Zusje en broertje op het strand
Doen

Krokuskriebels aan zee

De Krokusvakantie komt al piepen en is meteen hét moment om er even met de kinderen tussenuit te trekken. Even richting zee waar er weer tal van leuke activiteiten te beleven vallen. Een goeie greep uit het aanbod vind je hieronder al terug. Deelnemen aan een workshop, een wandeling, een lekkere hap met de kindjes,...

Laat je hieronder inspireren en geniet van de krokus!

Workshops voor kinderen aan zee
 • Een workshop voor de kinderen of met het hele gezin

Een leuk idee als activiteit voor de kinderen of zelfs om het het hele gezin te doen. Aan de Kust zijn er verschillende workshops in verschillende thema's om te volgen. Of je nu kiest om je eigen schuimende badzeezout te maken of het liever kunstiger houdt, er is voor ieder wat wils.
Een kleine greep uit het aanbod kan je alvast inspireren!

7 X workshops aan zee voor kinderen

Virtual Reality in Adbijmuseum Ten Duinen in Koksijde
 • Virtuele Realiteit in het Abdijmuseum Ten Duinen

In Abdijmuseum Ten Duinen kan je nu de middeleeuwse abdij virtueel bezoeken. Eens je de Virtual Reality-bril in Ten Duinen op hebt, lijkt het alsof je echt belandt in 1490 met een teletijdmachine. Laat je omverblazen door de architectuur van de kerk bijvoorbeeld, of de prachtig versierde handschriften waar je zelf door zal kunnen bladeren. Alles werd zo accuraat mogelijk heropgebouwd in een virtuele wereld. 

Meer informatie over het Abdijmuseum.

Wandelen langs het Wandelnetwerk Westkust in Nieuwpoort aan de Ijzermonding
 • Leuk wandelen langs de wandelnetwerken

De eerste warme zonnestralen doen een mens verlangen om naar buiten te gaan. Lekker warm ingepakt in je jas, muts en sjaal is het genieten van een wandeling langs de Wandelnetwerken aan de Kust. Kies je voor de Westkust of liever voor de Zwinregio? Beide kunnen!
Heb je nood aan wat hulp voor een leuke wandeling? Wij stippelden alvast twee lusjes voor je uit. Geniet van je wandeling!

 • Wandelen langs het Wandelnetwerk Westkust
  Deze wandeling is ideaal om met het hele gezin te maken. Een leuke combinatie van strand en duinen in de omgeving van Koksijde en Oostduinkerke. Volg de knooppunten 55-50-52-1-52-53-59-60-58-57-56 en 55. Meer details over de route kan je hier vinden.
 • Wandelen langs het Wandelnetwerk Zwin
  Een prachtige regio om doorheen te wandelen, de Zwinregio. Ontdek niet alleen het Zwin Natuurpark, maar ook de Zwinvlakte, de -polders en -duinen. Hou even halt in een beachclub om te verpozen en geniet van de actie op en aan het water. Volg knooppunten 6-7-11-12-13-14-15-9-8-7-6. Meer details over deze route kan je ook hier vinden.
duikboot de foxtrot in het maritiem museum Seafront in Zeebrugge
 • Ontdek het maritieme leven in Seafront 

De wondere wereld van het maritieme leven aan, op en ook onder zee ontdekken? Dat kan je in het themapark Seafront in Zeebrugge. Het boeiende verhaal, het lichtschip Westhinder en de Russische duikboot zorgen voor een leuke tijd. 
Wist je trouwens dat 2018 het laatste jaar is waarin je de stoere duikboot 'Foxtrot' kan bezoeken?!

Meer informatie vind je hier 

Kindvriendelijke adresjes aan zee
 • Lekkere en kindvriendelijke eetadressen

Krijg jij al een lichte zweetaanval bij het gedacht met de kinderen op restaurant te gaan? Niet alle restaurants zien die kleine bengels even graag binnen komen. Maar sommige adresjes daarentegen vinden het juist leuk dat je jouw lieverds mee brengt. Zij zorgden voor een rustig kader en aandacht voor kinderen. Libelle vroeg onlangs aan haar lezeressen waar zij lekker gaan eten aan zee met de kinderen. Ze kregen heel wat reacties en tips. Een greep uit de leukste antwoorden kan je hier terugvinden.

Carnaval aan zee
 • De krokusagenda aan zee

Er valt tijdens de krokusvakantie weer heel wat te beleven aan zee. Van carnaval tot Valentijnsactiviteiten. Maar er is nog veel meer. Neem deel aan één van de wandelingen, workshops,...
Ontdek de agenda van de Kust en trek er op uit.