Doen

Ivan Puystiens van Oh Restaurant


In de schaduw van de Nieuwpoortse Vismijn
 

Ivan, geboren in Nieuwpoort en opgegroeid in de schaduw van de vismijn. Ivan was in zijn jeugd vaak terug te vinden in de vismijn. Vol bewondering volgde hij de ‘afroeper’ in de vismijn. Uren kon hij deze man observeren.

Afroeper was een beroep met aanzien. Net onder de functie van vismijndirecteur was de afroeper de man die het mijnen van de vis in goede banen leidde. Een beetje oneerbiedig zou je kunnen stellen dat de afroeper vervangen is door de veilingklok.  Met deze technologische wissel verdween natuurlijk ook de charme van de job. Deze man kon zo vlug aftellen dat enkel de vissers en opkopers van de vis er iets van begrepen. Hoewel Ivan vaak in de vismijn vertoefde was zijn grote idool zijn grootvader.

Ivan vertelt vaak in geuren en kleuren de verhalen van zijn grootvader. Als kind vergezelde hij zijn grootvader dagelijks. Toen wist hij nog niet dat zowel de plaatselijke vis als zijn Nieuwpoortse jeugd zo zijn toekomst zouden bepalen. Het hoeft natuurlijk niet gezegd te worden dat de tijden volledig anders waren. Mosselen en oesters trekken, op de golfbrekers en aan het staketsel, was nog toegelaten. Deze lekkernijen uit Nieuwpoort waren subliem. Bramen plukken in de duinen, aardappelen telen en zelfs eigen gekweekte kippen slachten.

Ivan was de kwajongen waar niemand boos op was. Tijdens deze zorgeloze pubertijd aan de Noordzee leerde Ivan vis roken, haring inleggen, smout maken, groeten inleggen en nog tal van traditionele bereidingen.  Zijn grootvader toonde hoe een perfecte tomaat garnaal moet bereid worden…  Na zijn opleiding in de hotelschool volgden de verplichte stages. Tijdens deze harde periode werd de kwajongen een echte keukenchef. 

In zijn keuken primeert smaak. De kookkunst vertrekt van topgrondstoffen in combinatie met zo weinig mogelijk bereidingen. De regel is eenvoudig, als een bereiding geen meerwaarde creëert, wordt deze niet toegepast. 

Als chef bij het onderzoeksteam van de North Sea Chefs deelt Ivan zijn passie met zijn collega’s. In deze hoedanigheid experimenteert Ivan met de catch of the day. Nieuwe recepten met minder bekende maar uiterst lekkere vissoorten zijn het resultaat van deze experimenten. 

Oh restaurant is de plaats waar je van Ivan zijn gastronomische keuken kan genieten. Samen met zijn partner Joëlle bieden zij hier een ultieme ervaring aan. Als gast ben je hier welkom voor zowel een lichte lunch als een gastronomische ervaring. Bij mooi weer is het zalig verpozen op het unieke, privé zonneterras aan de achterzijde van het restaurant. Reserveren is aanbevolen.

Vraag na de maaltijd aan Ivan of hij nog enkele sappige anekdotes van zijn grootvader wil vertellen.  Het maakt een bezoek aan Oh restaurant onvergetelijk!
 

Oh restaurant, Koninklijke Baan 289, 8670 Koksijde. Info: 058 52 05 72 en https://www.ohrestaurant.be/

Gastronomie in de Zon

Ontdek de creatieve keuken van Oh Restaurant op het zonnig terras. Noordzeevis, onder het label van de North Sea Chefs.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF