Doen

Katrien Verdievel van Schoenen Verdievel

Schoenen Verdievel in Nieuwpoort aan Zee is sinds 2 generaties synoniem voor pasvorm, service en kennis. De eerste generatie startte met de winkel in 1971. Vandaag staan Katrien en haar man Kurt aan het roer. Zij hebben een duidelijk visie op een hedendaagse schoenwinkel: klanten tevreden maken door de exact passende schoenen te verkopen. Hierbij dient zeker rekening gehouden worden met een pasvorm en eventuele steunzolen. 

Katrien en haar zus groeiden op in de schoenwinkel.  Zus Heleen studeerde etalagiste en was in principe de opvolger van haar ouders in de schoenwinkel.  Katrien studeerde psychiatrisch verpleegkundige.  Voor Artsen zonder Grenzen was Katrien aan het werk in Indië, nadien volgden nog 5 jaren dienst in een psychiatrisch ziekenhuis.  Ze leerde haar man Kurt kennen tijdens een culturele uitstap met de studentenclub.  Kurt werkte bij de firma Taveirne uit Torhout.  Een aannemer voor spoorwegbouw. 

De toekomst laat zich nooit voorspellen.  Zus Heleen start met tea-room ’t Pleintje in Westende. De geplande opvolging van de schoenwinkel door Heleen gaat niet door.  Ondertussen sprongen Katrien en Kurt regelmatig bij, dit tijdens de drukke weekends en het verlof van de medewerkers. De liefde voor schoenen groeit en toen de ouders droomden van hun pensioen kwam alles in een stroomversnelling terecht.

Sinds 2006 runnen Katrien en Kurt de winkel. Al snelde volgde een uitbreiding met een Mephisto Concept Shop. Ondertussen is de oorspronkelijke winkel volledig gerestyled.  Een team van 10 medewerkers staan in beide winkels voor de klant klaar.  De medewerkers zijn niet de harde verkopers maar wel een team van schoenexperts.  Klanten die hier hun gading vinden, komen steeds terug.

Dit voorjaar werd de winkel volledig opnieuw ingericht.  De focus ligt op beleving. Nog beter dan voorheen zal je hier de schoenen kunnen aanvoelen alvorens deze aan de kopen. Voor wie de verplaatsing naar de winkel niet kan maken, is er een gloednieuwe webshop. 

Even terug naar het product zelf, de schoenen. Alle schoenen worden in Europa vervaardigd.  Landen als Nederland, Oostenrijk, Duitsland en Portugal vormen een groot stuk van het assortiment.  Katrien is tevens zeer trots dat zij nog steeds Belgische schoenen van het merk Ronny in hun winkel hebben. Duurzaamheid in productie en transport zijn zeer belangrijk voor Katrien en Kurt. 

Katrien wil ook nog even benadrukken dat zij de grootste collectie schoenen die geschikt zijn voor steunzolen in hun aanbod hebben. Volgens haar zijn sommige klanten nog te bedeesd om ‘steunzolen’ bij de aankoop van schoenen te betrekken. Tel de uren dat we op onze voetjes staan en je bent al vlug overtuigd dat goede schoenen een meerwaarde bieden in het dagelijks leven. En voor wie nog steeds denkt dat schoenen geschikt voor steunzolen niet modern zijn, breng dan een bezoek. Je kan tevens online een afspraak maken voor een privé pasmoment.

 

Schoenen Verdievel, Albert I laan 171a, 8620 Nieuwpoort. Info: 058/23.51.96

Rendez-vous with your future shoes

Maak een afspraak via de website en geniet in alle rust een privé pasmoment. Laat je omringen met raad en daad van schoenen Verdievel.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF