Doen

Katrien Vanbesien van Hotel Bilderdijk


Hotel Bilderdijk: Als gezelligheid een statement wordt

Hotel Bilderdijk is het schoolvoorbeeld van gezelligheid. Lekker weg van de drukte. In alle rust genieten van de kust. Zo’n klein zeepareltje dat je ’s morgens uitpakt en dat je ’s avonds weer knus te slapen legt in de schelp. Met ultra persoonlijke benadering en altijd weer een stukje poëzie dat om de hoek komt piepen.

Gastvrouw Katrien Vanbesien: ‘Bilderdijk is gezelligheid. Dat heeft uiteraard met onze ligging te maken, in de zogenaamde concessie van De Haan, voor mij de mooiste badplaats van de kust. De concessie is de oude villawijk, geheel opgetrokken in Anglo-Normandische bouwstijl toen de stoomtramlijn van Oostende naar Blankenberge werd aangelegd.

“Waar gastvrijheid de zee ontmoet.” Dat is al jaren onze slogan. We hebben maar acht kamers, en dus kunnen we de gasten persoonlijk begeleiden, aan de telefoon, via mail, maar ook ter plaatse. We krijgen ook al jaren heel hoge scores voor onze netheid, en daar willen we in deze tijden natuurlijk nog een extra troef van maken.

Niet zo gek veel mensen weten dat Willem Bilderdijk een Nederlandes geschiedkundige, advocaat en dichter was. De man had blijkbaar de gave om weinig te slapen (lacht). Bij het ontwerpen van de Belle Epoque villa wijk waar het hotelletje gelegen is werd gekozen om de straten een naam van een kunstenaar te geven. Vandaar de “Bilderdijk”laan. Heel wat straten kregen ook de naam van een schrijver of dichter :de Goethehelling, de Shakespearelaan, noem maar op. In elk geval schrikken onze Nederlandse gasten er wel eens van dat het om een landgenoot gaat.

Normaal bieden we ook een lokaal ontbijt aan, met huisgemaakte jam waarbij ik aan tafel steeds wat uitleg verschaf. Maar deze zomer zullen we ook een ontbijtmand aanbieden, met croissants, lekkere broodjes, kaas en ham, onze huisbereide jam, Griekse yoghurt, verse fruitsalade, koffie of thee, sap, boter en choco.

We zijn ook een fietsvriendelijk hotel, met verschillende leuke uitgetekende tochten en een afgesloten garage waar je je fietsen kunt stallen. De vlakke polders zijn prachtig om door te fietsen en we geven graag tips waar je een hoeveijsje kunt nuttigen. Bovendien vind je op 300 meter van het hotel twee fietsverhuurders die ook elektrische fietsen verhuren.’

Hotel Bilderdijk, Bilderdijklaan 4, 8420 De Haan. Info: 059/23.62.00 en hotelbilderdijk.be

Hotel Bilderdijk viert de kunst van het dichten!

Hotel Bilderdijk zal deze zomer zijn gasten elke avond zachtjes onderstoppen. Dat gebeurt met een toepasselijk gedicht of vers, digitaal aan bed gebracht.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF