Doen

James Desimpelaere van cafe Botteltje


Botteltje Hotel-Resto-Café: een uniek concept

Het concept van Hotel Botteltje is uniek in België. De 15 kamers, waarvan 4 familiekamers, zijn elk ingericht met passie voor bier. Iedere kamer is genoemd naar een brouwerij en smaakvol voorzien van enkele leuke foto’s van de brouwerij. Het restaurant en café naast het hotel moet welhaast één van de meest bekende plekken voor bier-aficionado’s zijn in het hele land. Tevens verhuurt Botteltje ook een “Brouwers vakantie appartement” op een boogscheut van het strand in het centrum van Oostende. Het appartement is ook aangekleed in thema Brouwerijen. (Samenwerking met Boon – Van Honsebrouck – Oud Beersel – Timmermans)

Gastheer James Desimpelaere: ‘Oostende is de stad aan zee. Daar valt niet aan te tornen. Daardoor is er sinds een tijdje het hele jaar door een cultureel en culinair aanbod. Natuurlijk is het drukker in de zomer, dat is logisch. Maar met een niche-aanbod zoals het onze kunnen we toch ook tijdens de andere maanden een interessant publiek bereiken. Ons concept is vrij uniek. Ik weet niet of je Botteltje een ‘bierhotel’ kunt noemen, dat klinkt me misschien iets te frivool. Het is een toffe ontmoetingsplaats en slaapplek van waaruit je Oostende kunt bezoeken. De gasten vinden in hun kamer altijd twee gekoelde bieren van de brouwerij, met bierviltjes, gadgets en de nodige uitleg. Dat is de thematische kant van onze activiteiten.

Café Botteltje heeft de grootste selectie van bieren en jenevers aan de hele Belgische kust, en een eigen huisbier “Ostensche Strever”. Dat wordt gebrouwen volgens eigen recept en het is énkel in Café Botteltje te verkrijgen. Maar Botteltje is ook restaurant, al was het maar omdat drinken op een lege maag geen pretje is. We zijn gewoon om Vlaamse klassiekers en kustgerechten te serveren, overgoten – soms letterlijk – met een biersausje. En we doen aan foodpairing. Bij elk gerecht wordt een passend bier geschonken.’

 

Botteltje Hotel-Resto-Café, Louisastraat 19, 8400 Oostende. Info: 059/70.09.28 en www.botteltje.be

Botteltje Hotel-Resto-Café pakt uit met biertapa’s

De keuken van Restaurant Botteltje krijgt deze zomer een extra upgrade met een assortiment democratisch geprijsde tapa’s.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF