Doen

Jens De Maere van Belgian Wino vertelt:

Weekendje uitwaaien? Welkom in Oostende!

Ben jij na een hele tijd deadlines knallen, vergaderingen voorbereiden en jezelf steeds 100% te smijten in je job ook even helemaal toe aan een break waarin je stress verdwijnt als sneeuw voor de zon? Dan heeft Tasting Club de geknipte oplossing voor jou: een weekendje Oostende.

Out of Office

Onze redactie stelde even een out of office in om - speciaal voor jou uiteraard - zich helemaal onder te dompelen, pun intended, in wat de prachtige badstad allemaal te bieden heeft.

Omdat het leven zo al chaotisch genoeg is, gieten we ons weekend even in een mooi en vooral praktisch overzicht. Ideaal voor jou om zelf een weekend in te plannen en al even leuk voor de Tasting Club ploeg om je groen van jaloezie te laten zien, omdat we ongegeneerd de tijd van ons leven hadden.

Ontdek meer verhalen van Jens De Maere

Foodies

Zaterdag: when you’re happy and a foodie clap your hands

Na een korte road trip - gelukkig werd er last minute beslist dat enkel de chauffeur van dienst inspraak had op de muziek -  werd er eerst ingecheckt in Hotel Cocoon. Dat dit viersterren hotel nóg beter was dan we op voorhand dachten, is een understatement met hoofdletter U. Met een stijl die sterk aanleunt bij ‘Hampton Beach’, weet je instant dat je goed zit. Dat onze nachtrust helemaal in orde zou komen, wisten we dan ook vanaf de eerste minuut.

We zouden geen rasechte foodies zijn, moesten we geen foodfestival bezoeken. Het nuttige aan het aangename koppelen durft men al eens te zeggen. Niet veel later bevonden we ons op À l’Ostendaise, waar 24 Oostendse chefs laten zien wat voor lekkers onze Noordzee te bieden heeft, het adembenemend uitzicht - mooiste sunset ooit! - krijg je er gratis bij. Als je zelf al wat begint te watertanden, moet je helaas nog een jaartje geduld hebben tot juni 2020.

 

Zondag: I wanna go surfing

Heerlijk ontbijtje achter de kiezen? Check. Hoogste tijd dus om het strand met onze aanwezigheid te verblijden. Met zonnestralen die instant vakantie oproepen en alleen maar blije gezichten – en uiteraard enkele witte sokken in sandalen, maar ach, het is vakantie – was het moment daar waar we al het hele weekend naar uitkeken: surfen.

Voel jij je zelf niet meteen geroepen om impulsief met een surfbord de zee onveilig te maken? Dan kan je even aankloppen bij beach club Twins voor een professionele surfles. Als je nu even een wenkbrauw optrekt en denkt dat surfen op de Belgische kust even nutteloos is als jezelf insmeren met zonnebrand factor 10, heb je het goed mis. Dankzij de zeer aangename surf instructors, de coolheid zit ‘m in de naam, ben je in no time de golven de baas.

Belgian Wino

Conclusie

Kort samengevat: zon, zee, strand. Alles wat jij verlangt. En om het met onze eigen woorden te zeggen: een weekendje Oostende heeft alles wat je nodig hebt om terug helemaal zen te worden. Van overheerlijke resto’s, leuke bars, een prachtig strand en de meest luxueuze hotels tot de meest uitdagende watersporten. Ons zie je hier ongetwijfeld terug! Al was het maar omdat we nu al heimwee hebben naar de verse garnaalkroketten …

Nog meer blogverhalen

Ontdek nog meer kustavonturen en blogverhalen! Laat je vooral inspireren ...

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF