Doen

Krokuskriebels aan zee

De Krokusvakantie komt al piepen en is meteen hét moment om er even met de kinderen tussenuit te trekken. Even richting zee waar er weer tal van leuke activiteiten te beleven vallen. Een goeie greep uit het aanbod vind je hieronder al terug. Deelnemen aan een workshop, een wandeling, een lekkere hap met de kindjes,...

Laat je hieronder inspireren en geniet van de krokus!

 • Carnaval aan de Kust

Ook aan zee weten ze wat carnaval is! De kleurrijke feesten zijn legendarisch en absoluut een bezoekje waard. Praalwagens in alle modellen en kindercarnavalstoeten trekken door de straten. Het aanbod is groot!

Check de Carnavalkalender van de Kust!

 • Een workshop voor de kinderen of met het hele gezin

Een leuk idee als activiteit voor de kinderen of zelfs om het het hele gezin te doen. Aan de Kust zijn er verschillende workshops in verschillende thema's om te volgen.
Een kleine greep uit het aanbod kan je alvast inspireren!

workshops aan zee voor kinderen

 • Virtuele Realiteit in het Abdijmuseum Ten Duinen

In Abdijmuseum Ten Duinen kan je de middeleeuwse abdij ook virtueel bezoeken. Eens je de Virtual Reality-bril in Ten Duinen op hebt, lijkt het alsof je echt belandt in 1490 met een teletijdmachine. Laat je omverblazen door de architectuur van de kerk bijvoorbeeld, of de prachtig versierde handschriften waar je zelf door zal kunnen bladeren. Alles werd zo accuraat mogelijk heropgebouwd in een virtuele wereld. 

Meer informatie over het Abdijmuseum.

 • Leuk wandelen langs de wandelnetwerken

De eerste warme zonnestralen doen een mens verlangen om naar buiten te gaan. Lekker warm ingepakt in je jas, muts en sjaal is het genieten van een wandeling langs de Wandelnetwerken aan de Kust. Kies je voor de Westkust of liever voor de Zwinregio? Beide kunnen! Met het Wandelnetwerk Kustwandelroute stap je langs de volledige Kust.
Heb je nood aan wat hulp voor een leuke wandeling? Wij stippelden alvast enkele lusjes voor je uit. Geniet van je wandeling!

 • Wandelen langs het Wandelnetwerk Westkust
  Deze wandeling is ideaal om met het hele gezin te maken. Een leuke combinatie van strand en duinen in de omgeving van Koksijde en Oostduinkerke. Volg de knooppunten 55-50-52-1-52-53-59-60-58-57-56 en 55. Meer details over de route kan je hier vinden.
 • Wandelen langs het Wandelnetwerk Zwin
  Een prachtige regio om doorheen te wandelen, de Zwinregio. Ontdek niet alleen het Zwin Natuurpark, maar ook de Zwinvlakte, de -polders en -duinen. Hou even halt in een beachclub om te verpozen en geniet van de actie op en aan het water. Volg knooppunten 6-7-11-12-13-14-15-9-8-7-6. Meer details over deze route kan je ook hier vinden.
 • Wandelen langs de Kustwandelroute
  Met de Kustwandelroute stap je langs de volledige kustlijn. Je loopt net zolang je wil en kiest zelf of je ook te voet terug keert of liever de Kusttram neemt. Wij stippelden in iedere kustgemeente een lusje uit. Je kan ook al even piepen wat je onderweg te zien krijgt, dankzij de Google Streetview-beelden. Die routes, die vind je hier!
 • Ontdek het maritieme leven in Seafront 

Seafront bevindt zicht in de Oude Vismijn van Zeebrugge en dat is al een bezoek op zich waard. Maar het maritieme themapark over de zee en de zeevaart, vis en visserij heeft nog veel meer in petto!. Je ontdekt heel wat over de wereld van het maritieme leven aan, op en ook onder zee.Vanaf 8 juni 2019 ontdek je er ook de nieuwe Expo Operatie Noordzee 1944-'45 die het verhaal vertelt van de Slag om de Schelde en hoe de haven van Antwerpen werd bevrijd. Je ontdek wrakken van oorlogsschepen en hoe een scheepskanon Star Wars inspireerde.

Meer informatie vind je hier 

 • Lekkere en kindvriendelijke eetadressen

Krijg jij al een lichte zweetaanval bij het gedacht met de kinderen op restaurant te gaan? Niet alle restaurants zien die kleine bengels even graag binnen komen. Maar sommige adresjes daarentegen vinden het juist leuk dat je jouw lieverds mee brengt. Zij zorgden voor een rustig kader en aandacht voor kinderen. Libelle vroeg onlangs aan haar lezeressen waar zij lekker gaan eten aan zee met de kinderen. Ze kregen heel wat reacties en tips. Een greep uit de leukste antwoorden kan je hier terugvinden.

 • De krokusagenda aan zee

Er valt tijdens de krokusvakantie weer heel wat te beleven aan zee. Van carnaval tot Valentijnsactiviteiten. Maar er is nog veel meer. Neem deel aan één van de wandelingen, workshops,...
Ontdek de agenda van de Kust en trek er op uit.

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF