag.

Zeedijk182 - Blankenberge - Meer info

 • Pullman

In het restaurant van het Pullman Hotel in Blankenberge kun je een lekker hapje eten vlak bij het station. Gesloten op dinsdag en woensdag.

Koning Leopold III-plein 11 - Blankenberge 112 - Meer info 

Favo dineradresjes

 • De Boeie

Gastvrouw Ria ontvangt je op een hartverwarmende manier, Chef Mark verwent je zowel met klassieke als creatieve gerechtjes met een vernieuwende twist. Woensdag en donderdag gesloten.

Molenstraat 26-28, Blankenberge - Meer info 

 • Griffioen

De kunst van gastvrijheid en lekker eten is prioriteit bij de Griffioen. Je ervaart er het plezier van het eten in een ongewone setting. Gesloten op dinsdag, woensdag en donderdag.

Kerkstraat 163 (richting Uitkerke), Blankenberge  - Meer info 

 • 't Sand

In het kleine maar gezellige ’t Sand geniet je van verschillende specialiteiten uit de Frans Belgische keuken. Voor ieder is er wel wat wils op de kaart. Gesloten dinsdag en woensdag.

Bakkersstraat 39, Blankenberge - Meer info 

Favo pitstopadresjes

 • De Kolonel

De Kolonel is een nieuwe koffiebar vlakbij de markt en de haven van Blankenberge. In de hhippe zaak met een zonnig terras kun je terecht voor een heerlijk ontbijt of brunch, een barista koffiebereiding en een lekkere thee. Gesloten op maandag en dinsdag

de Limburg Stirumstraat 10, Blankenberge - Meer info 

 • O'neill Beachclub

De O'Neill Beachclub aan de voet van de duinen vlakbij de Pier is de plek voor watersportfanaten. Kies uit tal van watersporten! Elke dag geopend vanaf 12u.

Zeedijk 245 (oostkant Pier), Blankenberge - Meer info 

 • Local B

Even de voetjes van de grond en een kleurrijke cocktail in je handen? Local B in Blankenberge is een ideaal adresje om even goed los te gaan op de dansvloer en te genieten van een lekker drankje.

Franchommelaan 107, Blankenberge  - Meer info 

O'neill
Bierhuis Herman, blankenberge, kust, lekkere westen, bier

Favo indooradresjes

 • O'neill Beachclub

De O'Neill Beachclub aan de voet van de duinen vlakbij de Pier is de plek voor watersportfanaten. Kies uit tal van watersporten! Elke dag geopend vanaf 12u.

Zeedijk 245 (oostkant Pier), Blankenberge - Meer info 

 • Local B

Even de voetjes van de grond en een kleurrijke cocktail in je handen? Local B in Blankenberge is een ideaal adresje om even goed los te gaan op de dansvloer en te genieten van een lekker drankje.

Franchommelaan 107, Blankenberge  - Meer info 

 • Café Herman

Het interieur oogt trendy, de toog is een ware eyecatcher en de uitbaters Peter en Geert zijn rotten in het horecavak. Bierhuis Herman kan je dus niet zomaar voorbijlopen. 

Kerkstraat 102, Blankenberge  - Meer info 

Belgium Pier blankenberge

Favo outdooradresjes

 • Reef Café

Het gezellige Reef Café biedt tal van lekkere hapjes en drankjes met zicht op zee. Dagelijks open.

Zeedijk 42, Blankenberge - Meer info 

 • De Pier

De Belgium Pier heeft een rijke geschiedenis en behoort tot het nationale patrimonium. Nergens anders is de confrontatie met eb en vloed, de uitgestrektheid van de Noordzee en de kracht van de elementen zo intens als op de Belgium Pier.

Zeedijk 261, Blankenberge - Meer info 

 • Sunbeach

Zalig genieten van de zon, een cocktail in je hand en goede muziek in je oren. Open vanaf eind maart tot mid oktober, open tot 23:00.

Thv Zeedijk 106, Blankenberge - Meer info 

De wondere waterwereld ontdekken met de kinderen in Sea Life Blankenberge

Favo hotspots

 • Sealife Blankenberge

Meer dan 50 aquaria tonen de mysterieuze onderwaterwereld: van spectaculaire haaien, beruchte piranha’s, het zeepaardjes kweekprogramma tot een prachtige zeeschildpad met een beperking. Elke dag open van 10u tot 17u.

Koning Albert-I-laan 116, Blankenberge - Meer info

 • Belle Epoque Centrum

In het Belle Epoque Centrum maak je kennis met de vroegere glorie van de belle époque, een periode van ongeveer 1870 tot 1914 waarin de Europese welstellend was. Een interactieve tentoonstelling vertelt een nostalgisch verhaal. Gesloten op maandag.

Elisabethstraat 24, Blankenberge - Meer info

 • Haven Zeebrugge

De haven van Zeebrugge biedt een prachtig panorama waar je uren naar kan kijken. Daarnaast is het ook mogelijk de haven zelf met boot of bus te ontdekken. Of vaar mee naar de Thorntonbank en bezoek het windmolenpark op zee. Ontdek hier enkele vergezichten aan de haven. 

Zweedse Kaai, Zeebrugge - Meer info